You are here:   Начало Новини

ЕТО НАЙ-ЕВТИНИТЕ ГРАДОВЕ ЗА УИКЕНД В ЕВРОПА

Понеделник, 28 Март 2016 18:14 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Осмото годишно проучване „Барометър за градски разходи” на „Post Office Travel Money” нареди в класация най-достъпните градове за уикенд почивка в Европа. В класацията са подредени 35 града според 12 ваканционни елемента като например тристепенно меню с бутилка вино за двойна стая, две нощувки в тризвезден хотел, туристически забележителности и разходки, цена на чаша кафе, бира и други хранителни продукти.

 

ПОСТАВЕТЕ СОДА ЗА ХЛЯБ ПОД ОЧИТЕ СИ И ВИЖТЕ РЕЗУЛТАТА

Петък, 08 Януари 2016 19:17 Любопитно!
Печат ПДФ

Содата за хляб е много полезна. С нея можете да почистите съдовете и бижутата. А ако я добавите към козметични продукти, тя прави от тях перфектни ексфолианти. Помага и при стомашни проблеми. Много маски за лице са на основата на сода бикарбонат. Предлагаме ви рецепта, с която ще премахнете тъмните кръгове и торбичките под очите, и ще изгладите кожата.

 

ПОДВОДНИЦА И ФЕЯ КРЪСТНИЦА - ЧАСТ ОТ ЕКСТРИТЕ НА ЛУКСОЗНИТЕ ХОТЕЛИ

Понеделник, 28 Март 2016 13:18 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Много от големите хотели в света предлагат невероятни и луксозни екстри за удобство на своите клиенти. Лична подводница, фея кръстница и консиерж по възстановяването са само част от услугите, които предлагат големите комплекси,подбрани Business Insider. Някой от тези екстри има цена, но други са напълно безплатни.

 

ЗНАЦИТЕ НА ЛЮБОВТА В МИНАЛОТО: ДА НАПИЕШ МЕНЦИТЕ, ДА ГРАБНЕШ КИТКАТА

Петък, 14 Октомври 2016 22:32 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Свети Валентин е градски комерсиален празник, не е католически, нито православен. Това коментира  проф. Николай Ненов, директор на Историческия музей в Русе. Той се пошегува, че въпрос на избор е по какъв начин да изразиш любовта си – сърцето може да бъде и от шунка.

 

ГРОБНИЦАТА В АМФИПОЛИС Е НА АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ

Четвъртък, 07 Януари 2016 18:02 Любопитно!
Печат ПДФ

Според учени, работили по археологическите открития в Амфиполис, данните, получени в резултат посоката на входа на гробницата разкриват и мъртвия, съобщи „Български новини”. Изчисленията показват, че Александър Велики е бил погребан в тази гробница, тъй като посоката на входа показва месец юни, като месец на смърт, а Александър умира във Вавилон, именно в двореца на Навуходоносор II, на 32 години на 10 юни, 323 пр.Хр. 

 

СТОКИТЕ - ЕДИН БИСЕР В СТАРА ПЛАНИНА

Четвъртък, 20 Октомври 2016 13:46 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Лятото е желан сезон от всеки и кой не би искал да избяга от големия задушен град? Днес  ще дадем алтернатива на морето и ще ви заведем в едно от най-хубавите села на Стара планина - Стоките. Селото прилича на картинка от приказка, пленява с прохлада и живописна природата. Но за да се усети истински красотата му, трябва да отделите поне 5 дни за забележителностите в района.

 

АЛЕРГИИТЕ, НО И ПОЛЕЗНИТЕ АДАПТАЦИИ СА РОЖБА НА КРЪСТОСКИ МЕЖДУ ДРЕВНИ ХОРА

Петък, 08 Януари 2016 19:01 Любопитно!
Печат ПДФ

Алергиите, от които страда съвременният човек, идват от гените, наследени от неандерталците и Денисовския човек. Те се смятат за изчезналите братовчеди на съвременния човек. Кръстостването между тях преди 40 хиляди години е прехвърлило тези гени. Праисторическите кръстоски са донесли при всички съвременни хора, между 1 и 6% от гените на старите хоминиди от европейската долина, където са открити първите останки от неандерталците, до популациите в Сибир, наречени Денисовски хора (изключение са само африканците).

 

НАВАГИО - СЪВЪРШЕНИЯТ ПЛАЖ, В КОЙТО ЩЕ СЕ ВЛЮБИТЕ

Четвъртък, 24 Март 2016 17:58 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Изумрудено сини води, златиста плажна ивица, спокоен залив, обграден от живописни скали, липса на тълпи туристи, тъй като няма път по суша, и нотка приключенски дух с останките от разбит кораб, пренасял контрабандна стока – какво повече ви трябва, за да си представите съвършения плаж?

 

ХИЖА ОТКРИВА БИБЛИОТЕКА-МЕЧТА НА 1600 МЕТРА НАДМОРСКА ВИСОЧИНА

Петък, 14 Октомври 2016 19:50 Новини туризъм България
Печат ПДФ

На 22 октомври 2016 година, в хижа "Козя стена" ще бъде открита библиотека. Сред официалните гости са писателите Оля Стоянова, Александър Шпатов и Мариан Желев, които ще докоснат гостите до любими откъси от книги, интересни факти от света на литературата и писането в планината. Всичко това сред кристален въздух и аромат на билки, носещ се от поднесените чаши топъл чай.

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Най-популярни