You are here:   Начало Коментар Коментар Бълагрският турист пак щял да избере българското черноморие?

Бълагрският турист пак щял да избере българското черноморие?

По думите на директора на Института за анализи и оценки в туризма - г-н Румен Драганов, българският турист пак щял да избере нашето море пред другите. Трудно е да се прецени по кои данни е направена тази смела прогноза, имайки предвид, че дори Агенцията по Туризъм признава сериозния отлив на наши туристи в страната ни и поде нещо като кампания за да ги върне у нас. Гръцкото море е беспорен хит сред нашенци и тази година смелото ми предположение е, че ще бъде още по-предпочитано. Е, ако под 6 млн. туристи българи, посетили нашето черноморие миналата година, разбираме посещенията за лек слънчев загар, бизнес пътуванията, спането по бунгала и палатки или дори пенсионерските почивки, да - България е безспорният хит!

От началото на годината, поради финансовата криза, гърци, турци, дори хървати намаляват цените за пакетите, които предлагат, като понякога достигат умопомрачаващите 30%. Но според г-н Драганов нашите цени не би било хубаво да "поевтиняват". Не смея и да коментирам затварящите един по един хотели по морето, особено в Слънчев бряг, което за щастие г-н Драганов не е засегнал.

А ако трябва пък да говорим за качеството на услугата на нашия туризъм, то дълбоко се съмнявам във възможностите му за конкуренция с нашите южни съседки. Засега само се надявам немските пенсионери да се увеличават и кризата да не засегне социалните пенсии на преобладаващата част от почиващите по нашето все по-мръсно море и на богатите руснаци да не им писне от безобразното обслужване и пренаселеността по т.нар. хитови наши курорти. 

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL