You are here:   Начало Новини Любопитно!

ЛЕГЕРДАРНИЯТ ПАРЕН ЛОКОМОТИВ ,,ЛЕТЯЩИЯ ШОТЛАНДЕЦ,, СЕ ВРЪЩА В ДВИЖЕНИЕ

Вторник, 19 Януари 2016 12:55 Любопитно!
Печат ПДФ

"Летящия шотландец", един от най-известните парни локомотиви в света, се връща в движение след едно десетилетие на реставрация, съобщи Reuters. Преди 80 години той бе първият локомотив, който достигна скорост от 100 мили (160 км) в час, а след "пенсионирането" си обиколи САЩ и Австралия.

 

ПОСТАВЕТЕ СОДА ЗА ХЛЯБ ПОД ОЧИТЕ СИ И ВИЖТЕ РЕЗУЛТАТА

Петък, 08 Януари 2016 19:17 Любопитно!
Печат ПДФ

Содата за хляб е много полезна. С нея можете да почистите съдовете и бижутата. А ако я добавите към козметични продукти, тя прави от тях перфектни ексфолианти. Помага и при стомашни проблеми. Много маски за лице са на основата на сода бикарбонат. Предлагаме ви рецепта, с която ще премахнете тъмните кръгове и торбичките под очите, и ще изгладите кожата.

 

ГРОБНИЦАТА В АМФИПОЛИС Е НА АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ

Четвъртък, 07 Януари 2016 18:02 Любопитно!
Печат ПДФ

Според учени, работили по археологическите открития в Амфиполис, данните, получени в резултат посоката на входа на гробницата разкриват и мъртвия, съобщи „Български новини”. Изчисленията показват, че Александър Велики е бил погребан в тази гробница, тъй като посоката на входа показва месец юни, като месец на смърт, а Александър умира във Вавилон, именно в двореца на Навуходоносор II, на 32 години на 10 юни, 323 пр.Хр. 

 

ОТКРИХА " МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН" НА ПОВЕЧЕ ОТ 800 ГОДИНИ

Понеделник, 04 Януари 2016 15:20 Любопитно!
Печат ПДФ

Европейски археолози са открили при разкопки в Залцбург обект, който на външен вид напомня на мобилен телефон, съобщава в. "Комсомолская правда". Глиненият уред е най-малко на 800 години. То има същата форма, както и образците на дигиталната техника, на него са изобразени екран и клавиши.

 

НА КОЛЕДА ЩЕ ИМА ФЕНОМЕНАЛНА СТУДЕНА ЛУНА

Вторник, 22 Декември 2015 12:23 Любопитно!
Печат ПДФ

Последното пълнолуние ще се появи на Коледа, която се празнува на 25 декември по Григорианския календар. Това е голяма рядкост, затова се препоръчва, че този феномен не е за изпускане.  Именно Коледната луна ще се появи с първия здрач и ще свети в пълен блясък до изгрева на слънцето.

 

АЛЕРГИИТЕ, НО И ПОЛЕЗНИТЕ АДАПТАЦИИ СА РОЖБА НА КРЪСТОСКИ МЕЖДУ ДРЕВНИ ХОРА

Петък, 08 Януари 2016 19:01 Любопитно!
Печат ПДФ

Алергиите, от които страда съвременният човек, идват от гените, наследени от неандерталците и Денисовския човек. Те се смятат за изчезналите братовчеди на съвременния човек. Кръстостването между тях преди 40 хиляди години е прехвърлило тези гени. Праисторическите кръстоски са донесли при всички съвременни хора, между 1 и 6% от гените на старите хоминиди от европейската долина, където са открити първите останки от неандерталците, до популациите в Сибир, наречени Денисовски хора (изключение са само африканците).

 

ЗАДРЪЖТЕ ПАЛЕЦА СИ ЗА 20 СЕКУНДИ - РЕЗУЛТАТЪТ Е ПОРАЗИТЕЛЕН!

Четвъртък, 07 Януари 2016 17:41 Любопитно!
Печат ПДФ

Японските лечители от древни времена вярват, че ръцете са проводници на енергия, която тече през канали, протичащи през човешкото тяло. Според тях можем да облекчаваме повечето си болежки без лекарства, достатъчно е просто да се запознаем с няколко прости трика на рефлексотерапията.

 

ОТКРИХА НЕПОЗНАТ ВИД ДИНОЗАВЪР

Понеделник, 28 Декември 2015 16:36 Любопитно!
Печат ПДФ

Палеонтолози откриха в Испания останки от нов непознат досега вид динозавър, който има на гърба си нещо като платно. Новият динозавър е наречен Morelladon beltrani и е живял на Иберийския полуостров преди 125 млн. години, сочи изследването, публикувано в научното списание PLOS ONE.

 

МЪЖ ЗАСНЕ СРЕЩАТА СИ С ПРИЗРАК НА ДЕТЕ

Четвъртък, 17 Декември 2015 17:50 Любопитно!
Печат ПДФ

Японец качи в интернет уникално видео от реалната си среща с легендарен призрак на дете, Според легендата, привидението, известно в японския фолклор като дзасики-вараси, носи в дома, в който се появява щастие и успех на семейството. Авторът на видеото е уверен, че той е имал късмета да заснеме именно този знаменит детски призрак, съобщава The Daily Mail.

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни