You are here:   Начало Новини

КЛИЕНТИТЕ НА "ГОЛ РЕСТОРАНТ" В ЛОНДОН ЗАХВЪРЛЯТ ДРЕХИ

Неделя, 24 Април 2016 11:50 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

През юни в Лондон отваря врати ресторант, насърчаващ клиентите си да захвърлят дрехите, телефоните и всичко, което ги обвързва с актуалните за модерния свят принадлежности и да се хранят голи, съобщава британският Standard. Ресторантът ще бъде разделен на "облечени" и "съблечени" отделения, като гостите му сами ще могат да решат дали да запазят дрехите върху телата си, или да ги изоставят в определената съблекалня.

 

НАЙ-СЛАДКАТА ПРОФЕСИЯ: ГЛЕДАЧ НА ПАНДИ

Четвъртък, 28 Януари 2016 14:28 Любопитно!
Печат ПДФ

Кой е казал, че работата не трябва да те забавлява. Представяте ли си по-сладка професия от гледач на панди. Мястото на тази фантастична работа е центърът за защита на пандите Яан, провинция Сечуан. Гледачите на панди са с годишна заплата от 32 000 долара, получават безплатна храна, превоз и квартира.

 

ОТКРИХА МУМИЯ НА 4500 ГОДИНИ В ПЕРУ

Неделя, 24 Април 2016 11:43 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Археолози в Перу откриха 4500-годишна мумия на жена, погребана близо до един от най-древните градове в Америка, предава The Guardian. Според археолозите мумията е на жена на около 40-50 години, с благородническо потекло.

 

ПРОСТО БИЗНЕС, А НЕ ПОЛИТИКА

Петък, 21 Октомври 2016 22:47 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Ако човек иска да чуе и види един автентичен урок по история ,в който има поука и смисъл от различни епохи, то трябва да посети разложкото село Баня. Над 70-те минерални извора привличат български големци и хиляди туристи от цял свят. Тук, когато попиташ какви са важните забележителности, които си струва един турист да види, всеки местен жител на секундата ще ви каже: непременно вижте Ленин, Георги Димитров и вилата на президента Плевнелиев. Казват го без шега и подигравка, а напротив с гордост. И сочат с пръст – карайте към кръговото и там ще видите за какво говорим.

 

КАСПЪР? МЪГЛА? СМЪРТТА? МИСТЕРИОЗНАТА СНИМКА

Четвъртък, 28 Януари 2016 13:43 Любопитно!
Печат ПДФ

48-годишният Дийн Джонсън се запътил към гробищата в Девънтри с камера в ръка и една цел - да докаже, че духове не съществуват. Само че запечатал кадри на нещо, което изглежда точно като дух. Някои описват фигурата като Смъртта, други с неопределеното "Грим", за трети това си е просто игра на светлината.

 

ВМЕСТО КЪМПИНГ - ТУРИСТИЧЕСКИ БИЗНЕС ПАРК

Петък, 21 Октомври 2016 22:54 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Проблемът с дивото къмпингуване би могъл да се реши с нормативното регламентиране на съществуването на туристически бизнес паркове.
Така всеки, който иска да почива по този начин, би могъл да стане спонсор на парка, като купува карта за екосистемни услуги и трябва да плати размера на нощувките, определен от съответната община.

 

22 ФАКТА ЗА АЛКОХОЛА, КОИТО НЕ ЗНАЕТЕ

Четвъртък, 28 Януари 2016 14:17 Любопитно!
Печат ПДФ

Въпреки, че всички знаем как алкохолът влияе на организма ни, светът няма да спре да пие. Почти всяка страна има своя любима спиртна напитка, а спорът коя нация пие най-много е вечен. Алкохолът съществува от хилядолетия и с него са свързани много интересни факти. От патологичния страх от празна чаша до водка за 3 750 000 долара. Предлагаме ви 22 факта за алкохола, които може би не знаете. Припомнят ни ги от bigpicture.ru

 

КОЛКО СЛОЖНО Е ДА СЕ ЖИВЕЕ НА МАЛДИВИТЕ

Неделя, 17 Април 2016 14:45 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Да отскочиш до бакалията, когато нещо липсва в кухнята, да врътнеш кранчето, като ти трябва вода, или да включиш някой електроуред? Всичко това изглежда просто и рутинно, освен ако не си на Малдивите, отбелязва ДПА.

В държавата от Индийския океан туристите, които се радват на слънце и лукс, не трябва да приемат тези неща за даденост. Ето някои примери:


 

- Хранителни продукти: Всичко, което туристът яде на Малдивите, трябва да бъде внесено отнякъде.

Островите на практика нямат собствено селско стопанство. В хотел "Четири сезона" на остров Ланда Гиравару главният готвач поръчва хранителните продукти три пъти седмично. Стоките след това се докарват по вода до столицата Мале и с лодка до хотела му.

Отнема около седмица храната да бъде сервирана на масата, отбелязва главният специалист в хотела Роберто Фернандес.

Разбира се, имате нужда от добро планиране. Ако готвачът забрави да поръча нещо, положението може да се усложни, предупреждава той.

- Вода: На повечето острови тук няма прясна питейна вода, така че са необходими съоръжения за обезсоляване. На остров Ланда Гиравару, според Фернандес, има пет кладенеца, от които се черпи морска вода от дълбочина 40 метра.

В първата фаза на обработване се приготвя вода за къпане. Необходими са допълнителни филтрационни операции, за да стане водата годна за пиене, а след това се бутилира в стъклени бутилки. Дневно на острова са необходими около 400 000 литра вода, които се получават от обработката на около 1 милион литра.

Пример за това колко е ценна водата на острова е решението басейните да бъдат преоборудвани, така че да не се допуска излизане на вода отстрани. По този начин хотел "Четири сезона" спестява 60 000 литра вода дневно.

- Електричество: На острова има пет дизелови генератора за електроенергия, като дизелът се доставя веднъж седмично с кораб. Малък дял от електроенергията се произвежда чрез слънчеви панели, разположени в морето на плаващи понтони.

Около 60 процента от произведената електроенергия се използва от климатиците.

- Боклук:
Всичко, което се намира на Малдивите, е донесено отнякъде. Следователно целият боклук трябва да бъде транспортиран обратно. Близо до столицата Мале има остров, на който част от боклука просто се изгаря.

Рециклирането е слабо познато на Малдивите. Скоро обаче ще заработи първият завод за рециклиране. Хотелите имат проста система за остатъците от храна - те се закарват навътре в морето и се изхвърлят във водата, за да се хранят рибите с тях.

Обелките от плодове обаче не се изсипват в морето, тъй като ще плуват на повърхността и могат да излязат по бреговете.

източник: Днес бг

 

БОЖИЯТ МОСТ - МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ ОТ БЪЛГАРИЯ

Петък, 21 Октомври 2016 22:38 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Днес искам да ви споделя за една стара българска легенда, която баща ми ни разказваше когато с брат ми бяхме малки, и случайно или не минавахме край село Лиляче. Когато минаваш през тази прекрасна местност в съзнанието на мнозина изпъква една чудна природна даденост, наречена Божия мост. Него най-добре можем да разберем, осъзнаем и оценим като тръгнем по Божимостий-ското дефиле. Целият му район е богат с извори, които бликат от Понора, минават през Хайдушки, Кошевски дол, Гравин дол…

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни