You are here:   Начало Новини Новини туризъм България ОТПУСКАТ 6 МЛН. ЛВ. ЗА ЕКОТУРИЗЪМ

ОТПУСКАТ 6 МЛН. ЛВ. ЗА ЕКОТУРИЗЪМ

Министерството на културата може да се възползва от 6.24 млн. лева от Оперативна програма "Регионално развитие" за подкрепа на културния туризъм, съобщиха в четвъртък от регионалното министерство. За целта министерството ще трябва да разработи средносрочна рамкова инвестиционна програма и проектни фишове по Схема "Подкрепа за организиране на събития с регионален и национален обхват и въздействие”.
Минималният и максималният размер на безвъзмездната финансова помощ по отделните проекти са съответно 200 хил. лв. и 1 млн. лв. Дейностите, които ще се финансират, включват организиране на регионални и национали събития като фестивали, събития на открито, фолклорни прояви, представяне на местни и регионални традиции, кухня, занаяти и др.
Ще се подпомагат и проекти, които допринасят за подобряване на осведомеността за културните събития и прояви в страната с принос към туризма. Подкрепа ще получат и проекти за въвеждане на инструменти за мониторинг и оценка на икономическия и социален ефект от събитията. Крайният срок за подаване на средносрочна рамкова инвестиционна програма и проектни фишове по схемата е 30 август 2010 г.
 
източник: Монитор

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни