You are here:   Начало Туризъм

ВУВУЗЕЛА ЗАГЛУШИ СЪДИЙСКАТА СВИРКА

Голямо надуване падаВувузелите се превърнаха в неофициалния символ на и изглежда, че в равна степен са обичани и мразени. Еднометровите пластмасови свирки превзеха стадионите в мачовете от световното първенство. Какафонията от звука, който хиляди привърженици създават с тяхна помощ, е обект на различни сравнения ­ от рояк скакалци до жуженето на милиони пчели.

Много играчи, сред които мегазвезди като Кристиано Роналдо и Лео Меси, вече се оплакаха, че оглушителното бучене пречи на отборите да се концентрират и дори да комуникират помежду си. Треньорът на Холандия Берт ван Марвайк дори призова вувузелите да бъдат забранени, докато френският капитан Патрис Евра обвини именно тях за слабия старт на отбора му. „Не можем да спим , тъй като ги надуват още от 6 сутринта. Не се чуваме на терена", проплака звездата на Манчестър Юнайтед.
 

НЕДЕЛНИШКИЯТ МАНАСТИР ИЗЛЕКУВА ЦАР ПЕТЪР

Манастирът "Св. Атанасий Александрийски", по-известен като Неделищкия, е скрит във вековна гора и гъсти храсталаци. Намира се в община Драгоман, между селата Дреатин и Неделище, второто от години е заличено от картата на България.

 

ГЬОКЧЕАДА - ТУРСКИЯТ ОСТРОВ НА БЪЛГАРСКИТЕ СЪРФИСТИ

„Няма вятър, откачаме тука“, оплаква се сърф-учителят Иван. От седмица той обикаля плажа на остров Гьокчеада, червенее под слънцето и се чуди дали ще издържи още няколко дни в очакване на вятъра. А за турския остров Гьокчеада липсата на вятър е повече от странно явление.

Гьокчеада, с площ 289,5 кв км, не е обикновен курорт, даже въобще не е курорт – там от 7-8 години български сърфисти прекарват огромна част от пролетта до късната есен, за да карат уинд и кайт сърф. Мястото, на около 560 километра от София, не е развито като сърф дестинация и се посещава само от български сърфисти. Поради световната му неизвестност е доста евтино да спиш и да се храниш там, за разлика от популярната турска сърф-дестинация Алачати. Говори се, че Гьокчеада е открит от български сърфисти и на Острова продължават споровете кой е бил първи.

 

ПЯСЪЧНО СЪРЦЕ

 

Пустинна роза е сувенирът, който отнася от Тунис всеки турист. Най-често го купуват от района на Сус, прочул се като мястото, където Джордж Лукас снима Епизод IV от своите „Междузвездни войни”. Там все още стоят макетите на каменното селище, използвани в суперпродукцията. Точно от тях изпълзяват търговците на сахарски рози и не ви оставят на мира, независимо на какъв език говорите. Единствената им стока, разбира се, са розите, които всеки новодошъл бърза да купи. Така научавате първия урок за търговията по арабски -  че не е достатъчно да се пазарите, пак можете да купите твърде скъпо. По-добре изчакайте с пазаруването.

 

ПОЧИВКА В ТУРЦИЯ - СЛАДКА КАТО БАКЛАВА

АнталияЛетните почивки отминаха. Не сте успели да излезете отпуска това лято или просто ви се иска още малко забавление преди студените зимни дни. Е, тогава помислете за нещо интересно, което да ви топли през цялата година до следващото лято. Един от примамливите варианти е да планирате екскурзия в чужбина. Не ви се ходи далеч – е, няма проблем. Просто си изберете почивка в Турция. Така не само ще си починете пълноценно, но и ще се заредите с енергия, нови неща и спомени.

Най-честото предложение за почивка в Турция, което ще чуете е Анталия. Така че, ако искате всичко да е по план за ваше спокойствие, просто стегнете багажа и към Южната ни съседка. Е, за всеки случай не е лошо да вземете поне едни бански, защото дори и през есента Анталия ще ви привлече с уникалните си плажове. Но, първо изберете хотел. А тук изобилието от курорти никак не е малко. И след като излезете от наистина европейския си хотел, изберете – първо плаж или разходка.
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Повече информация:

Препоръчано:

Избрано:

СКРИТИТЕ СЪКРОВИЩА НА ЛАМИЯ, ТЕРМОПИЛИ И КАМЕНА ВУРЛА

Централна Гърция е подценявана от туристите, но ето една идея как може да прекарате приятен уикенд без да се налага да се сблъсквате с тълпи от туристи. Ламия е град в Централна Гърция,  който се намира на главната пътна... продължава>