You are here:   Начало Още... Професионалист ПРЕСТИЖНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ХОТЕЛИЕРИ И МЕНИДЖЪРИ В ХОЛАНДСКИ УНИВЕРСИТЕТИ

ПРЕСТИЖНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ХОТЕЛИЕРИ И МЕНИДЖЪРИ В ХОЛАНДСКИ УНИВЕРСИТЕТИ

Несъмнено отличната подготовка, доброто образование и международния опит са предимство за всеки, избрал кариера в сферата на туризма и хотелиерството. А когато става въпрос за образование мнозина веднага биха си спомнили за реномираните, ползващи се с дългогодишни традиции, швейцарски хотелиерски училища. Истината е, че подготовка на такова ниво, бъдещите хотелиери и мениджъри могат да получат и в Холандия. Висшето образование в Холандия се ползва със световна репутация заради високото си качество и достъпните такси за обучение. Според образователната система в страната,  висшите учебни заведения са два вида: университети с академична и  теоретична насоче-ност (research universities) и университети за приложни науки (universities of applied sciences) с подчер-тана ориентация към практиката.
Университетите от първия тип под-готвят студентите за самостоятелна практика и научно-изследователска работа в академична или професионално ориентирана среда.

Университетите за приложни науки са по-практично ориентирани и подготвят студентите директно за специфични професии.

Stenden University се намира в Леуварден – столица на северната провинция Friesland и е  сред най-добрите университетите по приложни науки в Холандия. Университетът е доказал репутацията си на институция, която напълно съобразява учебните си програми с изискванията на бизнеса, за да подготви своите възпитаници да се справят с предизвикателствата на пазара на труда. Завиден е фактът, че 97% от дипломиралите се  намират работа до 4 месеца след завършването в желаната от тях област.

Бакалавърските програми в университета са с продължителност 4 години. През тре-тата година студентите могат да изберат един семестър обучение в друга страна, в университет от партньорския списък на Stenden University, и шест месеца стаж по специалността. Тъй като всяка бакалавърска програма завършва с разработване на дипломна работа, последният семестър от обучението също може да бъде под формата на стаж. Голяма част от учебния процес включва разработване на проекти и т.нар. problem-based learning, което дава на студентите повече свобода, но и ги ангажира с по-голяма отговорност в процеса на обучение. Студентите имат възможността да развият качества и умения, които да приложат в реалния живот. Stenden има отлично развити връзки с професионалния свят, което прави намирането на стаж и работа безпроблемно. 

Stenden е университет, който ви предоставя неограничени възможности в областта на туризма и гостоприемството.  Една от най-търсените програми в университета е International Hospitality Management, чийто 25 годишен юбилей се отбелязва тази година. Програмата е структурирана така, че студентите редуват една седмица теоретически занятия с една седмица практика в хотела към университета. Хотелът функционира, ръководен изцяло от студенти от различните курсове и със своите 4 звезди привлича много гости от различни краища на света. Леуварден е сред най-красивите и приказни холандски градове. Предлага спокойна и сигурна среда, малки улички, къси разстояния, които можете да преминете с колело, възможности за почивка. Oсвен в Leeuwarden, Stenden University има кампуси в Тайланд, Катар, Южна Африка и Индонезия. Тук е и мястото да споменем за най-атрактивната част от обучението по туризъм в университета – The Grand Tour. Всяка година повече от 400 студенти избират Grand Tour като част от своята бакалавърска програма и прекарват семестър в Порт Алфред в Южна Африка, Доха в Катар, Банкок в Тайланд или Денпасар в Бали. Сред модулите на обучение, които се предлагат в различните кампуси са Hospitality Marketing, Hospitality Environment, International People Management, Destinations Marketing Management, Tourism Industrial Destinations, Guest Experience, Spa Wellness & Thai Holistic Management както и още много други полезни курсове за бъдещите туристически кадри.

Всички кандидатствали с ЕДЛАНТА в Steden University до 1 март участват в томбола с нагарада самолетен билет до Холандия за безплатно посещение на International Open Day на 17 март 2012. Повече информация може да намерите на www.universities4you.com .

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Най-популярни

Повече информация: