You are here:   Начало Туризъм Европа ФРАНЦИЯ ПРЕЗ ЗИМАТА? О, ДА!

ФРАНЦИЯ ПРЕЗ ЗИМАТА? О, ДА!

Докато есента е един от най-популярните сезони за посещение на Франция със  зеленината на Лоара, с прибирането на гроздовата реколта и слънчевите дни, в южна Франция зимата е също чудесно време за похапване на франзели, пийване на вино с някои от стотиците вкусни сирена. За целта ви трябва само малко по-плътен пуловер. Зимата се оказва прекрасен сезон за посещение - туристите са много по-малко, цените са по-ниски, хотелите също, а богатия избор от събития, ще ви накара да се насладите на всеки миг от вашето посещение. Като прибавим карането на ски в Алпите и Коледните пазари, всички колебания изчезват!Имайте предвид, че цените се повишават около Нова година в Париж, а през следващите зимни месеци се предлагат големи отстъпки на всички стоки и не само това - вашия самолетен билет и хотел във Франция също са по-евтини. Повечето фестивали и събития са именно през декември и началото на януари, за началото на ваканционния сезон. Ако искате да посетите Франция през най-евтиния период, то това определено са месеците януари и февруари.

Ако сте фен на пазаруването, януари е чудесен за тази цел - по това време на годината в цялата страна отстъпките варират буквално между 30 и 60%. Но ако планирате точно шопинг почивка, можете да предвидите в цената на самолетния билет за връщане и такса за още един куфар - пълен с френски дрехи.

Една от причините да има по-малко туристи във страната по време на зимните месеци е, че температурите се потапят надолу. Но в Южна Франция и Кот д'Азур зимата може да бъде доста лека, ако не попаднете на студените ветрове. При тях, дори и при слънчево време и не толкова ниски температури, чувството за зима трудно може да ви напусне. В Париж времето е влажно и студено, което го прави още по-привличащо за пийване на греяно вино (VIN chaud) или горещ шоколад (Chocolat chaud). Сняг пада от време на време, но тогава температурите, са около 0 градуса по Целзий.

Това, разбира се, не важи за в планините, където ски сезона е в разгара си. Като цяло, времето през зимата във Франция си е зимно - планирайте добре посещението си и в никакъв случай не пропускайте топлите дрехи!

Но какво точно да правим във Франция през зимата?

Първо, можем да посетим празниците на Божоле Нуво (Beaujolais Nouveau). Началото на празника удря в полунощ на третия четвъртък на всеки ноември. Тогава Франция приветства пристигането на Божоле Нуво (празника на младото вино) с тържества, които продължават до следващия ден. Кафенетата, винените барове и бистрата в много от градовете остават отворени до късно през нощта за празнуващите, които продължават да се наслаждават на новото вино от годината.

Друга идея за посещение е празникът на светлината (Fête des Lumieres) в Лион. В продължение на четири дни около 8 декември, вторият по големина град във Франция е целият в светлини. Сложни дизайни и масиви от цветове от добре познати художници и архитекти, специално украсени домове и улици, облицовани с хартиена торба лампи, обществени сгради в града предлагат един незабравим светлинен спектакъл. Всяка година фестивалът привлича над четири милиона зрители в града, които освен на светлинното шоу, се наслаждават и на безброй тържества в чест на празника.

През последните 431 години, Коледният пазар в Страсбург е най-големият във Франция. Като добавим и величествената катедрала в града, атмосферата по това време е неповторима. От 29 ноември до 24 декември Страсбург става домакин на множество търговци които предлагат огромен избор коледни стоки, а на всеки ъгъл можете да се посгреете с традиционното греяно вино.

Франция е известна и с едни от най-известните ски курорти в света, разположени високо в заснежените върхове на Алпите. Курортът Вал Торенс е на най-голямата надмосрска височина в Европа. Там още от началото на сезона всички писти за заснежени и до декември вече гъмжи от почитатели на зимните спортове. Други известни курорти са Шамони и Тинм които предлагат изключителни условия за ски туризъм още от началото на декември.

Месеците, в който страната посреща най-малко гости - февруари и март, са и най-тихите през годината. С по-малко празници, фестивали и специални събития, този период предлага невероятна възможност да се запознаете на спокойствие на много културни и архитектурни забележителности и да посетите много от музеите в страната. Това е и времето, в което французите си "отвоюват" Франция, което е и една прекрасна възможност да опознаете традициите, бита и културата на истинските французи.

Автор: Жак Троа
Превод: Даниел Пейчев

 

Коментари  

 
#1 Деница Григорова 2011-10-14 23:43
Ох... Направо ми се приходи там. Много приятно написано.
 

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Повече информация:

Препоръчано:

Избрано:

КРЕПОСТТА ЦЕПИНА - СПАСЕНИЕ НА НОВА ГОДИНА

Предложенията за Нова година валяха като из ведро. От екзотични дестинации, през не толкова далечни, но топли държави, до нашите любими съседки Турция и Гърция. Но приоритетът за нас си беше една хубава почивка със сняг.... продължава>