You are here:   Начало Коментар
Магелан ИНФО - Коментари, анализи, прогнози, интервюта

КОШМАРИ ПО МОРЕТО? ПОДАЙТЕ ЖАЛБА НАПРАВО НА ПЛАЖА!

Вторник, 12 Май 2015 17:02
Печат ПДФ

Мечтаната ваканция може да се окаже кошмар по най-различни причини. Как да защитите правата си в тези случаи пък е решаващо за добрия изход от ситуацията.
През този летен сезон в помощ на потребителите отново ще са приемни по морето. "Тази година, за максимално лесен достъп, те ще са на открито – на централната алея, защо не и на плажа", разясни новият председател на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

 

НАШИТЕ ТУРИСТИ СА НАЙ-НЕЗАЩИТЕНИТЕ В ЕС

Понеделник, 11 Май 2015 15:44
Печат ПДФ

-Г-н Драганов, в навечерието на майските празници станахме свидетели на фалит на туроператорска компания. Какво ще посъветвате потребителите в такива случаи?

- Потребителите веднага трябва да се обърнат към застрахователната компания. Обслужването става по реда на постъпване на молбите за обезщетение след обявяване фалит от съда.

 

ВЪВЕЖДАТ УСЛОВИЯ ЗА ХОТЕЛСКИТЕ СТАИ И АПАРТАМЕНТИ

Петък, 08 Май 2015 15:26
Печат ПДФ

За първи път в България се въвежда регламент за условията, на които трябва да отговарят апартаментните туристически комплекси, хостелите и апартаментите за гости.
Те са разписани в новата Наредба за изискванията към местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения и реда за определяне на категория, отказ, понижаване, спиране действието и прекратяване на категорията.

 

9 ЩЕ Е ЕДИННИЯТ ВЪТРЕШЕН НОМЕР ЗА ВРЪЗКА С РЕЦЕПЦИЯ В ХОТЕЛИТЕ

Четвъртък, 07 Май 2015 17:42
Печат ПДФ

Единният номер за вътрешно набиране на рецепция в хотелите ще е 9. Това стана ясно на среща на 4 май (понеделник) на министър Ангелкова с представители на хотелиерския бизнес, председателя на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев и дигиталния шампион на страната Гергана Паси. Идеята за въвеждането на единен номер е да се улеснят потребителите и да се гарантира бърза реакция при възникване на спешни случаи.

 

БЪЛГАРСКИ ПАРАДОКС: НАЙ-БОЛНАТА НАЦИЯ Е НАЙ-БОГАТА НА ЛЕЧЕБНИ ИЗВОРИ

Вторник, 05 Май 2015 16:01
Печат ПДФ

България е втората страна след Исландия по богатство на минерални извори, но ние не оценяваме този ресурс, казва заместник-кметът на Сандански Младен Димчев. Според него към момента липсва държавна политика, която да развива този вид туризъм цялостно.
"Живеем в парадокса да бъдем едновременно една от най-болните нации с едно от най-големите минерални богатства. Освен това България не прилага Европейската директива за трансгранично движение на пациенти в частта за рехабилитация и страната ни по всяка вероятност ще търпи санкции за това",

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL