You are here:   Начало Още... Автомобили ШВЕДСКИЯТ КРОСОУВЪР VOLVO XC60 - НОМЕР 1 СЛЕД ЛЮТА БИТКА

ШВЕДСКИЯТ КРОСОУВЪР VOLVO XC60 - НОМЕР 1 СЛЕД ЛЮТА БИТКА

Volvo XC60Новото Volvo XC60 e автомобил 4x4 на 2009 г. Шведският кросоувър надделя след люта битка с конкурентите си – BMW X6, Mercedes GLK и VW Tiguan. Скандинавският SUV отвя претендентите си с изтънченост, класа, лукс и уникални системи за безопасност. Новият шампион показа нагледно бъдещето ново лице на Volvo. Със съвременен спортен дизайн, изчистени линии и модерно оборудване новото Volvo XC60 заслужи признанието и на най-критичните автомобилни специалисти.

За хора, които не искат да покоряват върховете на планините със собствения си автомобил, а от куртоазия или от желание искат да стигнат там пеш, това е перфектният автомобил. Volvo XC60 е здраво конструиран автомобил, който може да се справи с всякакви условия на експлоатация. Каросерията му притежава удивителна устойчивост на усукване, а спортното му окачване осигурява точен контрол и минимизира тенденциите към обръщане дори при най-тежките пътни условия. На автомобила може да се разчита да ви закара до всяка точка, по всяко време.

Сигурен и надежден извън града, компактен и удобен в градаОсвен това, кросоувърът на Volvo e компактен градски автомобил с офроуд качества. С него всеки удобно ще се придвижи в динамичният трафик и без проблем ще достигне до най-дивите кътчета. С новото Volvo XC60 компанията Volvo Cars предприема още една стъпка напред в предлагането на автомобили, които са приятни за шофиране и изключително удобни за пътуване.

А когато говорим за сигурност, марката Volvo казва всичко. Повече от 60 години шведската компания е безапелационен лидер по отношение на безопасността. Днес тя отново изуми всички със система City Safety, която предотвратява нискоскоростни сблъсъци. Изследванията показват, че 75% от всички градски сблъсъци стават при скорост до 30 км/ч. В 50% от случаите шофьорът не е задействал спирачките изобщо, главно поради невнимателност. В тези случаи системата City Safety спира автомобила автоматично. Това става благодарение на вграден лазер в горната част на предното стъкло, точно зад огледалото за обратно виждане. Този лазер отброява 50 пъти в секунда разстоянието до обекта Удоволствие е не само външния вид на автомобилапред автомобила. Ако той започне да се приближава прекалено бързо, City Safety сама задейства спирачките, като може да предотврати изцяло възможен удар или да намали последствията от евентуален сблъсък. Тази световна иновация в автомобилния бранш е стандартно вградена в новото Volvo XC60. Този неуспорим факт за пореден път показва, че Volvo Cars не прави никакви компроси, когато става дума за безопасност.

Първият автомобил, който серийно спира сам, се предлага с 2 дизелови и един бензинов двигател. Дизеловите 2,4 и D5 са съответно със 163 к.с. и 185 к.с., икономични и приятелски настроени към околната среда. Бензиновият Т6 предлага висока доза адреналин с 285 „коня” под предния капак.

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Повече информация:

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти