You are here:   Начало Коментар
Магелан ИНФО - Коментари, анализи, прогнози, интервюта

ЛОНДОН И ВИЕНА ТОПДЕСТИНАЦИИ ЗА ПОЛЕТИ ОТ БЪЛГАРИЯ

Сряда, 09 Септември 2015 16:37
Печат ПДФ

Най-предпочитани дестинации за първото полугодие на 2015 г. са Лондон, Виена, Милано, Париж, Брюксел, съобщиха вчера от летище София. Общо 1 913 352 пътници са преминали през столичното летище за първите шест месеца. На годишна база това е ръст от 4,1%. По редовните международни линии се отчита увеличение на авиопасажерите с 5 на сто, а по редовните вътрешни линии – спад с 9,7%.

 

ГРАЖДАНИТЕ НЯМАТ СВОБОДЕН ДОСТЪП ДО ПЛАЖОВЕТЕ ПО МОРЕТО

Понеделник, 24 Август 2015 15:43
Печат ПДФ

От Върховната административна прокуратура (ВАП) наредиха на експертите от регионалното министерство да проверята как се спазва Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Магистратите се интересуват как се поддържат и управлават морските плажове от страна на концесионерите и наемателите. Проверката по реда на надзора за законност вече е направена от МРРБ. Регионалните специалисти са установили няколко нарушения:

 

ЧУЖДЕНЦИ НАПИРАТ ДА СЕ ЛЕКУВАТ У НАС

Вторник, 11 Август 2015 11:23
Печат ПДФ

 

С идването на лятото много българи от чужбина – студенти и работници, се връщат при семействата си. Освен че ще си починат, повечето от тях ще се възползват от сравнително евтините медицински услуги у нас и ще посетят или зъболекаря, за да си направят нова пломба, или друг специалист, за да бъдат изследвани на цени десетки пъти по-ниски от предлаганите на Запад.

 

БЪЛГАРИЯ И ТУРЦИЯ СИ ПОДЕЛЯТ 25 МЛН.ЕВРО ЗА ТУРИЗЪМ И ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА

Вторник, 28 Юли 2015 11:48
Печат ПДФ

България и Турция получават 25 млн. евро от Европейския съюз за сътрудничество в опазване на околната среда и устойчив туризъм. Защита на околната среда, запазване на природните и културните ценности и развитие на устойчив туризъм са основните приоритети на новата програма за трансгранично сътрудничество между България и Турция.

 

СТИГА ГЛУПОСТИ В BG ТУРИЗМА, ВИЖТЕ ГЪРКА, КОЙТО Е В КРИЗА

Понеделник, 20 Юли 2015 13:55
Печат ПДФ

“Гъливер” остави 31 деца и учителките им без хотел в чужбина и само заплахата на притеснени родители накара “пътешественика” да плати за нощувки, но не всичките. Преди това бе събрал по 1100 лв. от всяко дете.

Други баровци на плажовете от Равда до Несебър наредиха така умело и плътно платените шезлонги, че краката на летовниците да се топят във вълничките. Целта е крак на хора със собствени чадъри да не припари до "техния" плаж. Нищо, че половината от плажовете трябва да са безплатни.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL