You are here:   Начало Коментар
Магелан ИНФО - Коментари, анализи, прогнози, интервюта

Бълагрският турист пак щял да избере българското черноморие?

Петък, 20 Март 2009 14:02
Печат ПДФ

По думите на директора на Института за анализи и оценки в туризма - г-н Румен Драганов, българският турист пак щял да избере нашето море пред другите. Трудно е да се прецени по кои данни е направена тази смела прогноза, имайки предвид, че дори Агенцията по Туризъм признава сериозния отлив на наши туристи в страната ни и поде нещо като кампания за да ги върне у нас. Гръцкото море е беспорен хит сред нашенци и тази година смелото ми предположение е, че ще бъде още по-предпочитано. Е, ако под 6 млн. туристи българи, посетили нашето черноморие миналата година, разбираме посещенията за лек слънчев загар, бизнес пътуванията, спането по бунгала и палатки или дори пенсионерските почивки, да - България е безспорният хит!

От началото на годината, поради финансовата криза, гърци, турци, дори хървати намаляват цените за пакетите, които предлагат, като понякога достигат умопомрачаващите 30%. Но според г-н Драганов нашите цени не би било хубаво да "поевтиняват". Не смея и да коментирам затварящите един по един хотели по морето, особено в Слънчев бряг, което за щастие г-н Драганов не е засегнал.

А ако трябва пък да говорим за качеството на услугата на нашия туризъм, то дълбоко се съмнявам във възможностите му за конкуренция с нашите южни съседки. Засега само се надявам немските пенсионери да се увеличават и кризата да не засегне социалните пенсии на преобладаващата част от почиващите по нашето все по-мръсно море и на богатите руснаци да не им писне от безобразното обслужване и пренаселеността по т.нар. хитови наши курорти. 

 

България най-после спечели битка за туризма си

Сряда, 18 Март 2009 14:42
Печат ПДФ
Българското крайбрежие продължава да привлича с красотата си и да отблъсква с презастроеността си. Цените пък, на фона на обслужването, изглеждат надутички и нереални. Може би щастието, че именно северното Черноморие е по-близо до Румъния, привлича нашите съседи да почиват там. Още повече, най-вероятно ще се въведат облекчения и за децата, почиващи по нашите хотели.
 

Туризмът не протестира

Четвъртък, 15 Януари 2009 15:43 администратор
Печат ПДФ

Възраждащото се "гражданско общество" в България протестира. Блокира улици, скандира лозунги, иска оставки. Носталгията по миналото изглежда е нахлула отново в главите на нашенци. Конструктивните предложения за решения на проблемите обаче липсват. Подобна е и ситуацията в родния туризъм. Всички в бранша виждат, че трябва да има промени, но никой не знае какво точно да направи.

 

СПАД НА ТУРИСТИТЕ ТОВА ЛЯТО НЯМА ДА ИМА

Четвъртък, 07 Май 2009 17:25
Печат ПДФ
Спад в броя на туристите по Черноморието през това лято няма да има, заяви Марин Нешков, председател на Варненската туристическа камара. Той дори очаква положителни резултати и печалби, тъй като заради финансовата криза се съкращават разходи. „Прогнозите ми се базират както на собствените ми наблюдения и изследвания на кризата, така и на анализите на Световната туристическа организация и Световния съвет по туризъм и пътувания”, каза Нешков. Според него няма основания да се сбъднат апокалиптичните очаквания за голям спад в потока на туристи.
 

БЛАГОЙ РАГИН: ЩЕ ИМА 20-30% СПАД НА ОБОРОТА И ФАЛИТИ, АКО СЕ ЗАБРАНИ ПУШЕНЕТО НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА

Петък, 15 Май 2009 10:37
Печат ПДФ
20-30 % спад на оборота и фалит на заведения очаква председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин, ако парламентът реши да наложи тотална забрана на тютюнопушенето на обществени места от следващия месец.
Благой Рагин заяви, че от асоциацията са предложили по-либералния вариант. Освен това – да не се прави веднага, защото сме във финансова криза и изведнъж пазарът няма да може да поеме този срив.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL