You are here:   Начало Новини Новини туризъм България НАЙ-СИГУРНИТЕ И СПОКОЙНИ СТРАНИ В СВЕТА

НАЙ-СИГУРНИТЕ И СПОКОЙНИ СТРАНИ В СВЕТА

Четвъртък, 23 Декември 2010 13:26 Новини туризъм България
Къде ще сте на сигурно място, ако утре избухне трета световна война? Това може и да е неприятна тема, но понякога сигурността и дистанцираността от конфликтни области са определящи фактори при избора на държава за „изгнание”. Не на последно място е хубаво да се знае, че по света са останали все още сигурни и спокойни места, съобщават от сайта expatify.com.

10. Швейцария


Дългата история на Швейцария като страна, запазила неутралитета си, и разположението й сред Алпите я прави сигурен избор, въпреки големия брой съседни страни. Тук принос има и фактът, че граничи с Австрия, която също се счита за неутрална страна.

9. Коста Рика


Коста Рика е със стабилна демокрация, разформирована армия и неутрална национална полиция. Също така е поставена на едно от челните места на индексите за световен мир, щастие на населението и удовлетвореност от живота.

8. Папуа Нова Гвинея

Предимство е, че все още има неоткрити и неизследвани области в Папуа Нова Гвинея. В планинската държава се намират някои от най-изолираните места на света.

7. Канада


Канада е втората по големина страна в света и граничи в мир с друга голяма държава – САЩ. Именно затова е подходящо място за избягване на световни конфликти. Освен това има малко световни врагове и е поставена високо в калсацията за световен мир и е сравнително единна.

6. Сейшелите


Освен че е съвсем изолирана от останалия свят по средата на Индийския океан, тази красива островна държава е добро място за забравяне на всякакви грижи. Конфликтите са толкова изяснени, колкото ясна е и водата.

5. Финландия

Финландия е отдавна известна с това, че се старае да стои настрана от международни конфликти, признава се за неутрална и винаги по рейтинг е сред първите десет според индекса за световен мир. Нейното северно разположение допринася за избора на Финландия като добро място за „бягство”.

4. Тувалу

Изолирана в средата на Микронезия, Тувалу е сред най-безопасните и отдалечени места по света. Държавата е третата най-малко населена на Земята и четвъртата най-малка. Малко са местата, които стоят по-далече от световните конфликти отколкото Тувалу.

3. Исландия


Исландия, разбира се, няма граници, има отдалечено разположение и е стабилна като страна, на практика няма врагове. Хората в Исландия са щастливи и страната винаги е поместена в челото на класацията за световен мир. Ако възникне международен конфликт, Исландия е едно от малкото стабилни места, което няма да бъде въвлечено.

2. Бутан

Скрита сред Хималаите, Бутан е една от най-изолираните държави в света. Също така е модел за баланс  между модернизация и запазване на античната култура. Религиозното й население вярва в мирното разрешаване на всеки конфликт и въпреки че е разположена в размирен регион, страната остава защитена благодарение на географското си разположение.

1. Нова Зеландия

Нова Зеландия е най-сигурната, изолирана и въпреки това добре развита страна по света. Няма граници, относително далече е от други държави, реално няма врагове, демокрацията е сигурна и стабилна, а пейзажът е толкова разнообразен с много отдалечени кътчета. Освен това е на първо място в индекса Световен мир за 2009 г.
 
източник: Експерт бг

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни