You are here:   Начало Новини

АВТОРСКИТЕ ПРАВА ЗА ТУРИЗМА С 50% ОТСТЪПКА

Неделя, 18 Юли 2010 19:21 Новини туризъм България
Печат ПДФ
Повече от 50% отстъпка в таксите, които уреждат правата на изпълнителите, е постигната на преговорите  между Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и организацията ПРОФОН. Това обясни  Иво Маринов, зам.-министър на икономиката,  енергетиката и туризма след подписването на рамковото споразумение между двете организации вчера. Най-късно до началото на идната седмица ще бъде подписано подобно рамково споразумение и с „Музикаутор”, допълни зам.- министърът.
 

ВИДИН РАЗВИВА БАЛНЕО ТУРИЗЪМ

Неделя, 18 Юли 2010 16:44 Новини туризъм България
Печат ПДФ
Община Видин има възможност да бъде включена в проект за развитието на балнеоложки туризъм. «Видин е един от регионите, които категорично трябва да бъде включен в подобен формат, заради известните си лековити извори с минерална вода“, съобщи Веселин Кошев- председател на Европейското движение за пряка демокрация.
 

СОЗОПОЛ ПРАЗНУВА РОЖДЕН ДЕН

Неделя, 18 Юли 2010 10:36 Новини туризъм България
Печат ПДФ
Созопол празнува 2620-тия си рожден ден. Най-старият град по Черноморието е единственият у нас, с патрон не Свети Никола, а Света Марина.
Празниците започнаха още преди дни. Днес програмата е изцяло посветена на спорта.
От 10.00 часа в местността „Света Марина" ще се проведат традиционни народни борби, в които участие ще вземат над 100 спортисти от цялата страна, носители на републикански, европейски и световни титли.
 

ВСИЧКИ КОРАБЧЕТА В ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО НЕСИГУРНИ

Петък, 16 Юли 2010 13:50 Новини туризъм България
Печат ПДФ
Нито един от туристическите кораби в Охридското езеро в момента не разполага със сертификат за техническа изправност.
Скандалният факт остава скрит за туристите, които ползват услугите на непроверените плавателни съдове. До днес нито един кораб в Охридското езеро не е минал задължителния годишен технически преглед. С този допълнителен риск започва и без това слабият засега туристически сезон.
 

ТУРИСТИ ИДВАТ У НАС НА ЗЪБОЛЕЧЕНИЕ

Петък, 16 Юли 2010 11:28 Новини туризъм България
Печат ПДФ
"На море за зъби". Така ще изглеждат скоро офертите за почивка по Черноморието за чужденци. За тази цел шефовете на частни клиники от цяла България днес се събират в столицата на среща с туроператори. Дентистите ще подготвят специална стратегия за развитието на тази ниша в туризма и лечението у нас, защото според тях е недостатъчно развита.
 

173 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Неделя, 18 Юли 2010 16:27 Новини туризъм България
Печат ПДФ
"Нашата работа зависи от нашите собствени усилия", "Народната работа стои над всичко", "Играем с живота на 7 милиона българи – трябва зряло да се постъпва", "Времето е в нас и ние сме във времето", "Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си". Това са само част от написаните мисли, превъплътени в действия, на Апостола на Българската свобода Васил Левски.

На 18 юли се навършват 173 години от рождението му в подбалканския град Карлово. В много бедно семейство, в което твърде млад на Васил му се налага да стане глава на дома след смъртта на баща му.
 

НОВ МУЗЕЙ В РИЛСКИЯ МАНАСТИР

Петък, 16 Юли 2010 13:56 Новини туризъм България
Печат ПДФ
Етнографска експозиция с ценни предмети на българския бит и култура бе открита в Рилския манастир. Сбирката е поместена в две зали на третия етаж на северното крило на светата обител. Тя е една от най-богатите по рода си – с 12 автентични традиционни костюма от Русенско, Кюстендилско, Гоцеделчевско, Хасковско, Свиленградско, Смолянско, Петричко, Драмско и Дебърско.
 

АРХЕОЛОЗИ ПРОУЧВАТ ОТНОВО БЪЛГАРСКИЯ МАЧУ ПИКЧУ

Петък, 16 Юли 2010 13:27 Новини туризъм България
Печат ПДФ
Археологическа експедиция "Кози грамади 2010" на Националния исторически музей подновява проучването на светилище в землището на село Старосел. Това е най-добре запазения светилищен обект у нас, съобщиха от НИМ.
Резиденцията бе открита от заместник-директора на Националния исторически музей Иван Христов преди пет години - през 2005 г. Тя се намира на трудно достъпно място - на 22 км над Хисар, в планината, над тракийския култов център Старосел.
 

ПАК ЛИПСВАТ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ

Петък, 16 Юли 2010 10:47 Новини туризъм България
Печат ПДФ
Село Кости е схлупено в Странджа планина… Трудно се стига по него, по отдавна неремонтиран път. Трудно се стига и до Рая. Това селце е като райско кътче. Влизаш и попадаш сред зеленина, дървени къщи и ухание на гора. Там времето сякаш е спряло около 1930 година. Няма нови къщи, няма нови хора… само тишина, слънце и река Велека. Има и една прекрасна къща – Дундовата къща… стоически останала вече повече от 150 години.
 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни