You are here:   Начало Новини

Розариумът е магнит за преоткриване на Борисовата градина

Понеделник, 10 Юни 2019 16:00 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Ако сте от София, но винаги минавате с кола или градски транспорт покрай Борисовата градина, или не сте и имате намерение да посетите столицата, за да я опознаете по-добре или да я покажете на деца или близки, имате чудесен повод да го сторите.

 

ОТ НЮ ЙОРК ДО ЛОНДОН ЗА ЧЕТИРИ ЧАСА

Вторник, 18 Юли 2017 13:20 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Hoвocтapтиpaщaтa ĸoмпaния oт aмepиĸaнcĸия гpaд Дeнвъp Вооm Тесhnоlоgу плaниpa дa пpoизвeждa cвpъxзвyĸoви пътничecĸи caмoлeти. Maĸap ĸpaйният пpoдyĸт вce oщe дa e дaлeч, нa 23 мapт фиpмaтa щe пpeдcтaви дизaйнa cи зa 40-мecтeн caмoлeт, ĸoйтo мoжe дa лeти cъc cĸopocт oт oĸoлo 2335 ĸм/ч. Πpи тaзи бъpзинa eдин пoлeт мeждy Hю Йopĸ и Лoндoн би oтнeл oĸoлo 3 чaca и 24 минyти.

 

НЯМА НАРУШЕНИЯ НА ПЛАЖ НЕСТИНАРКА

Понеделник, 14 Август 2017 15:09 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Министърът на туризма Николина Ангелкова и екипът й направиха инспекция на морски плаж „Нестинарка“, по време на която не бяха открити нарушения. „Плажът е много чист. Почиства се от машини и има нужните спасителни постове и медицински пунктове“, съобщиха от Министерството на туризма.


Заведенията са разположени съобразно схемата, одобрена от Министерството на туризма, и е осигурена голяма свободна зона, допълни Николина Ангелкова. Посетителите ползват без проблеми душове и тоалетни, а допълнителните плажни принадлежности не са задължителни, стана ясно от думите на министъра, съобщи Expert.bg.

С табели, поставени на видно място на плажа, както бе препоръчано от министерството, наемателят на ивицата изрично информира, че допълнителните плажни принадлежности извън чадър и шезлонг се предлагат на туристите само при желание от тяхна страна.

Цените на чадър и шезлонг са по 0,36 лева, както бе заявено в договора с наемателя.В инспекцията освен представители на Министерството на туризма участва кметът на Община Царево Георги Лапчев, както и експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите.Пред туристическата администрация почиващи изразиха задоволството си, че за първи път плаж „Нестинарка“ е толкова поддържан и чист.

 

УЧЕНИ ОТКРИХА АКУЛА НА СНИМКИ ОТ МАРС

Петък, 28 Октомври 2016 16:57 Любопитно!
Печат ПДФ

НАСА публикува поредните снимки от повърхноста на Марс, изпратени от марсохода Curiosity. Изучавайки снимките, виртуалните археолози съобщиха за това, че са открили акула на Червената планета. Учените казаха, че специално са публикували снимка, на която обектът е отделен с червен цвят, за да може да бъде по-лесно разпознат. Дължината на вкаменелостите на рибата е около 1,5 метра.

 

ИНДИЙСКИ САМОЛЕТ ИЗВЪРШИ НАЙ-ДЪЛГИЯ ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ В ИСТОРИЯТА

Петък, 28 Октомври 2016 15:16 Любопитно!
Печат ПДФ

Caмoлeт нa индийcĸaтa aвиoĸoмпaния Аіr Іndіа e извъpшил нaй-дългия нeпpeĸъcнaт пoлeт в иcтopиятa. Лaйнepът Воеіng-777 200 e пpeoдoлял paзcтoяниeтo oт 15,3 xиляди ĸилoмeтpa зa 14 чaca и 30 минyти, cъoбщaвa Тhе Тіmеѕ оf Іndіа. Диpeĸтният пoлeт oт Hю Дeлxи дo Caн Фpaнциcĸo e бил изпълнeн нa 16 oĸтoмвpи. Oбичaйнo тoзи peйc ce извъpшвa пpeз Aтлaнтичecĸия oĸeaн, тoзи път лaйнepът нa Аіr Іndіа e дocтигнaл дo нaпpaвлeниeтo cи, пpecичaйĸи Tиxия oĸeaн.

 

КАК ЖИВИ МОНАСИ СЕ МУМИФИЦИРАТ В ИМЕТО НА РЕЛИГИЯТА

Понеделник, 07 Ноември 2016 18:35 Любопитно!
Печат ПДФ

Между 1081 и 1903 г. над 20 живи монаси от Шингон успешно успяват да се мумифицират, за да се превърнат в „Буда в човешко тяло“. След стриктна диета в планините Дева в Япония монасите започват да дехидратират тялото си отвътре навън, като се освобождават от мазнините, мускулите и влагата на тялото.

 

НАЙ-УЖАСЯВАЩИТЕ МУЗЕИ В СВЕТА

Понеделник, 07 Ноември 2016 17:29 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Много държави са известни с богатата си култура. Точно затова има много музеи, които си заслужава да бъдат посетени. Голяма част от тях демонстрират културното и историческото наследство на всяка една страна, но има някои музеи, които показват смразяващи дъха гледки.

Гледки, които оставят траен отпечатък на всеки, който ги види. Днес "мрачният туризъм" е придобил нови измерения в световен мащаб. Днес много туристи пропътуват хиляди километри, за да видят загадките на човешката история, които оставят своята следа във времето.

Музеи за мумификации, експонати за различни медицински отклонения и още най-различни загадки. Кои и какви точно са тези музеи? Ако имате интерес към мистериите и любопитството ви е по-голямо от самите вас, значи наистина трябва да разберете за тях.

Със сигурно сте чували за най-интересните и ексцентрични музеи, но едва ли предполагате, че има музеи, който се казва ,,Музеят на Смъртта”. ,,Музеят на Смъртта” се намира в Лос Анджелис. В него има огромна колекция от произведения на изкуството, създадени не от кого да е, а от серийни убийци.

 

НЯКОЛКО НЕЩА, КОИТО СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ХОТЕЛИ НЕ ИСКАТ ДА ЗНАЕТЕ

Петък, 28 Октомври 2016 17:41 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Очакванията на всеки нормален човек при престоя му в хотел включват чисти чаршафи и чисти хавлиени кърпи. Оказва се обаче, че далеч не всички хотели в действителност предлагат тези „екстри“.
Пред сайта за онлайн проучвания Quora анонимни собственици на места за настаняване споделят тайните, които никога не биха разкрили на клиентите си.

 

ПРИХОДИТЕ НА РОДНИТЕ ХОТЕЛИЕРИ ПРЕЗ ЮНИ ДОБЛИЖАВАТ 190 МЛН. ЛЕВА

Четвъртък, 10 Август 2017 18:09 Новини туризъм България
Печат ПДФ

 

Началото на летния сезон е дало силен тласък на приходите от нощувки в българските хотели и други места за настаняване, сочат данни на Националния статистически институт (НСИ). През юни приходите от хотелски нощувки в страната достигат 188 млн. лв., или с 14,9% повече в сравнение със същия месец на миналата година.

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни