You are here:   Начало Туризъм

С КОЛЕЛО ДО ОСТРОВ ТАСОС

о-в Тасос„Зелен” е първото прилагателно, което чухме, когато попитахме как изглежда остров Тасос - зеленината и красивата му природа са несравними. Тасос е остров в северно Егейско море, близо до брега на Тракия и равнината на река Места, и представлява истинско съкровище за Гърция.    

Идеята за пътешествие до това място бе породена от желанието ни да  покараме велосипедите си на място, предлагащо екзотични условия за колоездене.  

Първите лъчи на слънцето ни посрещнаха, огрявайки хребета на планината Боздаг, разположена северозападно от град Кавала.
 

ИЗНЕНАДИТЕ НА АТИНСКАТА ПАРНИТА

ЛифтътКакво очаква да види човек, когато се качва на лифт, който се намира в подножието на планина -  пред очите му да се разкрият прекрасни гледки, докато кабинката се изкачва до крайната станция, а когато пристигне да е в близост до писта за каране на ски, до хижи и чайни, които привличат посетителите с обещание за топла напитка и запалена камина... Но нека започнем отначало.

 Първата спирка в подножието на Парнита е кабинковият лифт, който се намира  в няколко етажна сграда, която прилича повече на луксозен хотел. До лифта се стига по ескалатор, а когато стигнат до последния етаж изумените туристи попадат на внушително по размер осветително тяло направено от цветни стъклени пръчици.
 

ВИЛНЮС - ТРЕТИЯТ ТИГЪР НА БАЛТИКА

„Ще ни закарате ли до Стария Град” попитах таксиметровия шофьор, мъж на средна възраст, който беше паркирал пред малкия терминал на Международно Летище Вилнюс. Потеглихме. Скоро се оказахме сред голям, просторен площад, над който се извисяваше сградата на Общината. Малко след площада се озовахме пред една красива църква – руската православна църква Света Парашкева. Църквата е построена върху старо езическо светилище, но през Средновековието първоначалната постройка била превърната в гостилница и бордей. Но през ранния 18 век цар Петър Първи посещава града и нарежда на мястото на старата сграда да се построи внушителната постройка в нео-византийски стил, която се издига и до наши дни.

След кратка почивка стигнахме Портите на Зората, датиращи от 16 век. Това е единствената оцеляла до наши дни порта от някогашната градска крепостна стена. Вътре има параклис, в който се пази икона на Дева Мария от 17 век, за която се твърди че има лековита сила.

 

ОБЕРАМЕРГАУ - "СТРАСТТА" И ОЩЕ МНОГО ИЗНЕНАДИ!

Красивото селце, разположено в подножието на Баварските Алпи, със скромните си 5 000 жители, ни изненадва с многото запазени традиции. Почти всяка къща в Оберамергау е изрисувана по стар метод и всъщност представлява творчество на изкуството. А рисунките изобразяват традиционните баварски мотиви и декори.

Разбира се, Оберамергау е познат най-вече с постановката "Страстта", която се състои на всеки десет години. Следващият фестивал е между средата на май и октомври 2010 г. Първият фестивал на страстните игри се датира още през 1634 г. и от тогава е поставян поне 40 пъти.
 
 

ФЛОРЕНЦИЯ - ЦЕЛОГОДИШНА ДЕСТИНАЦИЯ

Горещи лета, когато градът гъмжи от туристи, хладни зими, когато валежите могат да потопят Арно: Флоренция е целогодишна дестинация. Сега ще ви представим и някои от сезонните забележителности.

"Стари дрехи"
Дълго време претенциозните италианци трудно можеха да бъдат забелязани в дрехи "втора ръка". Но напоследък, сякаш за да влязат в крак с времето, откриват очарованието от огромния избор на "почти новите" дрешки. А Флоренция става домакин на най-голямото "тържище" за употребявани вече дрехи. Това става два пъти годишно - веднъж Февруари и веднъж Юли.
(за повече информация Stazione Leopolda; +39 055 246 6198)
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Повече информация:

Препоръчано:

Избрано:

СОЗОПОЛ - АНТИЧНА АТМОСФЕРА СЪС СЪВРЕМЕННИ АТРАКЦИИ

Созопол е старо рибарско градче, разположено между два чудесни плажа. От дълго време е любимо място за лятна почивка на българи и гости на страната ни. Забележителностите на курортното селище са много и започват от... продължава>