You are here:   Начало Новини

ПЪРЗАЛКА ОТ ВЪРХА НА АЛПИТЕ

Четвъртък, 24 Март 2016 13:37 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Ако обичате планинския туризъм, но не ви е достатъчно само да ходите по чукарите или да се спускате със ски по пистите, ето ви едно предложение:  Качвате се на метална шейна и политате надолу по пързалката с повече от 40 км.ч. Мястото е в Швейцарските Алпи, над град Кандерстег.

 

ОТКРИХА НЕПОЗНАТ ВИД ДИНОЗАВЪР

Понеделник, 28 Декември 2015 16:36 Любопитно!
Печат ПДФ

Палеонтолози откриха в Испания останки от нов непознат досега вид динозавър, който има на гърба си нещо като платно. Новият динозавър е наречен Morelladon beltrani и е живял на Иберийския полуостров преди 125 млн. години, сочи изследването, публикувано в научното списание PLOS ONE.

 

ОТКРИХА ЗАПЕЧАТАНА БИБЛИОТЕКА СЪС СРЕДНОВЕКОВНИ АРХИВИ

Вторник, 15 Март 2016 23:01 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Огромна колекция средновековни документи е открита в катедралата в Гниезно, Полша. Новината е повод за огромно вълнение сред медиевисти, филолози, архивисти, юристи и специалисти по палеография, хералдика и дипломатика. Около 1500 документа, свързани с работата на църковния съд, са намерени в помещение в катедралата в Гниезно, съобщава онлайн изданието Science & Scholarship in Poland.

 

БЪЛГАРИ СЕ ВЕНЧАВАТ И КРЪЩАВАТ В ДВОРА НА КИРИЛИЦАТА В ПЛИСКА

Сряда, 28 Септември 2016 19:21 Новини туризъм България
Печат ПДФ

На святото място владетелят забил копието и произнесъл заветното „Тук ще бъде България!”

Българите може да кръстосват света, да печелят в чужбина, да се радват на достиженията на други нации, но са патриоти, обичат родината и славната й история. Това е разбрал за народопсихологията ни арменецът Карен Алексанян и е създал уникалния Културно-исторически и развлекателен комплекс „Стара Плиска“.

 

МЪЖ ЗАСНЕ СРЕЩАТА СИ С ПРИЗРАК НА ДЕТЕ

Четвъртък, 17 Декември 2015 17:50 Любопитно!
Печат ПДФ

Японец качи в интернет уникално видео от реалната си среща с легендарен призрак на дете, Според легендата, привидението, известно в японския фолклор като дзасики-вараси, носи в дома, в който се появява щастие и успех на семейството. Авторът на видеото е уверен, че той е имал късмета да заснеме именно този знаменит детски призрак, съобщава The Daily Mail.

 

ДВЕ ТРЕТИ ОТ ХОТЕЛИТЕ МАХАТ ТАБЕЛИ И РЕКЛАМИ, ЧЕ СА СПА

Сряда, 28 Септември 2016 20:54 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Близо две трети от действащите в момента спа хотели в България ще трябва да махнат табелите “спа” и да престанат да се рекламират като такива.
Причината е, че собствениците им не са направили дори опит да се сертифицират като спа хотели по новата наредба, която след 10-годишни усилия на бранша влезе в сила в началото на годината.

 

НА КОЛЕДА ЩЕ ИМА ФЕНОМЕНАЛНА СТУДЕНА ЛУНА

Вторник, 22 Декември 2015 12:23 Любопитно!
Печат ПДФ

Последното пълнолуние ще се появи на Коледа, която се празнува на 25 декември по Григорианския календар. Това е голяма рядкост, затова се препоръчва, че този феномен не е за изпускане.  Именно Коледната луна ще се появи с първия здрач и ще свети в пълен блясък до изгрева на слънцето.

 

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПЪТНИЧЕСКИ КОРАБ В СВЕТА Harmony of the seas ТРЪГВА НА ПЪРВОТО СИ ПЛАВАНЕ

Вторник, 15 Март 2016 22:50 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Най-големият пътнически кораб в света, Harmony of the seas, поема на първото си пробно плаване по море от западното френско пристанище Сен-Назер, предаде АФП. Съдът е построен в корабостроителницата STX France. Дължината му е 362 м, широк е 66 м, има 16 мостика, а водоизместимостта му е 120 000 тона. Може да превозва над 6000 пътници. Екипажът му е над 2000 души екипаж.

 

ЛОВЦИ И РИБАРИ БЛОКИРАХА УЛИЦИТЕ НА НЕСЕБЪР

Сряда, 28 Септември 2016 18:22 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Ловци и рибари блокираха  улиците на Несебър. Те протестират срещу директора на Горското стопанство, защото нарушавал правата им да ловуват свободно. И настояват за оставката му. Близо 200 мъже от Несебър и Поморие проведоха протестно шествие по улиците на града с искане директорът на стопанството да подаде оставка заради това, че нарушава правата им да ловуват свободно.

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Най-популярни