You are here:   Начало Новини Любопитно!

ОТКРИХА СЪКРОВИЩЕ НА ЛЕГЕНДАРЕН ПИРАТ КРАЙ МАДАГАСКАР

Четвъртък, 07 Май 2015 17:51 Любопитно!
Печат ПДФ

Изследователи обявиха, че са открили съкровище край бреговете на Мадагаскар, което вероятно е принадлежало на известния шотландски пират Уилям Кид, съобщи ВВС. Гмуркачите са открили 50-килограмово сребърно кюлче и са го предали на армията да го съхранява. Президентът на Мадагаскар, американски и британски дипломати

 

СКИ КУРОРТ ЗАБРАНИ СНИМКИТЕ СЪС САНБЕРНАРИ

Понеделник, 04 Май 2015 16:54 Любопитно!
Печат ПДФ

Известният швейцарски ски курорт Цермат забрани на туристи да се снимат с известните спасителни кучета от породата санбернар в рамките на курорта след оплаквания, че кучетата са държани в лоши условия. природозащитна организация PSA поиска забраната, тъй като според нейни представители животните в Цермат не се разхождат достатъчно често и прекарват дълго време без вода и храна в студа, чакайки да приключат снимките с тях, съобщава сайтът "Луксо".

 

150$ НА ВЕЧЕР ДА СПИШ В ЛЕГЛОТО НА КЪРТ КОБЕЙН

Събота, 25 Април 2015 14:37 Любопитно!
Печат ПДФ

Старият апартамент на Кърт Кобейн и Кортни Лав се дава под наем срещу 150 долара за нощувка, съобщава сайтът Контактмюзик. Звездната двойка на рока обитавала жилището в Лос Анджелис в периода 1991-1992 година. То се намира във Феърфакс, предградие на мегаполиса. По онова време Кобейн и неговата група "Нирвана" били на върха на славата си.

 

ЙОДА СЕ ПОЯВИ В СРЕДНОВЕКОВЕН РЪКОПИС В БРИТАНСКАТА БИБЛИОТЕКА

Сряда, 22 Април 2015 16:46 Любопитно!
Печат ПДФ

Подобна на героя Йода от "Междузвездни войни" фигура може да се види в средновековен ръкопис на повече от 600 години в Британската библиотека, пише The Guardian.
Фигурата, наподобяваща джедая, е изрисувана със зелена кожа, големи уши и оранжево наметало и се появява в колекцията ръкописи "Смитфийлд" - френски сборник на папски писма от 14-и век, който се намира в Британската библиотека.

 

ВУЛКАН МОЖЕ ДА ЗАТРИЕ ЦИВИЛИЗАЦИЯТА ДО КРАЯ НА ВЕКА

Четвъртък, 16 Април 2015 16:33 Любопитно!
Печат ПДФ

Мощно изригване на вулкан може да унищожи цивилизацията през 21-и век, твърдят геолози в доклад, подготвен за Европейския научен фонд, съобщи РИА „Новости“. Според учените съществува вероятност 5-10% да има подобно изригване до края на века. Днес редица палеонтолози и еволюционисти са на мнение, че мощните изригвания на вулкани са играли ключова роля за много от масовите измирания на животни и растения, припомня агенцията.

 

ЕКЗОТИЧНИ ЛАЛЕТА УКРАСЯВАТ КУРОРТА ,,АЛБЕНА,,

Понеделник, 27 Април 2015 16:13 Любопитно!
Печат ПДФ

След края на дългата зима 12 000 старателно подбрани от ландшафтните специалисти на Албена лалета започнаха да разцъфват и радват гостите на ваканционното селище. Те ще даряват красотата на цветовете си от Великден до Гергьовден. Сред тях има и много редки сортове като „Hakuun" японски хибрид, носещ името на дзенбудистки бог.

 

ЛОВЕЦ ОТ АЛЯСКА ДАРИ 10 000 ДОЛАРА НА БОЛНИЦАТА В ДЕВИН

Петък, 24 Април 2015 17:37 Любопитно!
Печат ПДФ

60-годишен ловец от Аляска дари 10 000 долара на болницата в Девин. Това каза директорът на лечебното заведение Радка Грозданова. Мъжът пристигнал в Девин с цел ловен туризъм, но е получил здравен проблем и се обръща за помощ към болницата в града. По думите на Грозданова той е лекуван три дни, но впечатлен от отношението и екипа на болницата, при изписването си решил за благодарност да направи дарението от 10 000 долара.

 

КАМЕРИ ЗАСНЕХА ПРИЗРАК КРАЙ РЕСТОРАНТ В ЛИЙДС

Петък, 17 Април 2015 17:04 Любопитно!
Печат ПДФ

Собственикът на ресторант в английския град Лийдс Маркус Левин качи на официалната страница на заведението си странно видео. Според него, заснетото от охранителната камера е призрак. Странното явление бе разгледано за два дни от над 30 000 души.На кадрите се вижда как на охранителната камера се появява странно светещо кълбо, съвсем близо до ресторанта. Светещото кълбо постепенно нараства и запълва цялата камера.

 

ТРАКИТЕ ИЗМИСЛИЛИ СТОЛА

Сряда, 15 Април 2015 17:04 Любопитно!
Печат ПДФ

Всеки е чувал за Орфей и мита, свързан с него. Той е толкова популярен, че по него са заснети редица филми, като в един от тях Орфей дори бе изигран от чернокож.  Митовете, свързани с траките и техния начин на живот, са безчет, а много от тях са прелюбопитни. Например този, че те са познавали и практикували многоженството.

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни