You are here:   Начало Новини Любопитно!

ЩО Е ТО ФЮЖЪН КУХНЯ

Понеделник, 06 Юли 2015 19:55 Любопитно!
Печат ПДФ

Фюжън кухнята е сравнително нова концепция в приготвянето на ястия. Прибавянето на някои нетрадиционни аромати и сливането на различни храни, спомага за оформянето на фюжън кухнята в светлината, в която я познаваме днес. Още през вековете, търговците са започнали да правят синтез от различни храни, за да създадат нови концепции и вкусови профили.

 

ПО КАКВО СЕ ПОЗНАВА БЪЛГАРКА НА ПЛАЖА

Събота, 04 Юли 2015 18:13 Любопитно!
Печат ПДФ

Българките обожават плътния тен, затова ако видите някой, който се е изтипосал в 12 часа на обед на плажа без чадър – бъдете сигурни, че това е българката. Слънчевите очила и оскъдните бански са част от допълнението.Жаждата да се вземе всичко от живота на всяка цена, навярно е принудило тази дама да остане по монокини, без да се притеснява, че някой я зяпа.


Към невероятната страст за повече слънчеви лъчи, добавете и неизменната цигара в едната ръка и капучино или бира (още на обед) в другата. При споменатата комбинация от вредни навици можете да бъдете 100% уверени, че имате работа с нашенка, твърди snews.bg. 

Българската носи сравнително малко аксесоари, но под жаркото слънце задължително е с обици или пръстени. Плажната й чанта е непретенциозна, джапанките й обикновено са евтини.

За сметка на това телефонът е последен модел и не се сваля от ухото, увеличавайки общата температура около главата на споменатата дама. Към това добавете и истинското пренебрежение на българките към шапките и ще получите ясна представа за високата устойчивост на балканския ген.

 

източник: Блиц

 

7000 ДОЛАРА ЗА НОЩ В ЛЕГЛОТО НА МАНДЕЛА

Петък, 03 Юли 2015 16:26 Любопитно!
Печат ПДФ

Вилата на Нелсън Мандела отваря врати за туристи, пише „Дейли Мейл”. Къщата е на бившия президент на Южна Африка, която се намира на север от Йоханесбург и в близост до границата с Ботсвана, ще се дава под наем срещу 5800-7100 долара на ден, в зависимост от сезона.

 

ДА СИ КУПИШ ОСТРОВ ЗА 15 000 ДОЛАРА

Петък, 26 Юни 2015 15:55 Любопитно!
Печат ПДФ

През 2005 година Мелита Хънтър и съпругът ѝ Рори се преместили за една година в Камбоджа, заради бизнес задължения на мъжа в Пном Пен. През 2006 година двамата трябвало да заминат да живеят в Ню Йорк, но това така и не се случило, тъй като двамата получили неустоимо предложение.

 

НАВЪН ГЪРМИ И ТРЕЩИ: КАКВО ДА ПРАВИМ ПО ВРЕМЕ НА БУРЯ

Четвъртък, 18 Юни 2015 16:54 Любопитно!
Печат ПДФ

Експертите от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" излязоха със специални съвети по повод очакваните гръмотевични бури и силни ветрове в страната, съобщава МВР. Ако бурята ви завари сред природата, постарайте се да застанете далече от високи дървета. При наличие на сух предмет, седнете върху него.

 

ПОКОЛЕНИЯ ЛЕБЕДИ-ТЕРОРИСТИ ТОРМОЗЯТ КЕЙМБРИДЖ

Петък, 03 Юли 2015 17:55 Любопитно!
Печат ПДФ

Поговорката "Какъвто бащата, такъв и синът", може да бъде интерпретирана "Какъвто дядото и бащата, такъв и внукът и синът" в случая на Асбейби - трето поколение лебед-терорист, пише в. "Дейли експрес". През 2012 г. гребците и туристите по река Кам в Кеймбридж, Великобритания пропищяха от набезите на дядото - пернатия хулиган Мистър Асбо.

 

ВНИМАВАЙТЕ, ТЕ ХОДЯТ СРЕД НАС И ТЕ ГЛАСУВАТ

Петък, 03 Юли 2015 15:45 Любопитно!
Печат ПДФ

Из истински оплаквания на туристи до агенцията “Томас Кук”, публикувани в сайта за туризъм holidaysincornwall.com:

1. “В отпуската ми в Гоа, Индия, беше отвратително да открия, че почти всички ресторанти сервират с къри. Аз не обичам храна с подправки.”

 

ПРОФЕСИИ ЗА ХОРА, КОИТО ОБИЧАТ ДА ПЪТЕШЕСТВАТ

Петък, 26 Юни 2015 15:47 Любопитно!
Печат ПДФ

Ако мечтаете за работа, която да ви даде възможност да обикаляте света на длъж и шир, то може би трябва да обмислите нещата, преди да тръгнете да учите нещо конкретно в университета. Ако сте пътешественик по душа и не можете да се наситите да пътувате, изберете си професия, която предполага или изисква странство.

Ето и няколко професии, които биха могли да удовлетворят вашата нужда от пътешествия:

 

ПЪРВОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА ЗЕМЯТА СТАНАЛО ПРЕДИ 430 ХИЛ. ГОДИНИ

Сряда, 10 Юни 2015 16:53 Любопитно!
Печат ПДФ

Първото в историята на човечеството убийство и престъпление е могло да стане преди 430 хиляди години – останките на проточовека, намерен в Испания, свидетелстват, че той е убит от съплеменник с удар на оръдие на труда в лицето, който пробил черепа. Това се казва в статия в списание PLoS One.„С тези изводи не може да се спори.

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Най-популярни