You are here:   Начало Новини

ПЪРЗАЛКА ОТ ВЪРХА НА АЛПИТЕ

Четвъртък, 24 Март 2016 13:37 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Ако обичате планинския туризъм, но не ви е достатъчно само да ходите по чукарите или да се спускате със ски по пистите, ето ви едно предложение:  Качвате се на метална шейна и политате надолу по пързалката с повече от 40 км.ч. Мястото е в Швейцарските Алпи, над град Кандерстег.

 

ОТКРИХА НЕПОЗНАТ ВИД ДИНОЗАВЪР

Понеделник, 28 Декември 2015 16:36 Любопитно!
Печат ПДФ

Палеонтолози откриха в Испания останки от нов непознат досега вид динозавър, който има на гърба си нещо като платно. Новият динозавър е наречен Morelladon beltrani и е живял на Иберийския полуостров преди 125 млн. години, сочи изследването, публикувано в научното списание PLOS ONE.

 

ОТКРИХА ЗАПЕЧАТАНА БИБЛИОТЕКА СЪС СРЕДНОВЕКОВНИ АРХИВИ

Вторник, 15 Март 2016 23:01 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Огромна колекция средновековни документи е открита в катедралата в Гниезно, Полша. Новината е повод за огромно вълнение сред медиевисти, филолози, архивисти, юристи и специалисти по палеография, хералдика и дипломатика. Около 1500 документа, свързани с работата на църковния съд, са намерени в помещение в катедралата в Гниезно, съобщава онлайн изданието Science & Scholarship in Poland.

 

ЛОВЦИ И РИБАРИ БЛОКИРАХА УЛИЦИТЕ НА НЕСЕБЪР

Сряда, 28 Септември 2016 18:22 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Ловци и рибари блокираха  улиците на Несебър. Те протестират срещу директора на Горското стопанство, защото нарушавал правата им да ловуват свободно. И настояват за оставката му. Близо 200 мъже от Несебър и Поморие проведоха протестно шествие по улиците на града с искане директорът на стопанството да подаде оставка заради това, че нарушава правата им да ловуват свободно.

 

МЪЖ ЗАСНЕ СРЕЩАТА СИ С ПРИЗРАК НА ДЕТЕ

Четвъртък, 17 Декември 2015 17:50 Любопитно!
Печат ПДФ

Японец качи в интернет уникално видео от реалната си среща с легендарен призрак на дете, Според легендата, привидението, известно в японския фолклор като дзасики-вараси, носи в дома, в който се появява щастие и успех на семейството. Авторът на видеото е уверен, че той е имал късмета да заснеме именно този знаменит детски призрак, съобщава The Daily Mail.

 

БЪЛГАРИ СЕ ВЕНЧАВАТ И КРЪЩАВАТ В ДВОРА НА КИРИЛИЦАТА В ПЛИСКА

Сряда, 28 Септември 2016 19:21 Новини туризъм България
Печат ПДФ

На святото място владетелят забил копието и произнесъл заветното „Тук ще бъде България!”

Българите може да кръстосват света, да печелят в чужбина, да се радват на достиженията на други нации, но са патриоти, обичат родината и славната й история. Това е разбрал за народопсихологията ни арменецът Карен Алексанян и е създал уникалния Културно-исторически и развлекателен комплекс „Стара Плиска“.

 

НА КОЛЕДА ЩЕ ИМА ФЕНОМЕНАЛНА СТУДЕНА ЛУНА

Вторник, 22 Декември 2015 12:23 Любопитно!
Печат ПДФ

Последното пълнолуние ще се появи на Коледа, която се празнува на 25 декември по Григорианския календар. Това е голяма рядкост, затова се препоръчва, че този феномен не е за изпускане.  Именно Коледната луна ще се появи с първия здрач и ще свети в пълен блясък до изгрева на слънцето.

 

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПЪТНИЧЕСКИ КОРАБ В СВЕТА Harmony of the seas ТРЪГВА НА ПЪРВОТО СИ ПЛАВАНЕ

Вторник, 15 Март 2016 22:50 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Най-големият пътнически кораб в света, Harmony of the seas, поема на първото си пробно плаване по море от западното френско пристанище Сен-Назер, предаде АФП. Съдът е построен в корабостроителницата STX France. Дължината му е 362 м, широк е 66 м, има 16 мостика, а водоизместимостта му е 120 000 тона. Може да превозва над 6000 пътници. Екипажът му е над 2000 души екипаж.

 

ЕВТИНИ ПОЧИВКИ В ИСПАНИЯ,ГЪРЦИЯ И БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ИМА

Четвъртък, 23 Юни 2016 20:47 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Ръководството на чешката Асоциация на туристическите агенции съобщи, че тази година в Чехия най-вероятно ще бъдат минимални продажбите на туристически пакети „в последната минута“ за Испания, Гърция и България. Това пише изданието Livenews.cz.
Заместник-председателят на Асоциацията Ян Папеж заяви, че „всички чехи, които искат лятото или есента да почиват на европейски курорти да купуват по-рано туристически пакети".

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни