You are here:   Начало Новини Новини туризъм България ЩЕ ПРИВЛИЧАМЕ ТУРИСТИ С БУТИКОВИ ОФЕРТИ

ЩЕ ПРИВЛИЧАМЕ ТУРИСТИ С БУТИКОВИ ОФЕРТИ

Ръст от 5 до 10 % е регистриран през последните месеци в сферата на туризма, обяви на среща с бизнесмени в Търговище късно снощи икономическият министър Трайчо Трайков.
В момента във ведомството му работят по създаването на Национална туристическа организация, която да обедини всички хотели и услуги, а държавата и бизнесът да си партнират на по-работно ниво.
Хотелиерите масово пестели от плащането на туристическа такса и се стигнало до куриози за първите три месеца от тази година да се отчитат нула нощувки. В Банско например са отчетени 260 лева от туристическа такса, което правело по десетина туристи на хотел.

Обединенията в бранша са на парче и не са ефективни, но общ туристически борд ще стикова политиката в правенето на туризъм, коментира Трайков. В новия Закон за туризма ще бъде силно застъпено туристическото райониране, което ще позволи на всики регион да излезе със своя собствена физиономия.

Религиозен, еко, селски и гурме туризъм ще докарат парите в бранша и така България ще стане целогодишна туристическа дестинация, но за целта е нужно обектите и услугите да бъдат включени в ясно обособени райони. Новите бутикови оферти ще са хит на руските и английските пазари, убедени са експертите на Трайков.
 
източник: Стандарт

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни