You are here:   Начало Коментар Коментар Туризмът не протестира

Туризмът не протестира

Четвъртък, 15 Януари 2009 15:43 администратор
Печат ПДФ

Възраждащото се "гражданско общество" в България протестира. Блокира улици, скандира лозунги, иска оставки. Носталгията по миналото изглежда е нахлула отново в главите на нашенци. Конструктивните предложения за решения на проблемите обаче липсват. Подобна е и ситуацията в родния туризъм. Всички в бранша виждат, че трябва да има промени, но никой не знае какво точно да направи.

ДАТ се развихри и отново предлага модел за разделяне на страната на региони, за да може туризмът да се управлява по-лесно. Същият, обаче, който беше предложен и април, от същата агенция, а сигурно и от същите автори. Единствената новост са поканените швейцарски експерти, които обаче едва ли ще предложат нещо, което родните "инвеститори", "бизнесмени" и "управляващи туризма" да приемат с охота.

А в това време Гърция става втора най-предпочитана туристическа дестинация сред нашите така обичани англичани. Инвестираните 40 млн. евро в бранша изглежда дават резултати. А и южните ни съседи отдавна са решили проблеми като инфраструктура и обслужване. Приоритетите за развитие на туризма през тази година не са ясни, държавната политика не е ясна, а тепърва предстоят големите изложения, на които страната ни ще се надява да не се изложи отново.

И на фона на тези факти желанието на Созопол да развиват "луксозен" туризъм някак изглеждат несериозни. Луксозната липса на вода, луксозната презастроена улица с луксозни заведения с луксозно псуващ и "необслужващ" персонал до луксозния пренаселен бряг с луксозни фасове забити в пясъка и луксозни динени кори във водата дори и да привлече веднъж богат турист, то повече няма да го види.

В туризма наистина има нужда от промяна, но приоритетите не трябва да са в това на колко и какви региони ще се раздели страната, а как да се подобри качеството на предлаганата услуга.

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL