You are here:   Начало Новини Новини туризъм България

Розариумът е магнит за преоткриване на Борисовата градина

Понеделник, 10 Юни 2019 16:00 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Ако сте от София, но винаги минавате с кола или градски транспорт покрай Борисовата градина, или не сте и имате намерение да посетите столицата, за да я опознаете по-добре или да я покажете на деца или близки, имате чудесен повод да го сторите.

 

НЯМА НАРУШЕНИЯ НА ПЛАЖ НЕСТИНАРКА

Понеделник, 14 Август 2017 15:09 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Министърът на туризма Николина Ангелкова и екипът й направиха инспекция на морски плаж „Нестинарка“, по време на която не бяха открити нарушения. „Плажът е много чист. Почиства се от машини и има нужните спасителни постове и медицински пунктове“, съобщиха от Министерството на туризма.


Заведенията са разположени съобразно схемата, одобрена от Министерството на туризма, и е осигурена голяма свободна зона, допълни Николина Ангелкова. Посетителите ползват без проблеми душове и тоалетни, а допълнителните плажни принадлежности не са задължителни, стана ясно от думите на министъра, съобщи Expert.bg.

С табели, поставени на видно място на плажа, както бе препоръчано от министерството, наемателят на ивицата изрично информира, че допълнителните плажни принадлежности извън чадър и шезлонг се предлагат на туристите само при желание от тяхна страна.

Цените на чадър и шезлонг са по 0,36 лева, както бе заявено в договора с наемателя.В инспекцията освен представители на Министерството на туризма участва кметът на Община Царево Георги Лапчев, както и експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите.Пред туристическата администрация почиващи изразиха задоволството си, че за първи път плаж „Нестинарка“ е толкова поддържан и чист.

 

ДАНЪЧНИ ЗАПЕЧАТАХА 100 ОБЕКТА ПО МОРЕТО

Вторник, 08 Август 2017 17:08 Новини туризъм България
Печат ПДФ

От началото на юли от НАП-Варна са издадени 100 заповеди за запечатване на различни туристически обекти по Северното Черноморие, съобщи Ваня Димитрова, началник на дирекция "Контрол" в агенцията.

 

С 20% ПО-ЕВТИНО ЩЕ Е МОРЕТО ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ

Вторник, 08 Август 2017 08:21 Новини туризъм България
Печат ПДФ

С около 20% по-евтина ще излезе почивката на морето на министрите и висшите чиновници, които са решили да разтоварят стреса не в активния летен сезон, а през септември. От промоционалните цени очевидно са решили да се възползват мнозина.

 

ЕКСТРЕМЕН ФЕСТИВАЛ НА ДИНЯТА

Вторник, 08 Август 2017 07:28 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Необичайният фест се организира вече 55 години. Традицията за провеждането на празника се зародила сред жителите на източните предградия на долината Сан Фернандо, които винаги са отделяли особено внимание на динената реколта.

 

ПРИХОДИТЕ НА РОДНИТЕ ХОТЕЛИЕРИ ПРЕЗ ЮНИ ДОБЛИЖАВАТ 190 МЛН. ЛЕВА

Четвъртък, 10 Август 2017 18:09 Новини туризъм България
Печат ПДФ

 

Началото на летния сезон е дало силен тласък на приходите от нощувки в българските хотели и други места за настаняване, сочат данни на Националния статистически институт (НСИ). През юни приходите от хотелски нощувки в страната достигат 188 млн. лв., или с 14,9% повече в сравнение със същия месец на миналата година.

 

ХИЛЯДА ГОДИНИ ПО-КЪСНО - В СЛУЖБА НА КРЕПОСТТА МИСИОНИС

Вторник, 08 Август 2017 16:18 Новини туризъм България
Печат ПДФ

След близо 1000 г. Варненският и Великопреславски митрополит Йоан освети раннохристиянската епископска катедрала "Базилика 1" на древната крепост Мисионис. Ръководител на разкопките бе археологът проф. Николай Овчаров, който гостува в Bulgaria ON AIR.

 

ТУРЦИЯ : ТУРИСТИТЕ ОТИДОХА ПРИ СЪСЕДИТЕ

Вторник, 08 Август 2017 08:00 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Под заглавие "Туристите се стекоха към съседката" турският в. "Миллиет" пише, че туристите, които от съображения за сигурност не са отишли в Турция, са предпочели това лято да почиват в България.Хотелите (в България) се пукат по шевовете. Увеличение има и в броя на турските туристи", посочва вестникът, цитиран от БТА.

 

ОТКРИХА ПОТЪНАЛ КОРАБ С ЧЕТИРИ ТОНА НАЦИСТКО ЗЛАТО

Вторник, 25 Юли 2017 18:08 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Служители на британска компания откриха край бреговете на Исландия сандък със злато на потънал германски кораб от началото на Втората световна война. В сандъка, открит от изследователи от компанията "Адвансд марин сървисиз" в пощенското помещение на товарния кораб "Минден", може да се намират до 4 тона злато, за което се смята, че е било откраднато от банки в Южна Америка, пише в. "Сън", цитиран от БТА.

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни