You are here:   Начало Новини

КЪДЕ ИЗЧЕЗВА ВОДАТА ОТ "СВИСТЯЩОТО" ЕЗЕРО В ЯКУТИЯ?

Петък, 14 Октомври 2016 22:58 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Експедиция на Руското географско общество, в която влизали учени от Института за естествени науки на Североизточния федерален университет в Якутск, Института за северно планинско дело на РАН и редица други е изследвала необичайното езеро Борулаах на територията на природния комплекс Ленские столби в Якутия.

 

ЕЗЕРОТО, КОЕТО ИЗЧЕЗВА ВСЯКО ЛЯТО

Понеделник, 30 Май 2016 18:37 Любопитно!
Печат ПДФ

Доста езера на нашата планета носят името Lost („загубено“), но само един водоем в щата Орегон в САЩ напълно съответства на това име. През пролетта това малко езеро изтича през дупка в земята, а с настъпването на студовете се връща. Езерото Lost се намира на територията на природния парк Mount Hood National Forest в Каскадните планини недалече от вулкана Джеферсън.

 

УЧЕНИ ОТКРИХА ИЗЧЕЗНАЛ ВИД ЦВЕТЕ В КЕХЛИБАР

Петък, 14 Октомври 2016 22:50 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Биолози откриха изчезнал вид древно цвете, затворено в парчета кехлибар. Находката на Strychnos electri, както е новото латинско наименование на растението, е на най-малко на 15 млн. години, пишат световните медии. То принадлежи към клон тропически растения – храсти, дървета и увивни растения, които могат да произвеждат отровния токсин стрихнин.

 

28 БЪЛГАРИ ПЛАТИХА ПО $2349 ЗА ЕРОТИЧЕН КРУИЗ

Четвъртък, 13 Юли 2017 16:59 Новини туризъм България
Печат ПДФ

28 българи са закупили билети за еротичен круиз по гръцките острови в Егейско море, пише електронното издание на гръцкия в. „Прототема” и Магелан инфо. Билетите за пътешествието са на цена 2349 долара, а резервацията се прави чрез холандски сайт за размяна на партньори.

 

ПОДВИЖНО ИЗКУСТВО ЧРЕЗ НЕВЕРОЯТНИТЕ СКУЛПТУРИ НА ТЕО ЯНСЕН

Неделя, 17 Април 2016 12:20 Любопитно!
Печат ПДФ

През 1990-та бе създаден нов организъм. Той не бе създаден чрез генетично кръстосване между съществуващи други живи създания. Не еволюира от едноклетъчно в многоклетъчно същество. Роди се в ръцете на холандски скулптор, чието въображение и технически знания по някакъв начин превърнаха пластмасови жълти тръби в красиви плажни създания.

 

EASY JET СЕ МЕСТИ ВЪВ ВИЕНА ЗАРАДИ БРЕКЗИТ

Четвъртък, 20 Юли 2017 14:21 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Австрия издаде необходимите разрешителни британският авиопревозвач изиДжет (easyJet) да създаде нова компания с централа във Виена.По такъв начин изиДжет ще може да извършва полети между Великобритания и ЕС след Брекзит. Това съобщи днес австрийското министерство на транспорта, иновациите и технологиите, цитирано от ТАСС и БТА.


Разрешението за извършване на полети и лицензът бяха предадени на представители на британската компания, се посочва в изявление на ведомството. Централата на новия превозвач изиДжет Юръп (easyJet Europe) ще бъде в австрийската столица, а първият полет от Лондон за Виена ще бъде извършен до виенското летище "Швехат".

Британският нискотарифен превозвач обяви на 14 юли плановете си да създаде новата компания, за да може да лети в ЕС и след Брекзит.

На 22 март властите на ЕС поискаха от авиокомпаниите, които изпълняват полети между страни от континентална Европа, но с централи във Великобритания, да пренесат основните си офиси в други страни от общността или да продадат акциите си на европейски собственици.

ИзиДжет вече ще може да има безпрепятствен достъп до европейския пазар.

 

 

КОЙ ДАВА ИМЕТО НА ЧЕРНО МОРЕ И НАИСТИНА ЛИ СМЪРТТА ЖИВЕЕ НА ДЪНОТО МУ!

Неделя, 17 Април 2016 14:31 Любопитно!
Печат ПДФ

Откъде идва името на Черно море, защо нивото на водата винаги е едно и също и дали наистина в него се намират останките на Ноевия ковчег. Това са малка част от въпросите, свързани със загадъчното море, което сме свикнали да приемаме като наше.

1. Черно море е почти четири пъти колкото площта на България

 

ВЕЛОАЛЕЯ СВЕТИ НОЩЕМ, КАТО СЕ ,,ЗАРЕЖДА,, ОТ СЛЪНЦЕТО ПРЕЗ ДЕНЯ

Петък, 14 Октомври 2016 21:16 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

В големите градове по цял свят се създават все повече алеи за велосипеди, които поне малко да намалят убийствените задръствания и замърсяването на околната среда. В град Лидзбарк Вармински, който се намира в северна Полша, може да бъде открита една по-различна и интересна велоалея, светеща през нощта.

 

ПОЛЕТИ ПО €99 ОТ ЕС ДО САЩ, АРЖЕНТИНА И ДОМИНИКАНА

Петък, 17 Март 2017 17:26 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Coбcтвeниĸът нa Вrіtіѕh Аіrwауѕ пycĸa нoв бюджeтeн aвиoпpeвoзвaч зa пoлeти нa дълги paзcтoяния, ĸoйтo щe бъдe бaзиpaн в Бapceлoнa, cъoбщaвa ВВС. Kopпopaциятa ІАG oбяви, чe нoвитe aвиoлинии Lеvеl пъpвoнaчaлнo щe лeтят дo чeтиpи дecтинaции - Лoc Aнджeлиc, Caн Фpaнциcĸo, Бyeнoc Aйpec и дo Πyнтa Kaнa в Дoминиĸaнcĸaтa peпyблиĸa. Цeнитe нa билeтитe щe тpъгвaт oт 99 eвpo или 149 дoлapa в пocoĸa.

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни