You are here:   Начало Новини

МИСТЕРИЯТА НА БЕРМУДСКИЯ РАЗГАДАНА?

Вторник, 15 Март 2016 22:23 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Мистерията около т. нар. Бермудски триъгълник е ангажирала съзнанието на големи учени и е плашила стотици пилоти и капитани. Десетки години те са се чудели какво стои зад мистериозните изчезвания на кораби и самолети, но изглежда, че сме по-близо до разплитането на възела от всякога. Поне така твърдят учени от Арктическия университет в Норвегия след откриването на група кратери край бреговете на страната, съобщава mensxp.com.

 

ШЕСТ СТРАНИ,МИНАЛИ ВОЙНИ, СЕГА СА РАЙ ЗА ТУРИСТИТЕ

Сряда, 02 Декември 2015 16:45 Любопитно!
Печат ПДФ

Египет, Париж и Мали. Последните седмици показаха колко уязвими от тероризма са световноизвестни туристически места. Покрай отпадащите резервации за популярни досега места на преден план излязоха 6 страни, които доскоро бяха поле на военни конфликти и много рискови за западните туристи. Сега обаче те вече са сигурни дестинации и чужденците отново се върнаха там:

 

ЧЕТИРИ ДИРЕКТНИ МАРШРУТА ОТ ЛЕТИЩЕ СОФИЯ

Вторник, 15 Март 2016 21:22 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

В лятното разписание на Летище София, което влиза в сила от 27 март, ще има 4 нови директни полета до Аликанте, Осло/Торп, Хамбург/Любек и Бирмингам. През април Ryanair започва своята редовна програма от София до Пиза и до Лондон/ Станстед. За първи път през настоящия зимен сезон две от традиционните туристически вериги – тези на английската авиокомпания Thomas Cook, се изпълняват като редовни линии, а не като чартър.

 

ГРОБ НА ПРИНЦЕСА ОТКРИХА КРАЙ ТРУДОВЕЦ

Петък, 03 Юни 2016 14:21 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Археологът от Националния исторически музей Филип Петрунов направи първо голямо откритие за този археологически сезон. При разкопки на старинния храм „Св. Георги” край село Трудовец той е установил, че храмът е бил построен на остров, в плитко езеро, което след ХIV век е пресъхнало, съобщават от НИМ.

 

КОИ ЩЕ БЪДАТ НАЙ-ИЗГОДНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ДЕСТИНАЦИИ ПРЕЗ 2016?

Вторник, 24 Ноември 2015 18:51 Любопитно!
Печат ПДФ

Обичате да пътувате, но финансовото ви състояние не ви позволява луксозни екскурзии? Не се тревожете, има как да практикувате хобито си - просто трябва да избирате изгодни дестинации. Сайтът за пътешествия Lonely Planet обяви класацията си за най-изгодни дестинации за идната 2016 г. Вижте кои места да включите в списъка си:

 

НАЙ-ДОБРИТЕ РУСКИ ТУРОПЕРАТОРИ НА СРЕЩА В ,,АЛБЕНА,,

Четвъртък, 23 Юни 2016 18:59 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Ваканционно селище "Албена" е домакин на Директорски рекламен тур за най-добрите туристически агенти на Руската федерация. Форумът се организира от курорта съвместно с туроператорски фирми. Събитието е от особена важност, тъй като дава възможност на туристическия бранш да обмени актуална информация за продажбите и предлагането на България като желана дестинация от крупните туристически фирми в Русия.

 

НЕИЗВЕСТЕН АСТЕРОИД МИНА НЕОЧАКВАНО БЛИЗО ДО ЗЕМЯТА

Петък, 27 Ноември 2015 19:21 Любопитно!
Печат ПДФ

Неизвестен астероид мина неочаквано близо до Земята покрай комуникационните ни сателити, съобщават от обсерватория „Звездно общество - IAU А79". Откритият съвсем скоро  астероид 2015 VY105 мина много близо до Земята. Тялото беше открито само 15 часа преди сближението. Това е най-близко преминалият до Земята познат ни астероид.

 

НАЙ-МАЛКОТО КРАЛСТВО В СВЕТА С 11 ЖИТЕЛИ

Вторник, 15 Март 2016 20:57 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

На юг от Сардиния се намира остров Таволара - най-малкото кралство в света. Жителите му са едва 11 души и 100 планински кози. На острова няма пътища и хотели, а обитаемата част е само около плажа. Кралят на острова е 83-годишният бивш рибар Антонио Бертолеони, по-известен като Тонино.

 

НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ ЦЕНИТЕ НА ПЛАЖА СОЛЕНИ

Петък, 03 Юни 2016 10:50 Новини туризъм България
Печат ПДФ

За първи път от 5 години Слънчев бряг откри сезона с нови, по-високи цени на плажните екстри. Чадърът скочи от 8 на 10 лв., същото е увеличението и на шезлонгите. Така удоволствието да се излежаваш на сянка край вълните стартира от 20 лв. поне още толкова ще похарчите, ако решите да пиете кафе и да хапнете в някое от крайбрежните капанчета.

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Най-популярни