You are here:   Начало Новини Любопитно!

КОЙ ДАВА ИМЕТО НА ЧЕРНО МОРЕ И НАИСТИНА ЛИ СМЪРТТА ЖИВЕЕ НА ДЪНОТО МУ!

Неделя, 17 Април 2016 14:31 Любопитно!
Печат ПДФ

Откъде идва името на Черно море, защо нивото на водата винаги е едно и също и дали наистина в него се намират останките на Ноевия ковчег. Това са малка част от въпросите, свързани със загадъчното море, което сме свикнали да приемаме като наше.

1. Черно море е почти четири пъти колкото площта на България

 

ПОДВИЖНО ИЗКУСТВО ЧРЕЗ НЕВЕРОЯТНИТЕ СКУЛПТУРИ НА ТЕО ЯНСЕН

Неделя, 17 Април 2016 12:20 Любопитно!
Печат ПДФ

През 1990-та бе създаден нов организъм. Той не бе създаден чрез генетично кръстосване между съществуващи други живи създания. Не еволюира от едноклетъчно в многоклетъчно същество. Роди се в ръцете на холандски скулптор, чието въображение и технически знания по някакъв начин превърнаха пластмасови жълти тръби в красиви плажни създания.

 

УЧЕНИ ОТКРИХА ОКТОПОД-ПРИЗРАК

Понеделник, 28 Март 2016 20:37 Любопитно!
Печат ПДФ

Уред за подводно изследване е заснел "приличащ на призрак" октопод, който принадлежи към непознат досега вид. Октоподът е открит от група американски учени на дъното на Тихия океан, близо до Хавайските острови предаде Reuters,цитирана от Фокус. Млечнобялото същество, което бе кръстено от потребителите на социалните мрежи „добрия дух Каспър", е било заснето от камерите на подводен изследователски апарат на дълбочина 4290 метра.

 

$ 111 000 ЗА ПЛОЧА С ДЕМО ЗАПИС НА "БИЙТЪЛС"

Четвъртък, 24 Март 2016 14:57 Любопитно!
Печат ПДФ

Демо запис на "Бийтълс" през 1962 г. на ацетатна грамофонна плоча бе продаден на търг в английския град Уорингтън за 77 500 паунда ($ 111 000). На плочата са записани две песни: Till There Was You, за която е посочено, че е на "Пол Макартни и "Биътълс", и Hello Little Girl, с автор "Джон Ленън и "Биътълс".

 

ПЛАНИНАР: ВЪРВЯ ПО СЛЕДИТЕ НА ЙЕТИ, СНИМКАТА ГО ДОКАЗВА

Понеделник, 29 Февруари 2016 22:39 Любопитно!
Печат ПДФ

Планинарят Стийв Бери твърди, че е тръгнал по истинските следи на Йети. Според него стъпките, които се виждат на снимка, заснета в Бутан, Хималаите, няма от какво друго да са оставени освен от мистериозния снежен човек. Те са по-големи от човешки и са заснети на планински склон, на който до момента не е стъпвал човешки крак.


Стъпките са в права линия, една пред друга, затова Бери смята, че няма как да са оставени от четириного животно. Той вярва, че следите са оставени от голямо създание, подобно на горила, която е вървяла много стабилно по стръмния, заскрежен склон.

"Въпреки че мечката би могла да върви на два крака, тя не може да остави толкова прецизни стъпки", твърди планинарят пред "Дейли мейл".

Местните хора обясняват, че Стийв Бери и екипът му действително са първите хора, стъпвали на мястото и няма как някой преди тях да остави следите си.

Един от тях твърди, че е виждал Иети, или Миго, както го наричат в Бутан, още преди 11 години.

По думите му съществото било напълно покрито с кафява козина, но имало човешки черти и било изправено на два крака. Той разказал, че стъпките на Миго се разпознават, тъй като докато върви то поставя единия си крак точно пред другия.

Зоологът Джон Даунс обаче поставя под съмнение твърденията за Стийв Бери. "Мисля, че шансовете тези стъпки да са на Йети, или изобщо на нещо интересно, са минимални. Със сигурност тези следи не са оставени от огромен двуног примат", казва зоологът.

Легендата за Йети очарова западния свят още през 1921, когато Кралското географско общество намира отпечатъци по време на експедияция и твърди, че са на "див човек от снеговете" или "снежен човек".

Оттогава се издирват доказателства за съществуването на подобно същество.

източник: Труд

 

ТОП ДЕСТИНАЦИИТЕ, КОИТО ДА ПОСЕТИТЕ ПРЕЗ 2016 ГОДИНА

Неделя, 17 Април 2016 11:55 Любопитно!
Печат ПДФ

Началото на новата година е идеално време за плануване на пътуване към някоя нова и екзотична дестинация. Туристическите агенти съветват да направите резервацията за почивката си отсега, без значение дали става дума за лятната ви отпуска, късната есен или дори коледните празници. Така ще ви излезе много по-евтино а и ще си подсигурите най-добрите оферти. Ето кои места е добре да посетите именно през 2016 г. според експертите в туристическия бранш.

 

НАЙ-СТРАННИТЕ ОБИЧАИ ПО СВЕТА

Понеделник, 28 Март 2016 13:31 Любопитно!
Печат ПДФ

Всяка култура има различни обичаи и разбирания, затова често нещата, които се смятат за съвсем нормални в една, изглеждат странни и дори стряскащи в друга, особено в съвременните западни общества. Може би най-странният ритуал, свързан с раждането, се спазва от мюсюлманите в индийския щат Мафаращра

 

ОТКРИТА Е ЦЪРКВА НА ТРОПИЦИТЕ

Вторник, 15 Март 2016 16:42 Любопитно!
Печат ПДФ

На територията на държавата Кабо Верде, на 500 км на запад от бреговете на Африка се провеждат разкопки на частично запазена и вероятно най-старата европейска сграда в тропиците. Църквата, датирана около 1470 г. и е била построена на остров Сантяго в града Сидади – първата местна столица на португалците.

 

ПИЛОТИ РАЗКРИХА ЗАЩО ТРЯБВА ДА ВДИГАМЕ ЗАВЕСИТЕ В САМОЛЕТА

Понеделник, 29 Февруари 2016 21:40 Любопитно!
Печат ПДФ

"Моля повдигне завесите на прозорците по време на излитане и кацане". Този призив е нещо обичайно, но не всички пътници са наясно защо това е важно за сигурността в самолета, пише сайтът moya-planeta.ru. Служители по сигурността на въздухоплаването и пилоти разказаха на потребителите на услугата Quora как при авария екипажът има само 90 секунди, за да евакуира самолета.

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Най-популярни