You are here:   Начало Новини Любопитно!

НАЙ-КРАСИВАТА ПЕЩЕРА В СВЕТА

Сряда, 07 Октомври 2015 16:21 Любопитно!
Печат ПДФ

"Мраморните пещери“ в Патагония, Чили са може би най-красивите пещери в света. Те са на 6 хиляди години и се намират в езерото „Дженерал Карера“ в южната част на страната, като половината от езерото е в Аржентина, но пещерите са в чилийската му част. Лазурният мраморен храм е уникална геоложка формация от кухини, тунели и колони, създадени в монолити от мрамор и изваяни от вълните.

 

МЛАДИ ИСПАНЦИ ПРОИЗВЕЖДАТ СИНЬО ВИНО

Сряда, 09 Септември 2015 17:14 Любопитно!
Печат ПДФ

Група младежи от Испания пуснаха в продажба вино в тъмносин цвят. Производителите на напитката признават, че нямат никакъв опит в направата на вино, а синият цвят е бил избран спонтанно, за да предизвиква изненада. Виното с марка "GIK" е създадено изцяло за забавление. То е произведено от сортове бяло и червено грозде, а нестандартният му кобалтово син цвят идва от добавените в него антоциани – натурална съставка, която се намира в люспите на гроздето.

 

СЛЕДВАКАНЦИОННИЯТ СИНДРОМ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ 10 ДНИ

Понеделник, 24 Август 2015 17:00 Любопитно!
Печат ПДФ

Току-що сте се върнали от отпуска, но щом стъпите на работа, чувствате се уморени, отпаднали, трудно се концентрирате. Т.е. имате различни оплаквания, но всички те водят до общ дискомфорт. По тази причина трудно се захващате дори с належаща работа, апатични сте и раздразнителни.

Това са все симптомите на следваканционния синдром, а от него страдат близо 1/3 от хората, върнали се от почивката. Той ги "държи" от 3-4 дни до 10. Затова периодът на адаптация след релакса е поне 3-7 дни, посочи проф. Вихра Миланова, националният консултант на България по психиатрия. Водещият специалист е началник на Клиниката по психиатрия в столичната университетска Александровска болница.

 

ТАЗИ ВЕЧЕР Е ПИКЪТ НА "ПАДАЩИТЕ ЗВЕЗДИ"

Вторник, 11 Август 2015 11:02 Любопитно!
Печат ПДФ

Започна седмицата на метеорния поток Персеиди като пикът на "падащи звезди" ще бъде през нощта на 12 срещу 13 август. Земята ще се приближи към остатъците на опашката на кометата Суифт-Тътъл на разстояние под 80 хил. километра, съобщи Дискавъри нюз. Сближаването ще стане на 12 август в 20:40 ч. българско време. Астрономите очакват до 100 "падащи звезди" на час в пика на метеорния дъжд.

 

СПАГЕТИ ОТ КАНАБИС СА ХИТ НА ИТАЛИАНСКО ИЗЛОЖЕНИЕ

Вторник, 28 Юли 2015 11:40 Любопитно!
Печат ПДФ

Всеки италианец ще ви каже, че пастата е здравословна и ви кара да се чувствате добре, но какъв ще бъде ефектът й, ако тя съдържа канабис.
Точно това се опитват да покажат италиански производители на изложение в Лондон, на което 200 италиански компании представят хранителната си продукция, съобщи Ройтерс.

 

УЧЕНИ ОТКРИХА ФОСИЛ НА ЧЕТИРИНОГА ЗМИЯ

Понеделник, 24 Август 2015 17:29 Любопитно!
Печат ПДФ

Учени откриха в Бразилия уникален фосил на четиринога змия, който доказва, че предците на тези влечуги са били със земен, а не с морски произход, съобщава Франс прес, цитирайки американското сп. "Сайънс". Новооткритият вид бе кръстен Tetrapodophis amplectus и е живял преди 146-100 милиона години в ерата креда, последния период на мезозойската ера.

 

ВИЖ КАК МАМУТИТЕ СА ОЦЕЛЯВАЛИ В СТУДА

Вторник, 11 Август 2015 12:54 Любопитно!
Печат ПДФ

Мамутите са прекарвали живота си, понасяйки екстремни арктически условия – мразовити температури, суха среда и безмилостно редуване на мрачни зими и горещи лета. Генетичен анализ на тези изчезнали гиганти от Ледената епоха разкрива как те са оцелявали в студа, предаде "Ройтерс", позовавайки се на американско изследване.

 

БИРА С МОРСКА ВОДА И ОМААРИ! НАЗДРАВЕ!

Вторник, 28 Юли 2015 11:54 Любопитно!
Печат ПДФ

Пивоварна в щата Мейн пусна на пазара бира, изготвена от живи омари и морска вода, съобщава Асошиейтед прес. Производителят "Оксбоу брюинг" предлага най-любимите деликатеси в Портланд под формата "две в едно" - омарите и бирата.
Майсторът пивовар Тим Адамс разкри някои от особеностите на производствения процес.

 

ИЗГРАЖДАТ ПЪРВИЯ ХОТЕЛ ОТ КОНТЕЙНЕРИ В СОФИЯ

Понеделник, 20 Юли 2015 13:41 Любопитно!
Печат ПДФ

Иновативен и амбициозен проект за изграждане на икономични и функционални жилища от морски контейнери създадоха нашенци. С огромните цветни кутии се превозват стоки от Китай към Европа. След като приключат жизнения си цикъл по отношение на транспортирането, те влизат в употреба за изграждането на сгради, обясняват проектантите.

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Най-популярни