You are here:   Начало Коментар
Магелан ИНФО - Коментари, анализи, прогнози, интервюта

ОТСЯВАТ ЕКСКУРЗОВОДИТЕ МЕНТЕ С НОВИ ПРАВИЛА

Четвъртък, 17 Декември 2015 16:08
Печат ПДФ

За първи път у нас професията екскурзовод ще работи по определени правила, които вече са факт, и така ще се отсеят ментетата, които разказват измислици на туристите, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.
„След 8 месеца най-сетне наредбата, която ще регламентира условията и реда за правоспособност за упражняване на професията „екскурзовод”, е готова“, допълни тя.

 

МИНИСТЪР ЧАКА ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ РУСКИ ТУРИСТИ

Сряда, 02 Декември 2015 17:47
Печат ПДФ

България има шанс да посрещне 1,5 млн. руски туристи през следващия летен сезон. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по Нова тв, позовавайки се на свой разговор с председателя на Уралската агенция по туризъм Михаил Малцев. “Посрещахме средно около 600 000-700 000 руски туристи годишно в рамките на последните 5 г.

 

СОФИЯ ХОТЕЛ ,,БАЛКАН,, СТАВА ЧАСТ ОТ НАЙ-ГОЛЯМАТА СДЕЛКА В ХОТЕЛСКАТА ИНДУСТРИЯ

Вторник, 24 Ноември 2015 19:00
Печат ПДФ

Американската хотелска верига Marriоtt купува конкурента си Stаrwоod. Новосъздадената формация става най-голямата компания за хотели в света.
Взети заедно, хотелските вериги ще оперират или управляват на франчайз 5 500 хотела с общо 1,1 милиона стаи. Мегакомпанията ще се разпростира на 100 държави в целия свят, предаде СNN.

 

СЛЕДВАЩОТО ЛЯТО В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА РЪСТ НА ТУРИСТИ

Петък, 20 Ноември 2015 18:09
Печат ПДФ

Следващото лято в България ще има ръст на туристи. Това каза пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка с кръгла маса на тема „Перспективи в развитието на българо-руските отношения в областта на туризма“. „До момента за първото деветмесечие около 400 хиляди руски туристи са посетили нашата страна,което я нарежда на четвърто място в топ 10 на временната класация, както сме определили.

 

ПИРИН НЕ Е АЛПИТЕ

Сряда, 18 Ноември 2015 19:38
Печат ПДФ

С наближаването на ски сезона традиционно се задават и нови екопротести. Дори и безобидни ремонтни дейности в подготовка на новия зимен сезон в ски курортите ни вървят като скачени съдове с петиции и шествия на природозащитниците срещу застрояването на планините. Първият сняг още не е паднал, а първият сезонен протест в центъра на София вече е насрочен за следващата седмица.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision