You are here:   Начало Коментар
Магелан ИНФО - Коментари, анализи, прогнози, интервюта

АНГЕЛАКОВА: ПРИХОДИТЕ ОТ ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ СА НАД 6 МЛРД. ЛВ.

Вторник, 17 Март 2015 19:13
Печат ПДФ

Приходите от туризъм в България възлизат на над 6 млрд. лв., а заетите в сектора са близо 370 хил. души. С последователни действия и целенасочена политика тези цифри могат да нараснат още повече.
Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на срещата си с заместник-председателя на Европейската комисия и еврокомисар по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева. Към момента туризмът формира около 10% от БВП на Европа и е сред най-устойчивите сектори.

 

ДЪЛБОК ЗИМЕН СЪН ЗА БЪДЕЩЕТО НА БАНСКО

Понеделник, 16 Март 2015 19:16
Печат ПДФ

В края на зимния туристически сезон, отново се създаде патова ситуация за изграждането на втори кабинков лифт в Банско. Вече месеци продължава медийната война между привържениците на модернизацията на ски зоната и зелените неправителствени организации. В познатия от почти 25 години стил, държавата стои като ням свидетел на бурните дебати.

 

И ЗАМИРИСА НА МОРЕ...С ПО-МАЛКО РУСНАЦИ

Четвъртък, 12 Март 2015 17:28
Печат ПДФ

Ще има сериозен спад на руските туристи, които тази година ще почиват у нас – за това алармират отдавна от бранша, очаква го и Министерството на туризма, макар и в по-малки размери. Сред причините са обезценяването на руската рубла и санкциите на Европейския съюз срещу Москва. Колко ожесточена е битката за руския турист и има ли изход от ситуацията – с тези въпроси потърсихме председателя на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Записванията на руски туристи са спаднали сериозно – това чуваме напоследък. Колко тревожна е ситуацията?

Ще имаме спад от 160 хил. руснаци през 2015 година. Общият брой руснаци, които ще влязат на територията на страната, ще бъде над 450 хил., тъй като имаме апартаменти "втори дом".

 

КАКВО Е ТУРИСТИЧЕСКА АТРАКЦИЯ

Вторник, 10 Март 2015 17:58
Печат ПДФ

За да се насладим на природни, исторически и религиозни хубости в безспорно красивата ни родина, занапред ще трябва да плащаме билетче. Това стана ясно преди дни от министъра на туризма Николина Ангелкова.
Вече 160 от общо 264-те общини в държавата са обявили, че само на тяхната площ има близо 2250 туристически атракции. Останалите над сто кметства пък не бързат и още обмислят какво да включат в своите списъци.

 

СПАС РУСЕВ И ВЕТКО АРАБАДЖИЕВ ИМАТ ПРОБЛЕМИ С ИМЕНАТА НА ХОТЕЛИТЕ СИ

Понеделник, 09 Март 2015 15:37
Печат ПДФ

Бизнесменът Спас Русев иска да се отърве от веригата "Хилтън" в столичния едноименен хотел, който купи преди две години. Това твърди сайтът TravelNews, позовавайки се на източници от администрацията на комплекса. Русев не бил доволен от веригата, тъй като не му давала достъп до мениджмънта и финансите на хотел "Хилтън-София".Политиката на веригата е, че тя изпраща управители на хотелите по света, като ги върти на ротационен принцип. За целта получава проценти от печалбата на обекта. Реалните собственици не могат да влияят на мениджмънта.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL