You are here:   Начало Туризъм България

ИЗТОЧНИТЕ РОДОПИ СА Terra incognita ЗА МАСОВИЯ ТУРИЗЪМ

Знаете ли, че Източните Родопи са най-богатата на тракийски мегалитни паметници част от Балканите. Че поречието на Арда е осеяно със скални светилища, долмени, пещери, крепости и т.н. и т.н. ?? А знаете ли че по тучните планински склонове на воля пасат огромни стада бикове и крави от редкия вид родопско късорого говедо, а компания им правят каракачански овце, характерни с дългата си, бухнала козина?

 

БОЖИЯТ МОСТ - МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ ОТ БЪЛГАРИЯ

Стотици изоставени къщи, грохнали под тежестта на времето и нищетата, накацали плътно една до друга по стръмните брегове на реката. Разнебитени покриви и прозорци с избледнели парцаливи пердета, зад които плахо надничат призраци от миналото. Разпадащи се зидове, а в цепнатините им вятърът си тананика зловеща мелодия. Малки дървени балкони с липсващи парапети или продънен под.

 

ДА ПРЕЖИВЕЕШ ТРИГРАД

Покрай прозореца ми препускат столетни борове, толкова кичести и стройни, сякаш опитват да стигнат небето. Във въздуха се носи ароматът на гора след дъжд. Слънцето бавно се подава от облаците. Водните капки по дърветата блестят като хиляди малки стъкълца. Толкова е приказно, че усещам как затаявам дъх, страхувайки се, че издишвайки, всичко ще изчезне.

 

АХ, ТОЗИ ЕЛЕНСКИ БАЛКАН

Ако имате на разположение няколко почивни дни, със сигурност си мечтаете да избягате от големия град. Иска ви се да подишате чист въздух, да се насладите на вкусни планински гозби, да опознаете старинни възрожденски кътчета.

 

НЕДЕЛНИШКИЯТ МАНАСТИР ИЗЛЕКУВА ЦАР ПЕТЪР

Манастирът "Св. Атанасий Александрийски", по-известен като Неделищкия, е скрит във вековна гора и гъсти храсталаци. Намира се в община Драгоман, между селата Дреатин и Неделище, второто от години е заличено от картата на България.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Повече информация:

Препоръчано:

Избрано:

ФРАНЦИЯ ПРЕЗ ЗИМАТА? О, ДА!

Докато есента е един от най-популярните сезони за посещение на Франция със  зеленината на Лоара, с прибирането на гроздовата реколта и слънчевите дни, в южна Франция зимата е също чудесно време за похапване на... продължава>