You are here:   Начало Новини Новини туризъм България НОВИ ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТИ ЩЕ ПРЕДЛАГАТ В РОДОПИТЕ

НОВИ ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТИ ЩЕ ПРЕДЛАГАТ В РОДОПИТЕ

Четвъртък, 01 Юли 2010 18:31 Новини туризъм България
Български и норвежки студенти представиха нови туристически продукти, насочени към специализирани пазари. Под ръководството на български и норвежки преподаватели в Момчиловци са работили 10 дни девет студенти по туризъм от Софийски университет „Св. Климент Охридски” и трима от университета в гр. Согндал, Норвегия.
Първият готов продукт е „Открий животните в Родопите” и обхваща целева група от 8 до 13-годишна възраст. Като примерни дестинации са посочени Триградско ждрело, Доспат, с. Смилян, с. Момчиловци и Девин. Част от дейностите включват посещение на Музея на мечката в Триград; наблюдения на животни на пешеходни маршрути в Девин; уроци по местообитания и поведение на видрата в Доспат и др.
Другият продукт, предназначен за същата целева група, е „Открий подземните тайни на Родопите”, който включва дейности като изучаване на биоразнообразието в пещерите, геоложки и спелеоложки проучвания и приключенски туризъм.
Друг продукт е ”Изследвай и спаси Родопските традиции”, като ползите от него са опазването на културното наследство и традициите и популяризиране на местните традиции.

Четвъртият продукт е „Крепостният триъгълник на Смолян” и тук примерни дестинации са посочени Момчилова крепост, крепост и пещера „Калето” и др., а ползата е популяризирането на археологическото богатство на Родопите. Петият продукт е „Поглед в античното минало на Смолян”, като ползата е разкриването на античната история на Смолян и популяризирането на регионалното историческо наследство.

Шестият продукт е „Родопските минерални богатства”, който има за цел да популяризира родопския регион в геоложките професионални кръгове. Допълнителните идеи са свързани с образователни дейности за традиционните туристически пазари като практикуване на традиционни родопски песни и танци, изкуства и занаяти; посещение на образователни курсове в Планетариума и Обсерваторията; Програми за деца и др.
 
източник: Фокус

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни