You are here:   Начало Новини

КЪДЕ ИЗЧЕЗВА ВОДАТА ОТ "СВИСТЯЩОТО" ЕЗЕРО В ЯКУТИЯ?

Петък, 14 Октомври 2016 22:58 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Експедиция на Руското географско общество, в която влизали учени от Института за естествени науки на Североизточния федерален университет в Якутск, Института за северно планинско дело на РАН и редица други е изследвала необичайното езеро Борулаах на територията на природния комплекс Ленские столби в Якутия.

 

ЕЗЕРОТО, КОЕТО ИЗЧЕЗВА ВСЯКО ЛЯТО

Понеделник, 30 Май 2016 18:37 Любопитно!
Печат ПДФ

Доста езера на нашата планета носят името Lost („загубено“), но само един водоем в щата Орегон в САЩ напълно съответства на това име. През пролетта това малко езеро изтича през дупка в земята, а с настъпването на студовете се връща. Езерото Lost се намира на територията на природния парк Mount Hood National Forest в Каскадните планини недалече от вулкана Джеферсън.

 

УЧЕНИ ОТКРИХА ИЗЧЕЗНАЛ ВИД ЦВЕТЕ В КЕХЛИБАР

Петък, 14 Октомври 2016 22:50 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Биолози откриха изчезнал вид древно цвете, затворено в парчета кехлибар. Находката на Strychnos electri, както е новото латинско наименование на растението, е на най-малко на 15 млн. години, пишат световните медии. То принадлежи към клон тропически растения – храсти, дървета и увивни растения, които могат да произвеждат отровния токсин стрихнин.

 

ПОЛЕТИ ПО €99 ОТ ЕС ДО САЩ, АРЖЕНТИНА И ДОМИНИКАНА

Петък, 17 Март 2017 17:26 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Coбcтвeниĸът нa Вrіtіѕh Аіrwауѕ пycĸa нoв бюджeтeн aвиoпpeвoзвaч зa пoлeти нa дълги paзcтoяния, ĸoйтo щe бъдe бaзиpaн в Бapceлoнa, cъoбщaвa ВВС. Kopпopaциятa ІАG oбяви, чe нoвитe aвиoлинии Lеvеl пъpвoнaчaлнo щe лeтят дo чeтиpи дecтинaции - Лoc Aнджeлиc, Caн Фpaнциcĸo, Бyeнoc Aйpec и дo Πyнтa Kaнa в Дoминиĸaнcĸaтa peпyблиĸa. Цeнитe нa билeтитe щe тpъгвaт oт 99 eвpo или 149 дoлapa в пocoĸa.

 

ПОДВИЖНО ИЗКУСТВО ЧРЕЗ НЕВЕРОЯТНИТЕ СКУЛПТУРИ НА ТЕО ЯНСЕН

Неделя, 17 Април 2016 12:20 Любопитно!
Печат ПДФ

През 1990-та бе създаден нов организъм. Той не бе създаден чрез генетично кръстосване между съществуващи други живи създания. Не еволюира от едноклетъчно в многоклетъчно същество. Роди се в ръцете на холандски скулптор, чието въображение и технически знания по някакъв начин превърнаха пластмасови жълти тръби в красиви плажни създания.

 

28 БЪЛГАРИ ПЛАТИХА ПО $2349 ЗА ЕРОТИЧЕН КРУИЗ

Четвъртък, 13 Юли 2017 16:59 Новини туризъм България
Печат ПДФ

28 българи са закупили билети за еротичен круиз по гръцките острови в Егейско море, пише електронното издание на гръцкия в. „Прототема” и Магелан инфо. Билетите за пътешествието са на цена 2349 долара, а резервацията се прави чрез холандски сайт за размяна на партньори.

 

КОЙ ДАВА ИМЕТО НА ЧЕРНО МОРЕ И НАИСТИНА ЛИ СМЪРТТА ЖИВЕЕ НА ДЪНОТО МУ!

Неделя, 17 Април 2016 14:31 Любопитно!
Печат ПДФ

Откъде идва името на Черно море, защо нивото на водата винаги е едно и също и дали наистина в него се намират останките на Ноевия ковчег. Това са малка част от въпросите, свързани със загадъчното море, което сме свикнали да приемаме като наше.

1. Черно море е почти четири пъти колкото площта на България

 

ВЕЛОАЛЕЯ СВЕТИ НОЩЕМ, КАТО СЕ ,,ЗАРЕЖДА,, ОТ СЛЪНЦЕТО ПРЕЗ ДЕНЯ

Петък, 14 Октомври 2016 21:16 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

В големите градове по цял свят се създават все повече алеи за велосипеди, които поне малко да намалят убийствените задръствания и замърсяването на околната среда. В град Лидзбарк Вармински, който се намира в северна Полша, може да бъде открита една по-различна и интересна велоалея, светеща през нощта.

 

НАУЧНО ДОКАЗАНО: ПЪТУВАНЕТО Е ТАЙНАТА КЪМ ЩАСТИЕТО

Сряда, 02 Ноември 2016 16:33 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Смятате ли, че пътуването ви носи щастие? Или бихте предпочели да се харчат пари за материални неща? Науката и експертите са съгласни: вие трябва да харчите всичките си пари за пътувания. Точно сега. Защото това е тайната на щастието. Може би вече сте стигнали до този извод, но е хубаво да се потвърди още веднъж.

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни