You are here:   Начало Коментар
Магелан ИНФО - Коментари, анализи, прогнози, интервюта

ЕВРОПЕЙЦИТЕ ПОСТАВЯТ НОВ РЕКОРД В КРУИЗ ВАКАНЦИИТЕ - 6,6 МЛН. ПРЕЗ 2015 ГОДИНА

Неделя, 24 Април 2016 12:21
Печат ПДФ

Европейците поставят нов рекорд в круиз ваканциите - 6,6 млн. са почивали по вода през 2015 г, съобщават от Българско круиз общество. Отбелязан е ръст от 3% спрямо предходната година, с 200 000 пасажера повече. Според Международната асоциация на круиз линиите от 2008 г. насам (началото на икономическата криза) пазарът на круиз ваканции в Европа е нараснал с впечатляващите 49%. За периода 2004 – 2014 г. световната круиз индустрия изпреварва по популярност традиционните почивки на сушата с цели 20% (по данни на Световната Организация по туризъм).

 

ОБМИСЛЯТ МИНИМАЛНИ ЦЕНИ ЗА ЧАДЪРИ И ШЕЗЛОНГИ НА ПЛАЖА

Неделя, 17 Април 2016 13:13
Печат ПДФ

Финалната цел на работата по новата концепция за управление на плажовете е да има минимални или нулеви цени за чадъри и шезлонги, защото цената за концесия няма да е водещ критерий. Продължава законодателната работа между първо и второ четене с промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие по това да има защитени плажове за природосъобразен туризъм, каквито са "Корал", "Иракли", Карадере".

 

РУМЕН ДРАГАНОВ: ЕДНА ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ЗА ТУРИЗМА НИ Е В КЪМПИНГИ

Понеделник, 28 Март 2016 18:30
Печат ПДФ

Къмпингите са сред най-лесните инвестиции в туризма на България според Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Необходимо е единствено да има място за подслон, вода, ток, газификация, тоалетни“, поясни той. Ако има законова регламентация, един къмпинг може да се разгъне само за месец, допълва Драганов, цитиран от "Дарик".

 

ЗА ПОВЕЧЕ ПОЛЕТИ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ НАСТОЯВА ТУРИСТИЧЕСКИЯ БРАНШ

Четвъртък, 24 Март 2016 15:36
Печат ПДФ

Транспортната достъпност на България е едно от най-важните неща, когато става въпрос за туристи, които идват у нас от чужбина. Това заяви председателят на Българската асоциация на туроператорите Светла Атанасова. Над 80 % от туристите идвали чрез самолет.  По мнението на Атанасова, за руския пазар е особено важно да се увеличат полетите между София и Москва и като цяло между България и Русия.

 

С 40 % НАМАЛЯХА BG ТУРИСТИТЕ ЗА ТУРЦИЯ

Вторник, 15 Март 2016 16:39
Печат ПДФ

Заради атентатите 19 млн. души по света ще откажат почивка там до края на 2016 г. 40% е спадът на български туристи за Турция по Великден, обяви Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision