You are here:   Начало Туризъм Друг ПЪТИЩА ПО СВЕТА - СЛОЖНИ ЗАВОИ, ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ...И СПИРАЩА ДЪХА ГЛЕДКА

ПЪТИЩА ПО СВЕТА - СЛОЖНИ ЗАВОИ, ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ...И СПИРАЩА ДЪХА ГЛЕДКА

Морската магистрала във ФлоридаНесъмнено най-добрите  пътища в света следва да бъдат смес между предизвикателство, сложни завои, дълги прави отсечки, малък или никакъв трафик...и  спираща дъха гледка! Тези пътища могат да Ви докарат главоболие, но след като веднъж ги покорите, ще се почувствате невероятно, и със сигурност ще искате да опитате отново.
Списък с 15-те най-привлекателни пътища в света, които освен приключение за шофьора са и чудесна туристическа атракция, представя  carsroute.com. Наслаждавайте се!

15. Морската магистрала, която преминава през 42 моста югозападно през Флорида, е построена през 1938 г. на мястото на стара железопътна линия, разрушена от ураган. Преоблаващата част от магистралата е насред водата, така че можете да се насладите на невероятна гледка по време на 4-часовия си транзит по нея, а ако дойдете в подходящ момент може да наблюдавате и едни от най-красивите изгреви и залези.

14. Живописният път Ред Рок ( б.р. червена скала) често е наричан  "музей без стени". Пътят предоставя прекрасна гледка къмзашеметяващи червени скали, които изглеждат като живи. Една от отбивките минава замъка Монтезума, който е национален паметник в САЩ.

Пътят Ред Рок в Аризона
13. Ироха- зака е извиващ се път в Япония, който свързва централен Никко с Оку-Никко. Пътят  се състои от две еднопочни платна и съдържа 48 завои тип „фиба”. На всеки ъгъл има буква от древна японска азбука, от където и произлиза името на пътя.

12. Атлантик Роуд е обявен в Норвегия за строеж на века. Дълъг е  8.04 км., а трасето сякаш следва естествените извивки на морето. Като оставим настрана пътя сам по себе си, съпътстващата гледка може да развълнува всеки шофьор.

11. Преминаващият през прохода Обералп  път в швейцарските планини е важна транспортна връзка межде централна Швейцария и Граубиунден Оберланд. Той е изключително популярен сред водачите на автомобили в Европа, но за съжаление е отворен само през летните месеци. Тези от вас, които карат ски, обаче нямат повод за тъга, тъй като през зимата пътят се ползва като ски писта.

10. Пътят Норд Юнгас е дълъг 69.2 км и свързва Ла Паз и Короико в сърцето на Боливийските Анди. Наречен е от местните „ Пътят на смъртта” и е обявен за най-опасният път в света през 1995 г.  Еднолентов, с ужасяващи свлачища Ироха-Зака в Японияи почти без никаква мантинела – средно между 200 и 300 души загиват годишно по този път. Днес пътят е леко натоварен и  по него пътуват най-вече търсачи на силни усещания.

9. Една от най-известните атракции в Норвегия, наред с фиордите, е пътят Тролстиген, стръмен планински път в региона Раума.  Името му означава „стълбата на трола”. Той е изключително тесен и стръмен, което го превръща в голямо предизвикателство. Струва си да стигнете до върха, от където освен този прекрасен път ще можете да наблюдавате и високия 320м. водопад  Стигфосен.

8. Казват, че пътят Гуолиан е построен от 13 местни жители за 5 г. Отворен е за движение през 1977 г. , дълъг е  1.2 км и е широк 4 м. – също един от най-опасните в света. За него често се говори като за „пътят, който не толерира никакви грешки” и определено представлява ключова дестинация за посещаващите Китай туристи.

7. Пътят, който преминава през друг високопланински проход в швейцарските Алпи - Сан Бернардино се намира на 2,065 м. надморска височина. Има гладка настилка, предизвикателни завои и разбира се невероятна  гледка. Пътят достига до забeлежително дълъг тунел – цели 6.6 км.

Норд Юнгас, Боливия6. Пътят Лос Караколес преминава през планината Андреас, част от Андите и е част от транспортната връзка между Чили и Аржентина. Пътят има изключително стръмни спускания. През по-голямата част от годината пътят е покрит със сняг, което прави преминаването още по-трудно. Въпреки че е един от най-предизвикателните маршрути в света,  Лос Караколес има малко на брой регистрирани пътно-транспортни произшествия.

5. Пътят Кол дьо Тюрини е разположен в планински проход в Южна Франция
, в Алпите, на повече от 1600м надморска височина. Всяка година пътят бива включван в трасето на рали Монте Карло. Този етап е един от най-предизвикателните в състезанието. Първокласното качество на пътя и гледката, която разкрива го превръщат в чудесна туристическа атракция.

4. Планинският път Джебел Хафийт в ОАЕ е дълъг  11,74 км и има 60 завоя тип „фиба”, като се издига на 1,219 м. надморска височина. Пътят води до хотел и разбира се дворец, който е притежание на местните управници.

3. Пътят Лайзботн се счита за един от най-завладяващите маршрути, който започва от тясното изкачване по стръмните склонове на Лайзфиорд, Норвегия. Трасето се състои от 27 предизвикателни завоя и тунел, който е дълъг  Сан Бернардино, Швейцария1.1 км. Настилката на пътя е в перфектно състояние, а онези, които се се возили по него, придобиват усещането, че са на влакче в увеселителен парк. Може би е един от най-забавните пътища в Норвегия, а последните 30 км. до Лайзботн ще предизвикат усмивка у всеки шофиращ ентусиаст.

2. В източните Алпи в Италия, пътят през прохода Стелвио, свързва Валтелина с Мерано. Това е вторият по височина асфалтиран планински път в Алпите. Разположен е на близо 2,757 м. надморска височина.  Той е прочут със своите 48 завоя тип фиба, стесняването си както и няколкото стръмни спускания.

1. Пътят Трансфагарасан е най-високият и опасен път в Румъния.  Построен от диктатора Николае Чаушеску между 1979 г. и 1974 г. като стратегически военен път, той свързва историческите региони Трансилвания и Валачия, както и градовете Сибиу и Питести.

Пътят представлява близо 90 км от извивки и завои, а при построяването му са използвани 6 млн. кг. експлозив.
 
 
източник: Магелан пътешественик

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Повече информация:

Препоръчано:

Избрано:

АЛБАНИЯ - ЛЮБОВ ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД

Границата с Албания беше на някакви си 50 километра от Улцин. Пътят, който се виеше в планината, изведнъж спря пред дървена барака, представляваща Гранична полиция. Не ни провериха паспортите, а само поискаха списък на... продължава>