You are here:   Начало Коментар
Магелан ИНФО - Коментари, анализи, прогнози, интервюта

ВЪВЕЖДАТ УСЛОВИЯ ЗА ХОТЕЛСКИТЕ СТАИ И АПАРТАМЕНТИ

Петък, 08 Май 2015 15:26
Печат ПДФ

За първи път в България се въвежда регламент за условията, на които трябва да отговарят апартаментните туристически комплекси, хостелите и апартаментите за гости.
Те са разписани в новата Наредба за изискванията към местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения и реда за определяне на категория, отказ, понижаване, спиране действието и прекратяване на категорията.

 

9 ЩЕ Е ЕДИННИЯТ ВЪТРЕШЕН НОМЕР ЗА ВРЪЗКА С РЕЦЕПЦИЯ В ХОТЕЛИТЕ

Четвъртък, 07 Май 2015 17:42
Печат ПДФ

Единният номер за вътрешно набиране на рецепция в хотелите ще е 9. Това стана ясно на среща на 4 май (понеделник) на министър Ангелкова с представители на хотелиерския бизнес, председателя на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев и дигиталния шампион на страната Гергана Паси. Идеята за въвеждането на единен номер е да се улеснят потребителите и да се гарантира бърза реакция при възникване на спешни случаи.

 

БЪЛГАРСКИ ПАРАДОКС: НАЙ-БОЛНАТА НАЦИЯ Е НАЙ-БОГАТА НА ЛЕЧЕБНИ ИЗВОРИ

Вторник, 05 Май 2015 16:01
Печат ПДФ

България е втората страна след Исландия по богатство на минерални извори, но ние не оценяваме този ресурс, казва заместник-кметът на Сандански Младен Димчев. Според него към момента липсва държавна политика, която да развива този вид туризъм цялостно.
"Живеем в парадокса да бъдем едновременно една от най-болните нации с едно от най-големите минерални богатства. Освен това България не прилага Европейската директива за трансгранично движение на пациенти в частта за рехабилитация и страната ни по всяка вероятност ще търпи санкции за това",

 

ГОТВЯТ НОВИ УСЛОВИЯ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ЗАСТРАХОВКИ

Понеделник, 04 Май 2015 16:13
Печат ПДФ

Министерството на туризма, ръководено от Николина Ангелкова, обмисля в най-скоро време да предложи законодателни промени, чрез които да гарантира по-добрата защита на потребителите, които са заплатили за туристическа услуга, която впоследствие е отменена. Именно заради това в понеделник ще се проведе среща с представители на браншови организации.

 

СПАДЪТ НА РУСКИ ТУРИСТИ МОЖЕ ДА ДОСТИГНЕ 20%

Сряда, 29 Април 2015 18:16
Печат ПДФ

Генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук смята, че спадът на руските туристи през това лято в България може да достигне до 20 на сто. Още е рано да се прави прогноза, но не мога да кажа, че ще има провал на туристическия сезон. Възможен е спад на летовниците от Русия с 15-20 на сто, заяви дипломатът пред журналисти в Добрич.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL