You are here:   Начало Туризъм Далечни дестинации

ОСТРОВИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ПОСЕТИТЕ В ЖИВОТА СИ

БалиАко си фантазирате как сте на екзотичен остров, мечтайте смело! Порталът travel.yahoo.com подбра десет уникални предложения, които могат да задоволят и най-капризните нужди от божествена морска храна, девствена природа и мистериозни културни паметници.

Бали

Този остров е считан за толкова духовен, че е кръстен „Островът на Бог”. Топлата атмосфера, която писателката Елизабет Гилбърт е открила тук и увековечила в „Яж, моли се и обичай”, е присъща за Бали от векове.
 

НЯКОИ ОТ НАЙ-СТРАННИТЕ ПРИРОДНИ ФОРМИРОВАНИЯ

Скали с почти идеално сферична форма в Нова ЗеландияНашата планета е пълна със странни и красиви места, които притежават силата да ни удивляват и вдъхновяват. Те ни напомнят, че дори в  ерата на технологичните чудеса, все още име невероятни места, които предстои да бъдат открити, пише сайтът aquiziam.com.
Представяме ви някои от най-нестандартните природни формирования.
 

САРГАСОВО МОРЕ - ГРОБИЩЕ ЗА КОРАБИ

По периферията на Саргасово море водораслите са по-малко Хиляди изчезнали хора и стотици потънали кораби - това са инцидентите, които допринасят за мрачната слава на Саргасово море. До скоро се смяташе, че най-фаталният район е Бермудският триъгълник, който граничи с неговата западна част. Но историците вече са на мнение, че всъщност това море има много по-злокобна „биография”. Наричат го корабна гробница заради многото катастрофи, станали в него. Допълнителна мистика му придава и фактът, че всъщност то е единственото море на планетата, което няма брегове. Разположено в Северния Атлантически океан, то посреща с ясно и спокойно време европейските мореплаватели, голяма част от които остават завинаги в него. Липсата на бури обаче само привидно е знак за спокойствие, знаят добре морските вълци.
 

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ДЕСТИНАЦИИ ЗА 2011 ГОДИНА

БангладешПритеснените сте, че икономическата ситуация може да провали плановете ви за почивка догодина?  Не се плашете, не всяко пътуване ще ви изпразни джобовете.  Ако оставите глобалните спадове и възходи да работят за вас, ако си наложите  малко дисциплина по отношение на по-скъпите дестинации, може да останете на пътя за по-дълго.

Туристическият портал LonelyPlanet.com обяви 10-те най-привлекателни туристически дестинации за 2011 г., които имат относително скромни изисквания към вашия бюджет.
 

ТУНИС - МАГИЯ И ПРИКАЗКИ ОТ 1001 НОЩ

Танц на зулуси Европейските туристи не обичат да се връщат на едно и също място, докато не обиколят света. Но когато го обиколите и тръгнете  пак, започнете от Тунис. Ние сме тук и ви чакаме. Така ни каза възрастна берберка в Сахара.
Гостувахме в дома й в пустинята. Тя седеше на един от праговете в къщата си, облечена в традиционна носия, и ни гледаше с усмихнати очи.
Името на берберите в превод означава свободни хора. Те са коренните жители на тази приказна страна. Прадедите им дошли в Северна Африка с нашествието на вестготите при падането на Римската империя. Затова и днес сред тях има руси деца със светли очи и светлокестеняви хора с европейски черти. От векове хората от тази етническа група живеят в дупки при абсолютно първобитни условия, гордеят се, че футболната звезда Зинедин Зидан е бербер и изглеждат толкова спокойни и щастливи. Говорят и арабски, и берберски. Изповядват и ислям, и юдаизъм, дори християнство. Малка част са от населението на Тунис, чиято основна етническа група са арабите, а те са се заселили там при нашествието си в 7 век.
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Повече информация:

Препоръчано:

Избрано:

ПАВЕЛ БАНЯ - МИНЕРАЛНА ВОДА И РОЗОВИ ГРАДИНИ

Рози и минерални води – това е емблемата на Павел баня – един от известните ни балнеолечебни центрове, потънал в тишина и спокойствие в сърцето на Розовата долина. Вече 55 години курортният град посреща гости от... продължава>