You are here:   Начало Коментар
Магелан ИНФО - Коментари, анализи, прогнози, интервюта

И ЗАМИРИСА НА МОРЕ...С ПО-МАЛКО РУСНАЦИ

Четвъртък, 12 Март 2015 17:28
Печат ПДФ

Ще има сериозен спад на руските туристи, които тази година ще почиват у нас – за това алармират отдавна от бранша, очаква го и Министерството на туризма, макар и в по-малки размери. Сред причините са обезценяването на руската рубла и санкциите на Европейския съюз срещу Москва. Колко ожесточена е битката за руския турист и има ли изход от ситуацията – с тези въпроси потърсихме председателя на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Записванията на руски туристи са спаднали сериозно – това чуваме напоследък. Колко тревожна е ситуацията?

Ще имаме спад от 160 хил. руснаци през 2015 година. Общият брой руснаци, които ще влязат на територията на страната, ще бъде над 450 хил., тъй като имаме апартаменти "втори дом".

 

КАКВО Е ТУРИСТИЧЕСКА АТРАКЦИЯ

Вторник, 10 Март 2015 17:58
Печат ПДФ

За да се насладим на природни, исторически и религиозни хубости в безспорно красивата ни родина, занапред ще трябва да плащаме билетче. Това стана ясно преди дни от министъра на туризма Николина Ангелкова.
Вече 160 от общо 264-те общини в държавата са обявили, че само на тяхната площ има близо 2250 туристически атракции. Останалите над сто кметства пък не бързат и още обмислят какво да включат в своите списъци.

 

СПАС РУСЕВ И ВЕТКО АРАБАДЖИЕВ ИМАТ ПРОБЛЕМИ С ИМЕНАТА НА ХОТЕЛИТЕ СИ

Понеделник, 09 Март 2015 15:37
Печат ПДФ

Бизнесменът Спас Русев иска да се отърве от веригата "Хилтън" в столичния едноименен хотел, който купи преди две години. Това твърди сайтът TravelNews, позовавайки се на източници от администрацията на комплекса. Русев не бил доволен от веригата, тъй като не му давала достъп до мениджмънта и финансите на хотел "Хилтън-София".Политиката на веригата е, че тя изпраща управители на хотелите по света, като ги върти на ротационен принцип. За целта получава проценти от печалбата на обекта. Реалните собственици не могат да влияят на мениджмънта.

 

КАБИНЕТЪТ ОТЛОЖИ РЕШЕНИЕТО ЗА СКИ ЗОНА БАНСКО

Петък, 27 Февруари 2015 17:12
Печат ПДФ

Кабинетът пак отложи темата за ски зона Банско. Точката за още една писта на Банско не е обсъждана на днешното заседание на МС, обясни в кулоарите на парламента екоминистърът Ивелина Василева. Докладът е подготвен от експертите, но все още не е получен от нас, поясни тя. Василева обясни, че междуведомствена група към МС е ангажирана с въпроса.

 

ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ ОЛ ИНКЛУЗИВ

Сряда, 25 Февруари 2015 17:47
Печат ПДФ

Освен скъпия долар победата на гръцката СИРИЗА докара на българина и дилемата дали трябва да се намали делът на ол инклузива в туризма, за да се задвижи икономиката от клиентите на свободна консумация.

Докато в южната ни съседка по този въпрос вървят широки дискусии, включително и за премахване въобще на услугата "всичко в цената", то у нас той предизвиква размисли и страсти предимно на маса. Не че не си заслужава публични обсъждания, но в бедна България рефлексът за самосъхранение е по-силен от всичко и в случая мълчанието е злато, поне от страна на държавата, ако не се появи някой наш Алексис Ципрас.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL