You are here:   Начало Коментар
Магелан ИНФО - Коментари, анализи, прогнози, интервюта

3% СПАД НА ТУРИСТИТЕ ПРЕЗ 2015 ГОДИНА

Вторник, 22 Декември 2015 12:29
Печат ПДФ

Близо 3 % общо е спадът на туристи у нас през отминаващата година. Окончателните данни се обобщават, но причина за спада е трудният летен сезон, когато страната ни е посетена със 7,2 % по-малко туристи. Това съобщи в Пловдив министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя уточни, че данните на министерството за спада на туристи през летния сезон, са от юни до септември.

 

РЪСТ НА РЕЗЕРВАЦИИТЕ В ПАМПОРОВО

Петък, 18 Декември 2015 16:41
Печат ПДФ

Пампорово отчита 5 процента ръст на резервациите за предстоящите празници, съобщиха от "Пампорово" АД. Средната заетост на хотелите за скисезона се очертава приблизително 60-70 на сто, а за периода около Коледа и Нова година местата са почти запълнени. Около 20 см е снежната покривка в района на вр. Снежанка.

 

ОТСЯВАТ ЕКСКУРЗОВОДИТЕ МЕНТЕ С НОВИ ПРАВИЛА

Четвъртък, 17 Декември 2015 16:08
Печат ПДФ

За първи път у нас професията екскурзовод ще работи по определени правила, които вече са факт, и така ще се отсеят ментетата, които разказват измислици на туристите, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.
„След 8 месеца най-сетне наредбата, която ще регламентира условията и реда за правоспособност за упражняване на професията „екскурзовод”, е готова“, допълни тя.

 

МИНИСТЪР ЧАКА ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ РУСКИ ТУРИСТИ

Сряда, 02 Декември 2015 17:47
Печат ПДФ

България има шанс да посрещне 1,5 млн. руски туристи през следващия летен сезон. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по Нова тв, позовавайки се на свой разговор с председателя на Уралската агенция по туризъм Михаил Малцев. “Посрещахме средно около 600 000-700 000 руски туристи годишно в рамките на последните 5 г.

 

СОФИЯ ХОТЕЛ ,,БАЛКАН,, СТАВА ЧАСТ ОТ НАЙ-ГОЛЯМАТА СДЕЛКА В ХОТЕЛСКАТА ИНДУСТРИЯ

Вторник, 24 Ноември 2015 19:00
Печат ПДФ

Американската хотелска верига Marriоtt купува конкурента си Stаrwоod. Новосъздадената формация става най-голямата компания за хотели в света.
Взети заедно, хотелските вериги ще оперират или управляват на франчайз 5 500 хотела с общо 1,1 милиона стаи. Мегакомпанията ще се разпростира на 100 държави в целия свят, предаде СNN.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL