You are here:   Начало Коментар
Магелан ИНФО - Коментари, анализи, прогнози, интервюта

ОБЩИНИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ОПАЗЯТ ДЮНИТЕ СИ, ТВЪРДИ ЕКОЗАЩИТНИК

Четвъртък, 23 Юни 2016 19:12
Печат ПДФ

Общините не искат да запазят дюните си, стана ясно от думите на Тома Белев от коалиция "За да остане природа в България".  "Отказът от обжалване на решението на съда, с което бетонът остава на плажа на къмпинг "Юг"  е показателно, че общината не желае да премахва този строеж", каза Белев.

 

БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧИ СВЕТОВНА НАГРАДА ЗА РЕКЛАМА В ТУРИЗМА

Понеделник, 30 Май 2016 18:32
Печат ПДФ

На официална церемония в Хамбург, Германия на Световния фестивал за реклама в туризма - 17th WorldMediaFestival / Tourism, България бе удостоена със сребърна награда в категория "Film" за двата имиджови телевизионна клипа от кампанията “Скрито пред очите ти”, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

 

ЕВРОПЕЙЦИТЕ ПОСТАВЯТ НОВ РЕКОРД В КРУИЗ ВАКАНЦИИТЕ - 6,6 МЛН. ПРЕЗ 2015 ГОДИНА

Неделя, 24 Април 2016 12:21
Печат ПДФ

Европейците поставят нов рекорд в круиз ваканциите - 6,6 млн. са почивали по вода през 2015 г, съобщават от Българско круиз общество. Отбелязан е ръст от 3% спрямо предходната година, с 200 000 пасажера повече. Според Международната асоциация на круиз линиите от 2008 г. насам (началото на икономическата криза) пазарът на круиз ваканции в Европа е нараснал с впечатляващите 49%. За периода 2004 – 2014 г. световната круиз индустрия изпреварва по популярност традиционните почивки на сушата с цели 20% (по данни на Световната Организация по туризъм).

 

ОБМИСЛЯТ МИНИМАЛНИ ЦЕНИ ЗА ЧАДЪРИ И ШЕЗЛОНГИ НА ПЛАЖА

Неделя, 17 Април 2016 13:13
Печат ПДФ

Финалната цел на работата по новата концепция за управление на плажовете е да има минимални или нулеви цени за чадъри и шезлонги, защото цената за концесия няма да е водещ критерий. Продължава законодателната работа между първо и второ четене с промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие по това да има защитени плажове за природосъобразен туризъм, каквито са "Корал", "Иракли", Карадере".

 

РУМЕН ДРАГАНОВ: ЕДНА ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ЗА ТУРИЗМА НИ Е В КЪМПИНГИ

Понеделник, 28 Март 2016 18:30
Печат ПДФ

Къмпингите са сред най-лесните инвестиции в туризма на България според Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Необходимо е единствено да има място за подслон, вода, ток, газификация, тоалетни“, поясни той. Ако има законова регламентация, един къмпинг може да се разгъне само за месец, допълва Драганов, цитиран от "Дарик".

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision