You are here:   Начало Новини

ЩЕ ПРИВЛИЧАМЕ ТУРИСТИ С БУТИКОВИ ОФЕРТИ

Петък, 02 Юли 2010 15:52 Новини туризъм България
Печат ПДФ
Ръст от 5 до 10 % е регистриран през последните месеци в сферата на туризма, обяви на среща с бизнесмени в Търговище късно снощи икономическият министър Трайчо Трайков.
В момента във ведомството му работят по създаването на Национална туристическа организация, която да обедини всички хотели и услуги, а държавата и бизнесът да си партнират на по-работно ниво.
 

С ИСПАНИЯ СИ СЪТРУДНИЧИМ В ОБЛАСТТА НА ТУРИЗМА

Петък, 02 Юли 2010 15:16 Новини туризъм България
Печат ПДФ
Правителството одобри проект на меморандум за разбирателство в областта на туризма между българското Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и Държавния секретариат за туризъм на Министерството на индустрията, туризма и търговията на Испания. Това съобщи пресслужбата на Министерския съвет.
 

РУМЪНЦИ СЕ ЖЕНЯТ ЗА 200 ЛВ. В БАЛЧИК

Петък, 02 Юли 2010 14:45 Новини туризъм България
Печат ПДФ
Румънски двойки предпочитат романтиката на Двореца в Балчик, за да кажат заветното "да". Цената за ритуала е 200 лева. Влюбени от цял свят избират Нимфеума или други кътчета от Двореца за тържествения миг. Графикът за ритуалите е запълнен месеци напред. Повече от половин милион туристи от цял свят посещават всяка година комплекса и разглеждат покоите на кралица  Мария, както и втората в света след Монако колекция на Ботаническата градина. През миналата година в Двореца са се венчали общо 53 двойки. Брак са сключили младоженци от България, Англия, Франция, Германия, Финландия, САЩ, и много други страни.
 

ОТПУСКАТ 6 МЛН. ЛВ. ЗА ЕКОТУРИЗЪМ

Петък, 02 Юли 2010 14:12 Новини туризъм България
Печат ПДФ
Министерството на културата може да се възползва от 6.24 млн. лева от Оперативна програма "Регионално развитие" за подкрепа на културния туризъм, съобщиха в четвъртък от регионалното министерство. За целта министерството ще трябва да разработи средносрочна рамкова инвестиционна програма и проектни фишове по Схема "Подкрепа за организиране на събития с регионален и национален обхват и въздействие”.
 

ЗА ПРЪВ ПЪТ ДЪРЖАВАТА НЕ ПРИБРА АТРАКТИВНИТЕ ПЛАЖОВЕ

Петък, 02 Юли 2010 13:43 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Направихме среща с областните управители, за първи път държавата не прибра най-атрактивните плажове. Абсолютно по равно си разделихме с областните управители отдаването и плажовете, заяви пред журналисти зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева.

В началото на годината Министерски съвет прие промени в методиката за определяне на размера на минималната наемна цена при отдаване под наем на морските плажове. Като цяло цената се намали средно с 33%.

 

СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПОДВОДЕН РИБОЛОВ В НЕСЕБЪР

Петък, 02 Юли 2010 15:01 Новини туризъм България
Печат ПДФ

За втора поредна година Несебър ще бъде домакин на състезание по подводен риболов Купа „Месембрия”. Близо 80 участника от над 10 отбора от цялата страна ще се съберат в древния град тази събота- 3 юли, за да премерят сили и умения по пътя към победата. Към първото място ще се стремят и около 10-на  състезатели от Несебър. Началото на подводното предизвикателство е от 10:15 часа пред Морска гара в стария град.

 

ЧИСТАЧИ ЗАСИПАХА С БОКЛУК ПЛАЖА В БУРГАС

Петък, 02 Юли 2010 14:34 Новини туризъм България
Печат ПДФ
Скандално замърсяване на бургаския плаж, при това умишлено, засне папарак на мястото, където трябваше да се проведе Джулай морнинг. На краткото видео работници чистачи обикалят с черни чували, от които вадят всевъзможни боклуци и ги сипят по пясъка, вместо да ги събират.
Скандалната акция е проведена около 8 часа сутринта на 30 юни часове преди да започне грандиозното парти край морето с Кен Хенсли.
 
Клипчето бе качено в интернет на адрес http:// vbox7.com/play: 707277ea и бързо стигна до медиите. Под него анонимният оператор е написал: "Тази сутрин в 7,47 на централния бургаски плаж е проведена акция "БОКЛУК".
 

ИЗЗЕХА ЗАЩИТЕНИ ПТИЦИ ОТ ЧАСТЕН ДОМ

Петък, 02 Юли 2010 13:58 Новини туризъм България
Печат ПДФ
По сигнал на доброволци на Зелени Балкани, РИОСВ–Пловдив и I РПУ иззеха шест защитени пойни птици от частен дом в Пловдив. Иззетите птички са от видовете елшова скатия (Carduelis spinus), щиглец (Carduelis carduelis) и конопарче (Carduelis cannabina), които са защитени съгласно Закона за биологичното разнообразие. След акцията на полицията и РИОСВ иззетите птици са били освободени в околностите на града.
 

НОВИ ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТИ ЩЕ ПРЕДЛАГАТ В РОДОПИТЕ

Четвъртък, 01 Юли 2010 18:31 Новини туризъм България
Печат ПДФ
Български и норвежки студенти представиха нови туристически продукти, насочени към специализирани пазари. Под ръководството на български и норвежки преподаватели в Момчиловци са работили 10 дни девет студенти по туризъм от Софийски университет „Св. Климент Охридски” и трима от университета в гр. Согндал, Норвегия.
Първият готов продукт е „Открий животните в Родопите” и обхваща целева група от 8 до 13-годишна възраст. Като примерни дестинации са посочени Триградско ждрело, Доспат, с. Смилян, с. Момчиловци и Девин. Част от дейностите включват посещение на Музея на мечката в Триград; наблюдения на животни на пешеходни маршрути в Девин; уроци по местообитания и поведение на видрата в Доспат и др.
 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Най-популярни