You are here:   Начало Туризъм Друг

ДО БОДРУМ ЗА ЛОКУМ

Три са трофеите, които туристите мъкнат от Турция – злато, кожени неща и локум. В какъвто и ред да ги сложите, няма да сбъркате. Екстрата към пазара е пъстра панорама за окото и за всички сетива - храната е превъзходна, дори през октомври ще сте на плажа, морето е гладко като езеро, чисто - без водорасли, медузи и всичко, което сте свикнали да виждате в Черно море.

 

ЗАГАДКАТА НА КАМЕННИТЕ КЪЛБА

Стотици каменни формирования с кълбовидна форма, пръснати в различни кътчета на планетата, продължават да крият своята тайна. През 30-те години на миналия век “Юнайтед Фрут Къмпани” започва да разработва устието на костариканската река Рио Дикис за изграждане на бананови плантации. Представители на компанията се натъкват на странни каменни кълба от втвърдена лава или гранит с размери, вариращи от тези на детска топка за игра до 2,5 м в диаметър и максимална тежест над 16 тона.

Подробните изследвания доказват, че сферите са идеално полирани и съвършени като геометрична форма. Голяма част от тях са разположени по групи от три до петдесет, като образуват видими от птичи поглед прави линии, триъгълници, квадрати и кръгове на разстояния от десетки километри, а някои от правите линии са ориентирани точно по посоките север-юг.

 

ТОП 5 НА НАЙ-ЛУКСОЗНИТЕ ШОПИНГ УЛИЦИ В СВЕТА

Наближава времето на голямото пазаруване. Но ако сте фен на пазаруването от световните модни улици, ето и няколко идеи.

Улица Оксфорд, Лондон
Улица Оксфорд е най-известната "шопинг дестинация". Дълга около два и половина километра, улицата е приютила около 550 магазини и ресторанти - една чудесна възможност за пръскане на пари!

Като главно правило, магазините са отворени от 10 сутринта до 7 вечерта от понеделник до събота, а в четвъртък затварят с час по-късно. В неделя работното време варира, но най-разпространеното е от 12 на обяд до 6 вечерта.

На улица Оксфорд се намират може би най-известните големи универсални магазини, които се намират в секцията между Marble Arch и Oxford Circus, като тук може да посетите включително клонове на John Lewis, Selfridges и Debenhams.

 

ИНЕАДА - НА ПЛАЖ БЛИЗО ДО РЕЗОВО

Били ли сте в Резово? Ако да, навярно сте виждали онези безкрайни пясъчни плажове от "другата страна". Аз също исках да ги посетя. Бях чел в няколко блога за тези места и дълго време се канех да отида. И така до този вторник, когато започнах да се чудя какво да правя през уикенда и реших, че нямам някаква спешна работа, а и ми се ходи на море.

В сряда започнах да събирам желаещи, но те или нямаха паспорт или имаха друга работа. В четвъртък вече се чудех на кого да се обадя и като кажа: "Хайде утре в Турция ?", не само да не ми се изсмее, но и да се навие.Ако сте в подобна ситуация - отговорът е "пробвайте някой зодия Стрелец". Така в петък се събрахме групичка от трима стрелци (Ели, Нина и аз) и решихме да направим нощен преход. Последваха обичайните неразбории за зодията - Ели си забрави паспорта, а аз картата за плащане по турските магистрали. Връщахме се и в крайна сметка тръгнахме към полунощ.

 

ТОП 7 НА НАЙ-СТРАННИТЕ МУЗЕИ В СВЕТА

Хлебарка в стил Елвис ПреслиВ страна, в която 2/3 от канализацията не работи както трябва, вероятно най-ироничният музей е този, посветен на тоалетните чинни в Ню Делхи (подобна е ситуацията с Музея на питейната вода в изключително бедният на водни ресурси Китай) - все се едно да издигнеш музей на Макдоналдс в Сомалия...

Откакто работещата околсветски пътешествия блогърка Катерин Прайс издаде книгата "101 места, които НЕ трябва да видите преди да умрете", легализирайки по този начин налудничави дестинации като гигантска стена в Сиатъл, покрита с употребявани дъвки, в света изникнаха какви ли не музеи - от посветени на хлебарките до такива, показващи антиизкуство. А сред тях не липсват и експозции с дългогодишни традиции...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Повече информация:

Препоръчано:

Избрано:

В ТЪРСЕНЕ НА ЗЛАТНОТО РУНО - ПП СТРАНДЖА

Легендата: В древногръцката митология героят Язон отплавал с кораба Арго към легендарната Колхида в подножието на Кавказ, за да открие и върне в Елада  Златното руно.Доводите: Странджанската гора със своя вечнозелен... продължава>