You are here:   Начало Новини

РАЗКРИТА МИСТЕРИЯ: СПИРАЛОВИДНИТЕ ДУПКИ В НАСКА

Петък, 28 Октомври 2016 17:03 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Странни спирали изпълват сухите долини в южната част на Перу. Същите тези спирали бяха загадка за поколения археолози. Изследователи обаче вярват, че с помощта на сателитни изображения, вече са разкрили загадката на тези дупки, известни като "пукиос", пише "Дейли Мейл".
Те смятат, че "пукиос" са представлявали една съвършена хидравлична система, която е позволява на древната цивилизация Наска да се снабдява с вода от подпочвени потоци.

 

ЛЕКАРИ ОБЯСНИХА КАК ПЪТУВАНЕТО СРЕД ПРИРОДАТА ПРОМЕНЯ МОЗЪКА НИ

Петък, 21 Октомври 2016 22:23 Любопитно!
Печат ПДФ

Всеки знае, че почивката на чист въздух може да направи много, за да повиши настроението на човек и да му върне усещането за цел и смисъл. Но се оказва, че има и други, по-осезаеми ползи от излетите навън. Наскоро учени откриха, че времето, прекарано навън, физически променя мозъка ни.
Причината? Оказва се, че почивката сред природата, както и пътуването до най-отдалечените, диви и ненаселени места, не само ни снабдява с купища нови впечатления, но и помага да спрем да мислим.

 

КЛОУНИ УБИЙЦИ НАПАДАТ В ЕВРОПА

Събота, 22 Октомври 2016 22:49 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Серия от инциденти, свързани с така наречените „клоуни убийци”, връхлетя Стария континент през последните два месеца. Най-много такива случаи има във Великобритания, като и Германия пропищя от мъжете, преоблечени като клоуни, които плашат хора с ножове и триони.
Модата за това тръгва от САЩ. Освен че се опитват да сплашат до смърт случайни минувачи, има случаи и на наръгани от тях.

 

С 20% ПО-ЕВТИНО ЩЕ Е МОРЕТО ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ

Вторник, 08 Август 2017 08:21 Новини туризъм България
Печат ПДФ

С около 20% по-евтина ще излезе почивката на морето на министрите и висшите чиновници, които са решили да разтоварят стреса не в активния летен сезон, а през септември. От промоционалните цени очевидно са решили да се възползват мнозина.

 

СЪКРОВИЩЕ ЗА НАД 2 МЛРД. В ЧЕРНО МОРЕ

Четвъртък, 20 Октомври 2016 20:38 Любопитно!
Печат ПДФ

В дълбините на Черно море има стотици потънали кораби, пазещи огромни богатства, неразгадани мистерии и неразказани истории. Морското дъно крие не само съкровища за милиарди, но и рискове, които отнемат животи. От векове наред иманяри и предприемачи из целия свят забогатяват с откриването на злато, сребро и антики в потънали кораби. Тъмните води на Черно море неведнъж са били център на политически събития, войни или трасе за търговци, превозвали пари и ценни вещи.

 

ТУРЦИЯ : ТУРИСТИТЕ ОТИДОХА ПРИ СЪСЕДИТЕ

Вторник, 08 Август 2017 08:00 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Под заглавие "Туристите се стекоха към съседката" турският в. "Миллиет" пише, че туристите, които от съображения за сигурност не са отишли в Турция, са предпочели това лято да почиват в България.Хотелите (в България) се пукат по шевовете. Увеличение има и в броя на турските туристи", посочва вестникът, цитиран от БТА.

 

ДОМАКИНЯ ЗАГОРИ ТЕНДЖАРА, НАМЕРИХА Я 3000 Г. ПО-КЪСНО

Петък, 21 Октомври 2016 22:08 Любопитно!
Печат ПДФ

Първата домакиня загори-тенджера се е проявила на територията на Дания, като е залепила за гледжосания съд сирене, което е издало отвратителна миризма, пише в. "Дейли мейл". Откритието е било направено при разкопки в Силкеборг на полуострова Ютланд. На дъното на глинения съд археолозите открили загоряла жълтеникава субстанция, като разсеяната домакинята е направила неуспешен опит да сготви кафяво карамелизирано сирене.

 

Trivago ПЛАНИРА ДА ИЗЛЕЗЕ НА БОРСАТА ДО КРАЯ НА НОЕМВРИ

Събота, 22 Октомври 2016 20:36 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Oпepиpaщaтa в cфepaтa нa oнлaйн xoтeлcĸитe peзepвaции ĸoмпaния Тrіvаgо, чиятo дeйнocт e пoдĸpeпeнa oт Ехреdіа, ce oчaĸвa дa пycнe aĸциитe cи зa пyбличнo тъpгyвaнe в Hю Йopĸ дo ĸpaя нa нoeмвpи, cпoдeлиxa изтoчници, зaпoзнaти c въпpoca, цитиpaни oт Вuѕіnеѕѕ Іnѕіdеr.Ехреdіа, ĸoятo пpитeжaвa мaжopитapeн дял в Тrіvаgо, e нaeлa ЈРМоrgаn, Gоldmаn Ѕасhѕ и Моrgаn Ѕtаnlеу, зa дa cтapтиpaт дoпгoтoвĸaтa и пpoцeдypитe, a цeннитe ĸнижa щe ce тъpгyвaт нa фoндoвaтa бopca Nаѕdаq. Aнaлизaтopитe oцeнявaт бизнeca ĸoмпaниятa нa 5 милиapдa дoлapa.

 

ЕКСТРЕМЕН ФЕСТИВАЛ НА ДИНЯТА

Вторник, 08 Август 2017 07:28 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Необичайният фест се организира вече 55 години. Традицията за провеждането на празника се зародила сред жителите на източните предградия на долината Сан Фернандо, които винаги са отделяли особено внимание на динената реколта.

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни