You are here:   Начало Новини Любопитно!

ЖИТЕЛ НА ЕЛЕШНИЦА ЛОВИ 4 ЖАБИ ЗА МЛАД ЩЪРКЕЛ

Понеделник, 05 Юли 2010 11:40 Любопитно!
Печат ПДФ
Иван Стамберов от Елешница, община Разлог, намери в покрайнините на селото млад щъркел. "Опитах се да го накарам да излети, но явно при приземяването след първия полет имаше някакво нараняване и не можа да се справи", разказа той пред "Струма".
Тъй като се свечерявало и имало много кучета наоколо, а нощем и лисици, мъжът прибрал щъркелчето вкъщи. Хлапетата от махалата Динко Сковърданов и Емил Чорбаджиев с голям ентусиазъм му уловили три жаби и то изяло едната.
 

ОХЛЮВ В ЧИНИЯТА

Събота, 03 Юли 2010 14:42 Любопитно!
Печат ПДФ
След обилните дъждове италианците тръгват на лов за трюфели, българите - за охлюви. Ароматната гъба е сред най-скъпите деликатеси в света. Килограм бели трюфели у нас се продава над 5000 лева. Охлювът пък е най-евтината алтернатива за гурме вечеря, особено ако си го съберем от полето. Готви се просто, а на вкус не отстъпва на изисканите деликатеси.
Мекото му слузесто телце е изпълнено с полезни вещества и се смята за едно от най-чистите меса.
Не е тъпкано с антибиотици като бройлерите, не е хранено с рибено брашно като телетата и другия добитък и гарантирано не е стояло с месеци във фризера, обработено с химикали.
 

500 ПОЛУГОЛИ ИСПАНЦИ НА ОПАШКА ЗА ПРОМОЦИЯ

Четвъртък, 01 Юли 2010 17:20 Любопитно!
Печат ПДФ

Магазин в Барселона предложи промоция „Ела гол, ще те облечем", който предизвика небивал интерес в каталунската столица.
Тийнейджъри споделиха, че са се наредили на опашката още от 11 часа предишната вечер. Рано-рано сутринта пред магазина имаше опашка от около 500 души по бельо, които чакаха да влязат.

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни