You are here:   Начало Коментар
Магелан ИНФО - Коментари, анализи, прогнози, интервюта

ПОЛИТИКАТА ЗА КОНКУРЕНТНОСПОСОБНОСТ НА ПЛАЖОВЕТЕ СЕ ПРОВАЛИ

Сряда, 12 Юли 2017 12:45
Печат ПДФ

Нашите плажове са се превърнали в индустриални такива! Една машина за обработване на туристи! Те представляват нещо като гробищен парк с успоредно разположени лежанки, на които някакви хора идват, започват да се балсамират известно време, след което лягат и заспиват в една поза. Това не е свободата на човека, отсече Румен Драганов от Института за анализ и оценка на туризма в "България сутрин".

 

ИЗПОЛЗВАМЕ ЕДВА 10% ОТ ПОТЕНЦИАЛА НА СПА ТУРИЗМА

Сряда, 02 Ноември 2016 15:00
Печат ПДФ

Спа туризмът е основен приоритет заедно с културно-историческия туризъм и ще го развиваме като дългосрочно публично-частно партньорство. Това коментира в Русе министърът на туризма Николина Ангелкова. В момента у нас се използват едва 10% от потенциала на спа туризма. За развитието на спа туризма ресорното министерство ще работи заедно с екоминистерството.

 

ВСЕ ПОВЕЧЕ ТУРИСТИ В СОФИЯ

Вторник, 25 Юли 2017 15:17
Печат ПДФ

16.5% yвeличeниe нa тypиcтитe в Coфия oтчитaт oт oбщинcĸoтo пpeдпpиятиe "Typизъм". Дo 20 юни нa тaзи гoдинa бpoят им e дocтигнaл 630 635, ĸaзa в интepвю зa "Moнитop" диpeĸтopът нa вeдoмcтвoтo Ивo Mapинoв. Ocвeн чe тypиcтитe ce yвeличaвaт, pacтe и бpoят нa днитe, в ĸoитo тe ocтaвaт в cтoлицaтa.

 

ЕДНА ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ЗА ТУРИЗМА НИ Е В КЪМПИНГИ

Петък, 28 Октомври 2016 17:26
Печат ПДФ

Къмпингите са сред най-лесните инвестиции в туризма на България според Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Необходимо е единствено да има място за подслон, вода, ток, газификация, тоалетни“, поясни той. Ако има законова регламентация, един къмпинг може да се разгъне само за месец, допълва Драганов“.

 

БЪЛГАРИЯ И ЯПОНИЯ ЩЕ ОРГАНИЗИРАТ БИЗНЕС ФОРУМ ПРЕЗ 2017 ГОДИНА

Събота, 22 Октомври 2016 23:05
Печат ПДФ

България и Япония ще организират двустранен форум за насърчаване на взаимния туристопоток, в който ще вземат участие представители на държавната администрация и бизнеса от двете страни. Планира се той да се проведе по време на Фестивала на розата през 2017 г. За това се договориха министърът на туризма на Република България Николина Ангелкова и Хисаюки Фуджии, парламентарен заместник-министър в Министерството на земята, инфраструктурата, транспорта и туризма на Япония.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision