You are here:   Начало Новини Любопитно!

МАЛАЙЗИЯ ЗАДЪРЖА ГОЛИ ТУРИСТИ, ПРЕДИЗВИКАЛИ ТРУС

Сряда, 10 Юни 2015 16:47 Любопитно!
Печат ПДФ

Малайзийските власти задържаха 10 западни туристи с обвинение, че са предизвикали земетресение, тъй като са ходили голи по свещена планина. При земетресението са загинали 13 души, а на туристите им е забранено да напускат Малайзия, пише британският "Мирър". Планината в Борнео е свещена за местните жители.

 

ФИНЛАНДЕЦ ПРЕВЪРНА КОМБАЙН В САУНА

Сряда, 10 Юни 2015 15:50 Любопитно!
Печат ПДФ

В Интернет за 10 000 евро се продава сауна от комбайн, направена собственоръчно от финландеца Юсси Мюллюмяки. Първоначално това е бил Deutz-Fahr 660, производство 1984 г., а сауната на колела е наречена Sauna-Faari. Мюллюмяки е взаимствал идеята от двама свои съселяни, които вече са превърнали комбайните си в сауни.

 

ПЛАВАЩАТА КНИЖАРНИЦА НА ВЕНЕЦИЯ

Понеделник, 25 Май 2015 17:31 Любопитно!
Печат ПДФ

"Либерия Аква Алта" е една от най-оригиналните книжарници в света и място, което се превърна в задължителна спирка за туристите, но и за местното население. Тя се намира в близост до площад Сан Марко във Венеция. Във Венеция веднъж годишно се случва нещо, което местните наричат "висока вода", след която нестандартното местенце за четене "Либерия Аква Алта" е наводнено.

 

СПЕКТАКЛИ ЗА ЕДИН ЗРИТЕЛ ПОКАЗВАТ В НЮ ЙОРК

Сряда, 20 Май 2015 16:47 Любопитно!
Печат ПДФ

В Ню Йорк ще покажат поредица спектакли, на които ще може да присъства само един гост. Всяко представление, в изпълнение на един актьор, ще продължава само няколко минути, пише Гардиън (The Guardian), като се позовава на инициатора на проекта – сценографката Кристин Джонс. Театърът ще работи по ред в няколко района на Манхатън.

 

ВОДОЛАЗИ ВАДЯТ КОРАБ СЪС СЪКРОВИЩЕ,ПОТЪНАЛ ПРЕЗ 18 ВЕК

Вторник, 12 Май 2015 16:13 Любопитно!
Печат ПДФ

Останките от британския кораб "Лорд Клайв", който достигал 50 метра дължина, бил оборудван с 64 оръдия и пренасял злато, лежат от 252 години на дъното в делтата на река Ла Плата, която отделя Уругвай от Аржентина, съобщи Франс прес. Тези останки би трябвало скоро да бъдат извадени на повърхността в резултат на настойчивостта на търсач на съкровища.

 

НАЙ-ПОДХОДЯЩИ СТРАНИ ЗА СОЛО ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ

Понеделник, 01 Юни 2015 18:23 Любопитно!
Печат ПДФ

Много любители на пътуванията казват, че най-добрия начин да откриеш света, е да пътешестваш сам. Така не се влияеш от мнението на приятел или партньор, оставяш на страна всички предразсъдъци. Освен това е и чудесен начин да научиш нещо ново за себе си. И все пак има две притеснения относно самотните пътешествия.

 

ПРОДАДОХА СИНЬО ПЛАТНО С БЯЛА ЧЕРТА ЗА 44 МИЛИОНА ДОЛАРА

Четвъртък, 21 Май 2015 16:50 Любопитно!
Печат ПДФ

 

На пръв поглед то не е нищо особено и вероятно мнозина си мислят, че ще могат да го изрисуват не по-лошо от начина, по който го е направил Барнет Нюмън, пише Express. Но картината на експресиониста, което представлява синьо платно, разделено от бяла вертикална черта, очевидно има доста сериозна стойност - както художествена, така и финансова.

 

ПОЛЯЦИ СЪЗДАДОХА НОВА ДЪРЖАВА В ПОКРАЙНИНИТЕ НА ХЪРВАТИЯ

Петък, 15 Май 2015 16:47 Любопитно!
Печат ПДФ

Поляци обявиха създаването на малка държава в покрайнините на Хърватия, предаде АФП. Няколко седмици след провъзгласяването на Либерланд на Балканите, поляци обявиха основаването на Кралство на Анклава. Малката държава е не по-голяма от 100 квадратни метра и е сгушена на необработваема земя между Словения и Хърватия.

 

МЕХЛЕМ НА 1000 ГОДИНИ ПО-ЕФИКАСЕН ОТ АНТИБИОТИЦИТЕ

Понеделник, 11 Май 2015 16:19 Любопитно!
Печат ПДФ

Учени от Нотингамския университет възпроизведоха мехлем за очи по рецепта от древния медицински трактат „Лекарската книга на Балд”, датирана от IX век, предаде ВВС. Оказва се, че мехлемът ефикасно унищожава щамовете на златистия стафилокок, които са устойчиви към действието на антибиотика метицилин.

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни