You are here:   Начало Новини Любопитно!

СТРЕСЪТ Е ПО-СИЛЕН ПРИ ПЪЛНОЛУНИЕ

Понеделник, 22 Февруари 2016 15:00 Любопитно!
Печат ПДФ

Всеки е чувал поне по веднъж, че при пълнолуние човек става по-нервен, агресивен или тъжен. Или пък, че е хубаво тогава да си подстригва косата.

Колко истина има в тези поверия?

 

ДЕБНАТ С КАМЕРИ ПРИЗРАЦИ В БИВША МОРГА

Сряда, 10 Февруари 2016 18:28 Любопитно!
Печат ПДФ

Камери за видеонаблюдение снимат призраци в бивша морга, съобщава esoreiter.ru. Исландският изследовател Магнус Скарфединсън твърди, че една от основните причини душите на мъртвите да остават в нашия свят, е свързана с насилствена смърт. Камери за видеонаблюдение снимали в квартирата на млад американец, който бил убит в началото на годината, призрак.

 

ПЪРВОТО СЕЛФИ С ЛЪВ, ЖИВОТНОТО СДЪВКА ТЕЛЕФОНА

Събота, 30 Януари 2016 11:47 Любопитно!
Печат ПДФ

Селфи с лъв - вече и това може да се види в интернет благодарение на незнаен смелчага, който е качил кратко клипче в сайтовете за видео споделяне. На 10-секундното филмче се вижда как мъжът стои до лъв, който е свикнал с него. Иначе няма как да си седи мирно до човека. Полът на животното не е ясен.

 

НАЙ-СЛАДКАТА ПРОФЕСИЯ: ГЛЕДАЧ НА ПАНДИ

Четвъртък, 28 Януари 2016 14:28 Любопитно!
Печат ПДФ

Кой е казал, че работата не трябва да те забавлява. Представяте ли си по-сладка професия от гледач на панди. Мястото на тази фантастична работа е центърът за защита на пандите Яан, провинция Сечуан. Гледачите на панди са с годишна заплата от 32 000 долара, получават безплатна храна, превоз и квартира.

 

КАСПЪР? МЪГЛА? СМЪРТТА? МИСТЕРИОЗНАТА СНИМКА

Четвъртък, 28 Януари 2016 13:43 Любопитно!
Печат ПДФ

48-годишният Дийн Джонсън се запътил към гробищата в Девънтри с камера в ръка и една цел - да докаже, че духове не съществуват. Само че запечатал кадри на нещо, което изглежда точно като дух. Някои описват фигурата като Смъртта, други с неопределеното "Грим", за трети това си е просто игра на светлината.

 

ДРЕВНИТЕ ТАЙНИ НА ТИБЕТСКИТЕ МОНАСИ

Сряда, 10 Февруари 2016 18:18 Любопитно!
Печат ПДФ

В Тибет се пазят много тайни. Много е вероятно да се пазят и технологии от минали цивилизации. Енергийните потоци на това кътче от земята са по-различни, от където и да било по света. Научен екип от университета в град Бъркли, САЩ, под ръководството на Размус Нилсен, установява, че ДНК на хората от Тибет силно се различава от ДНК на останалите хора на Земята.

 

8 ТРИКА ЗА УДОБНО СПАНЕ В САМОЛЕТА

Събота, 30 Януари 2016 11:10 Любопитно!
Печат ПДФ

Когато пътуват със самолет, повечето хора обикновено си позволяват билети единствено за икономичната класа. А там, разбира се, има редица неудобства. Със сигурност това, от което се възмущават пасажерите най-много, е липсата на достатъчно пространство и тесните седалки в пътническата кабина. Често те са изморени и искат да подремнат поне за част от времето, което прекарват на борда.

 

22 ФАКТА ЗА АЛКОХОЛА, КОИТО НЕ ЗНАЕТЕ

Четвъртък, 28 Януари 2016 14:17 Любопитно!
Печат ПДФ

Въпреки, че всички знаем как алкохолът влияе на организма ни, светът няма да спре да пие. Почти всяка страна има своя любима спиртна напитка, а спорът коя нация пие най-много е вечен. Алкохолът съществува от хилядолетия и с него са свързани много интересни факти. От патологичния страх от празна чаша до водка за 3 750 000 долара. Предлагаме ви 22 факта за алкохола, които може би не знаете. Припомнят ни ги от bigpicture.ru

 

КЛАСИЧЕСКИТЕ ДЕТСКИ ПРИКАЗКИ СА НА ХИЛЯДИ ГОДИНИ

Сряда, 20 Януари 2016 17:36 Любопитно!
Печат ПДФ

Когато братя Грим събират най-различни приказки през 19 в., Вилхелм предполага, че много от невероятните истории датират от хиляди, а не както до тогава се е предполагало от стотици години. Последните проучвания показват, че това предположение може и да се окаже вярно, пише британският в. "Индипендънт".

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни