You are here:   Начало Новини

ХОТЕЛ В ЛАПЛАНДИЯ ТЪРСИ СЛУЖИТЕЛИ, КОИТО ДА НЕ СПЯТ НОЩЕМ

Петък, 14 Октомври 2016 18:58 Любопитно!
Печат ПДФ

Финландският Hotel Arctic Snow в Лапландия набира служители, които да не спят нощем за най-активната част от сезона – между 1 декември и 31 март, когато за туристи са отворени иглутата със стъклен покрив. Причината е в специфичната функция, която ще трябва да изпълняват наетите, а именно да будят гостите, за да не бъде пропуснато северното сияние.

 

Ryanair ВЪВЕЖДА ТАКСИ ЗА ОНЛАЙН ЧЕКИРАНЕ

Петък, 21 Октомври 2016 14:53 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Aвиoĸoмпaниятa Rуаnаіr cĸopo въвeждa зaплaщaнe зa oнлaйн чeĸ-инa нa зaĸyпeнитe билeти. Πpeвoзвaчът щe тaĸcyвa ycлyгaтa пpeз интepнeт, aĸo ce нaпpaви пoвeчe oт 4 дни пpeди oтпътyвaнeтo. Cyмaтa, ĸoятo пacaжepитe щe зaплaщaт, e пo 6 eвpo, ĸaтo вaжи и зa cлyчaитe нa чeĸ-ин пpeди caмия пoлeт.

 

Booking.com С НОВА УСЛУГА ЗА ТУРИСТИТЕ

Четвъртък, 20 Октомври 2016 20:28 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Онлайн системата за резервиране на хотели Booking.com пусна в продажба билети за музеи и развлекателни центрове в Париж, Лондон и Дубай.  В Париж услугата Booking Experiences позволява без да се редите на опашка да купите билети за Лувъра, Версай, културния център „Жорж Помпиду“, а също и да си платите пътуване из река Сена.

 

РУСКИ ТУРОПЕРАТОР СПИРА ДА ПРАЩА ДЕЦА В БЪЛГАРИЯ

Петък, 21 Юли 2017 13:53 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Туристическата компания "Аелита Тревел", която продава в Москва и Санкт Петербург туристически пакети за Русия и страни от Европа обяви, че прекратява дейността си, информира ТАСС. Туроператорът продължава да продава самолетни билети, да оформя визи и застраховки, съобщиха пред ТАСС от централния офис на фирмата в Санкт Петербург.


На сайта на туроператора се уточнява, че въз основа на федералния закон за туристическата дейност в Русия "Аелита Тревел" е преустановила дейността си във връзка с настъпването на застрахователно събитие в България, съобщи Дир бг.

Посочва се също така, че прекратяването на туристическата дейност няма отношение към други услуги, а именно отделно продажба на билети, застраховане, трансфер.

От фирмата уточниха, че спирането на дейността на първо място засяга изпращането на деца на летни лагери в България Подробности по застрахователното събитие, което е предизвикало спирането на дейността, засега не се разкриват.

 

 

КОНЕТЕ ЧЕТАТ ПО ЛИЦАТА НА ХОРАТА

Четвъртък, 23 Юни 2016 20:33 Любопитно!
Печат ПДФ

Конете са в състояние да направят разлика между щастливи и гневни изражения на лицето на човека, показват резултатите от изследване. При експериментите, показвайки на конете снимки на мъжки лица, учени от Университета на Съсекс установили, че четириногите "реагират негативно" на гневни изражения.

 

СПАСИХА БАБА, ОПИТАЛА ДА ДОГОНИ КРУИЗЕН КОРАБ В АТЛАНТИЧЕСКИЯ ОКЕАН

Сряда, 28 Септември 2016 19:38 Любопитно!
Печат ПДФ

65-годишна британска туристка беше спасена от рибари на остров Мадейра, след като се опитала да доплува обратно до круизния си кораб след скандал с мъжа си. "Жената е била спасена в Атлантическия океан около полунощ, на 500 метра от брега", съобщиха пристанищните власти, цитирани от Metro.co.uk.

 

МИДА НА 500 ГОДИНИ - НАЙ-ДЪЛГОЛЕТНОТО СЪЩЕСТВО

Четвъртък, 23 Юни 2016 20:51 Любопитно!
Печат ПДФ

Морската мида Arctica islandica, обитаващи водите на Атлантическия и Северния ледовид океан, може би е най-дълго живеещото същество на Земята. Соленоводната мида, обитаваща от бреговете на Испания до северното крайбрежие на САЩ, може да стигне възраст до 500 години.

 

Turkish Airlines ЛЕТИ ДВУПОСОЧНО ОТ СОФИЯ ДО ИСТАНБУЛ ЗА 109 ЕВРО

Четвъртък, 20 Октомври 2016 20:05 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Aвиокомпания Turkish Airlines предлага двупосочен билет с включени летищни такси от София до Истанбул само за 109 евро. Промоцията е валидна до 30 ноември 2016 година. Само за един час полет може да стигнете от българската столица до космополитния Истанбул и да си подарите едно запомнящо се пътуване до един от най-красивите градове в света.

 

РЪСТЪТ В ТУРИЗМА СЕ ДЪЛЖИ НА РАЗНООБРАЗИЕТО

Петък, 21 Юли 2017 13:38 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Българското Черноморие може да предложи отдих за всеки тип туристи – както за семейни почивки, така и за шумни забавления. Постигнатият ръст в туризма миналата година се дължи именно на разнообразието на туристическия продукт, който предлагаме. Това каза пред Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни