You are here:   Начало Новини Любопитно!

ОРФЕЕВОТО ЦВЕТЕ, ПРЕЖИВЯЛО ЛЕДНИКОВИЯ ПЕРИОД, МОЖЕ ДА ИЗЧЕЗНЕ СЕГА

Четвъртък, 17 Декември 2015 16:50 Любопитно!
Печат ПДФ

Орфеевото цвете, което оцеляло през ледниковия период, може да изчезне в наши дни. Уникално цвете, което расте само в Родопите и то повече от 15 000 години, е на път да изчезне.  Става въпрос за Силиврякът или Орфеевото цвете. То е преживяло ледниковия период, но сега е сериозно застрашено не от друго, а именно от нас - хората.

 

ШОКОЛАДЪТ С НЮАНС КАТО ВИНОТО

Сряда, 02 Декември 2015 17:01 Любопитно!
Печат ПДФ

Почитателите на шоколада скоро ще могат да се прехласват по нюансите във вкуса му, както го правят познавачите на фините вина и кафе, защото белгийски учени разработиха начин да му придават разнообразие, като използват различни дрожди при ферментацията на зърната, съобщи в. "Дейли мейл".

 

НЕИЗВЕСТЕН АСТЕРОИД МИНА НЕОЧАКВАНО БЛИЗО ДО ЗЕМЯТА

Петък, 27 Ноември 2015 19:21 Любопитно!
Печат ПДФ

Неизвестен астероид мина неочаквано близо до Земята покрай комуникационните ни сателити, съобщават от обсерватория „Звездно общество - IAU А79". Откритият съвсем скоро  астероид 2015 VY105 мина много близо до Земята. Тялото беше открито само 15 часа преди сближението. Това е най-близко преминалият до Земята познат ни астероид.

 

ЩО Е КРАФТ БИРА И ЗАЩО ДА Я ОПИТАТЕ

Петък, 20 Ноември 2015 18:44 Любопитно!
Печат ПДФ

Какво е крафт бира и защо да я опитате? Отговорът е много лесен, ако сте заклет фен на бирата и сте убедени, че това не е напитка само за лятото – заради безкрайните възможности да опитвате различни вкусове и аромати. Всъщност т.нар. крафт или занаятчийски пивоварни се появяват през 90-те години в САЩ.

 

ФЕН КЛУБОВЕ НА ЧУЖДИ ОТБОРИ ПОМАГАТ НА ДЕЦА АУТИСТИ

Петък, 13 Ноември 2015 17:05 Любопитно!
Печат ПДФ

Благородна инициатива предприеха родните фен клубове на чуждестранните отбори у нас.  На 14-15 ноември, в 09.00 часа на игрищата на столичния спортен комплекс "РД Спорт", находящ се на територията на Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски", ще се проведе вече традиционния турнир между фен клубовете на чуждестранни отбори в България. Надпреварата ще е първа под егидата на Асоациацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори.

 

ШЕСТ СТРАНИ,МИНАЛИ ВОЙНИ, СЕГА СА РАЙ ЗА ТУРИСТИТЕ

Сряда, 02 Декември 2015 16:45 Любопитно!
Печат ПДФ

Египет, Париж и Мали. Последните седмици показаха колко уязвими от тероризма са световноизвестни туристически места. Покрай отпадащите резервации за популярни досега места на преден план излязоха 6 страни, които доскоро бяха поле на военни конфликти и много рискови за западните туристи. Сега обаче те вече са сигурни дестинации и чужденците отново се върнаха там:

 

КОИ ЩЕ БЪДАТ НАЙ-ИЗГОДНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ДЕСТИНАЦИИ ПРЕЗ 2016?

Вторник, 24 Ноември 2015 18:51 Любопитно!
Печат ПДФ

Обичате да пътувате, но финансовото ви състояние не ви позволява луксозни екскурзии? Не се тревожете, има как да практикувате хобито си - просто трябва да избирате изгодни дестинации. Сайтът за пътешествия Lonely Planet обяви класацията си за най-изгодни дестинации за идната 2016 г. Вижте кои места да включите в списъка си:

 

ПЕРВЕЗНИ ДУХОВЕ ПРЕВЗЕХА КЛУБ-ЛУДНАХА ПО ТАНЦЬОРКА НА ПИЛОН

Петък, 13 Ноември 2015 17:49 Любопитно!
Печат ПДФ

Перверзни духове са се настанали в клуб за танци на пилон в САЩ, след като са харесали инструкторката, и отказват да го напуснат, пише в. "Дейли мирър". Уенди Риърдън твърди, че паранормалните зяпачи обитават клуба й "Джипси роудс екзотик фитнес" в Бостън и отказват да се изнесат, след като са я видели как вие снага, демонстрирайки пред ученичките си тънкостите на танца на пилон. 44-годишната знойна танцьорка няма нищо против неканените призрачни наблюдатели, но мнението й е, че не им се полага безплатно шоу.

 

НЕАДЕРТАЛЦИТЕ БЛОКИРАЛИ 350 ВЕКА ПЪТЯ НИ КЪМ ЕВРОПА

Понеделник, 19 Октомври 2015 17:57 Любопитно!
Печат ПДФ

Масовата мигрантска вълна на човешките предшественици Хомо сапиенс от Африка десетки хиляди години избягвала пътя към Европа и вместо това се “изливала” в Азия. Най-вероятната причина за това е, че континентът ни вече е бил владение на неандерталците. Това е заключението на международен екип антрополози, публикувано в сп. “Нейчър”, след обстоен анализ на 47 праисторически зъба, открити в пещерата Фуян в южната китайска провинция Хунан.

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Най-популярни