You are here:   Начало Новини

ЕДИНАЙСЕТ БЪЛГАРСКИ ПЛАЖА ПОЛУЧИХА "СИН ФЛАГ"

Понеделник, 30 Май 2016 20:39 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Българските плажове "Оазис", "Дюни", "Созопол-Харманите", "Поморие-Изток", "Слънчев бряг-Юг", "Слънчев бряг-Север", "Свети Влас-Централен", "Свети Влас-Нов плаж", "Свети Влас-Изток", "Слънчев ден" и яхтеното пристанище - "Марина Диневи" са отличени през тази година със "Син флаг". Това сe посочва в прессъобщение на Българското движение "Син флаг", в което са посочени резултати от заседанието в Копенхаген на Международното жури на програмата "Син флаг".

 

СТРЕСЪТ Е ПО-СИЛЕН ПРИ ПЪЛНОЛУНИЕ

Понеделник, 22 Февруари 2016 15:00 Любопитно!
Печат ПДФ

Всеки е чувал поне по веднъж, че при пълнолуние човек става по-нервен, агресивен или тъжен. Или пък, че е хубаво тогава да си подстригва косата.

Колко истина има в тези поверия?

 

ОТКРИХА ОСТАНКИ ОТ КОРАБА НА ДЖЕЙМС КУК

Понеделник, 30 Май 2016 20:43 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Изследователи откриха останки от кораба "Индевър" на британския мореплавател Джеймс Кук в залива на Нюпорт в Роуд Айлънд, пише "Гардиън".
Корабът е бил потопен през 1778г. по време на Американската война за независимост между американските колонисти и британците.

 

ИЗКЛАНИ СВАТБАРИ ВИЯТ ХОРО НОЩЕМ

Понеделник, 24 Октомври 2016 18:54 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Шишенци - едно от най-загадъчните села в България Когато живите заспят, мъртвите се пробуждат за венчавка. Детски гласове, смях, викове, плач и тъпани прогонват нощем тишината от глухите улици и запустели къщи на сeло Шишенци, Видинско. Някога в Дюрино – старите махали на селото, докато сватбари виели кръшно хоро и пеели песни, черкези се появили ненадейно и по време на набеза си изклали празнуващите.

 

ДРЕВНИТЕ ТАЙНИ НА ТИБЕТСКИТЕ МОНАСИ

Сряда, 10 Февруари 2016 18:18 Любопитно!
Печат ПДФ

В Тибет се пазят много тайни. Много е вероятно да се пазят и технологии от минали цивилизации. Енергийните потоци на това кътче от земята са по-различни, от където и да било по света. Научен екип от университета в град Бъркли, САЩ, под ръководството на Размус Нилсен, установява, че ДНК на хората от Тибет силно се различава от ДНК на останалите хора на Земята.

 

ПОВЕЧЕ ТУРИСТИ ПОД НАЙ-ЕВТИНАТА СЯНКА В КАВАРНА

Петък, 28 Октомври 2016 14:49 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Каварна приключи изключително успешен туристически сезон като събраните приходи от туристически данък са 110 000 лева при 80 000 лева за предходната година. Това заяви кметът на морския град Нина Ставрева в интервю за БТА. Тя посочи, че това е в резултат на усилията, които общината е положила да привлече летовници.

 

ДЕБНАТ С КАМЕРИ ПРИЗРАЦИ В БИВША МОРГА

Сряда, 10 Февруари 2016 18:28 Любопитно!
Печат ПДФ

Камери за видеонаблюдение снимат призраци в бивша морга, съобщава esoreiter.ru. Исландският изследовател Магнус Скарфединсън твърди, че една от основните причини душите на мъртвите да остават в нашия свят, е свързана с насилствена смърт. Камери за видеонаблюдение снимали в квартирата на млад американец, който бил убит в началото на годината, призрак.

 

КРОКОДИЛ НАПАДНА МЛАДЕЖ, ДОКАТО СПИ В ПАЛАТКАТА СИ

Понеделник, 30 Май 2016 20:24 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Крокодил нападна мъж в Австралия, влачейки го за крака от палатката му, докато лагерникът спял, предаде ДПА, позовавайки се на местни медии. 19--годиншният е стабилен, но въпреки това остава в болница. Сладководните крокодили се срещат в изобилие в речните системи на австралийската Северна територия, където е станал инцидентът, въпреки че през последните години местните власти взимат сериозни мерки за отстраняването им, особено в близост до градовете.

 

В РАДОМИР ОРГАНИЗИРАХА ПРАЗНИК НА БОЗАТА

Събота, 22 Октомври 2016 20:55 Новини туризъм България
Печат ПДФ

В Радомир организираха първия у нас празник на бозата. Градът е известен с производството на боза още от втората половина на XIX век. Жителите на Радомир отбелязаха празника с надпиване с боза и се разходиха в стария пазар, където младежи, облечени като бозаджии, разнасяха боза. В етнографска експозиция "Стойова къща" са изложени всички съдове, използвани за производство на боза.

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни