You are here:   Начало Коментар
Магелан ИНФО - Коментари, анализи, прогнози, интервюта

ОБЕКТИ ОТ ПЕРПЕРИКОН ЩЕ БЪДАТ РЕСТАВРИРАНИ

Четвъртък, 18 Юни 2015 17:16
Печат ПДФ

Единадесет обекта от античния и средновековен град Перперикон ще бъдат реставрирани и експонирани в рамките на проект „Перперикон-минало и бъдеще”, финансиран по Норвежкия фонд за 748 хил. евро. „Целта на проекта е да възстанови, съхрани и популяризира археологическия комплекс Перперикон като уникална част от българското и европейското наследство”, коментира кметът на Кърджали Хасан Азис.

 

МРРБ СРЕЩУ ОТКРИВАНЕТО НА АТРАКЦИЯ ,,ЛЕДЕНИКА,,

Сряда, 10 Юни 2015 14:53
Печат ПДФ

Министерството на регионалното развитие и благоустройството възразява срещу намерението на община Враца за официално откриване на парк "Леденика". Проектът все още е в процес на изпълнение, а крайният срок е 4 август. При проверките на обекта са констатирани множество проблеми, а за всяка констатация е отправяно искане за отстраняването й в съответния срок.

 

40% СПАД НА РУСКИ ТУРИСТИ В ЧУЖБИНА

Понеделник, 08 Юни 2015 17:54
Печат ПДФ

Броят на руснаците, които са ходили на почивка в чужбина между януари и март т.г., е намалял с 1,3 млн. души, или с 40,3%, в сравнение със същия период на миналата година. Това показват данните на официалната руска статистика, публикувани от Федералната агенция по туризъм. Данните показват, че ако през първото тримесечие на 2014 г. общо 3 181 916 души са ходили на зимна почивка в чужбина, през 2015 г. този брой е намалял до 1 899 506 души.

 

ЧАКАТ ЕВРОПАРИ ЗА ЛИФТ МЕЖДУ ТЪРНОВО И АРБАНАСИ

Четвъртък, 28 Май 2015 17:50
Печат ПДФ

Общинската управа на Велико Търново се надява нафинансиране в размер на около 4 млн. лв. от еврофондове на проекта за лифт, който ще свързва Велико Търново и архитектурния резерват Арбанаси. Атракцията се се подготвя от десетина години, но досега не бе реализирана заради липса на пари.

 

ОПИТНИТЕ КАДРИ БЯГАТ В ЧУЖБИНА

Понеделник, 25 Май 2015 16:08
Печат ПДФ

Морските курорти не могат да намерят квалифицирани готвачи, бармани и рецепционисти. Една от причините е, че работодателите отлагат назначаването на кадри в последния момент преди сезона, а натрупалите стаж кадри бягат да работят в чужбина, заради по-добри условия и заплащане.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL