You are here:   Начало Туризъм

МАНАСТИРЪТ "СВЕТИ ГЕОРГИ" В ХАДЖИДИМОВО

Манастирът Свети ГеоргиКрасота и магия. Това са думите,с които може да се опише атмосферата в гр.Хаджидиво /намиращ се на 15 км. от Гоце Делчев/. Градът е легнал като на тепсия... равнина отвсякъде ,а в края на едно възвишение се издига манастира. Високо – да е близо до Бога, но не и много  - да е близо до хората.Току на края на града, до последните къщи, тръгваш по една стръмна пътека, която води нагоре.

 

БЕЛИЦА ПРЕЗ МЕЧИ ПОГЛЕД

Хижа СемковоПочивката на планина винаги е предизвикателство, особено ако сте предпочели хладната отмора пред морето. А за някои това е просто откъсването от цивилизацията и истинска почивка, дори и за ден-два. Все по-често обаче се появява въпросът – “къде?”, тъй като повечето дори и планински курорти вече приличат на жилищни комплекси. Е, мястото е на по-малко от 200 километра от София и само на 76 от Благоевград и се нарича Белица.  Любителите на зимните спортове няма как да не са се отбивали поне веднъж до Белица, защото градчето е сгушено в близост до Банско, Разлог и Якоруда, а съвсем наблизо е и курортът “Семково”. Така че просто поемете в тази посока. Още с преминаването на Предела планината така ще ви обгърне, че едва ли не ще ви отнеме дъха.

 

АЛБАНИЯ МЕЖДУ СКАЛИТЕ

Мирише на пресен асфалт и маслини – такива аромати попива човек, озовал се за първи път в Шкипърия – земята на орлите, както наричат страната си албанците. В последно време скритата сред скали балканска държава изживява бум в строителството – нови пътища изпълзяват от планините като черни змии, а крайбрежието напомня Слънчев бряг от началото на 90-те. Строи се с превишена скорост, падат рекорди. Миналата година за един месец албанците бяха прокарали 50 км магистрала при Круя.

 

ИЗВЪНЗЕМНИ КАЦАЛИ НА БЕЛИНТАШ

Магическо място. Обсерватория на траките. Площадка за извънземни. Обиталище на великани. Пристан на Ноевия ковчег. Всичко това се свързва с Белинташ - скален феномен, извисяващ се на 1200 метра в Родопите. Намира се на около 60 км от Пловдив в района на селата Врата и Сини връх. Обвит е в мистика, което кара археолози и иманяри непрекъснато да се навъртат там.

 

НЯКОИ ОТ НАЙ-СТРАННИТЕ ПРИРОДНИ ФОРМИРОВАНИЯ

Скали с почти идеално сферична форма в Нова ЗеландияНашата планета е пълна със странни и красиви места, които притежават силата да ни удивляват и вдъхновяват. Те ни напомнят, че дори в  ерата на технологичните чудеса, все още име невероятни места, които предстои да бъдат открити, пише сайтът aquiziam.com.
Представяме ви някои от най-нестандартните природни формирования.
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Повече информация:

Препоръчано:

Избрано:

СЕДЕМ ОСТРОВА НА ИСПАНИЯ НАЙ - ОБИЧАНИ ОТ ТУРИСТИТЕ

След като Испания блесна като най-великата футболна сила в Европа и в света, се извиси над останалите и с още един приз. Когато става дума за най-популярните и посещавани острови по света, Испания отново е на челно място... продължава>