You are here:   Начало Туризъм Европа СКИ В АВСТРИЙСКИТЕ АЛПИ - I ЧАСТ

СКИ В АВСТРИЙСКИТЕ АЛПИ - I ЧАСТ

Курортът Алпбах
Алпбах (Alpbach)
Алпбах е едно от най-красивите селища в областта Тирол. Със своите традиционни надвиснали стрехи и балкони, винаги гледащи към върховете на Грацшпилц, австрийското село всяка година привлича много туристи. Начинаещите скиори се учат в местния център, на ученическите писти разположени непосредствено до хотел Бьоглерхоф. За скиорите „средно ниво” е организирано автобусче, което да ги превозва до подходящите в близост три писти – Вийдерсбергерхорн, Инералпбах и Райт.

Домакините от Алпбах са се погрижили и за туристите, които искат и да походят. Поддържаните пътеки, с над 20 км дължина, могат да осигурят приятна зимна разходка, а ако искате да стигнете по-далеч, можете да се запишете за екскурзия до Инсбрук или Ратенберг. Вечер пък, можете да се насладите на пътуване с шейни до близката кръчма „Росмоос Ин”.

Курортът е подходящ за: семейна ваканция; „не-ски” ваканция, начинаещи скиори

GPS координати: N 47° 23' 56.72"; E 11° 56' 35.24" - Алпбах
*координатите са пресметнати по зададени базови данни и не претендират за абсолютна точност
{googleMaps lat=47.399093 long=11.943122 zoom=9 lang=en}

Бад Хофгащайн в националния парк Хохе Тауерн
Бад Гащайн/Хофгащайн (Bad Gastein/Hofgastein)
Историческите СПА-курорти се намират високо в националния парк Хохе Тауерн. Те са свързани с огромна и прекрасна панорамна 200 км ски писта. 

За скиорите Бад Гащайн и Хофгащайн предлагат прекрасни условия както за средно ниво скиори, така и за напреднали. Ако сте уверен в себе си скиор, със сигурност ще оцените невероятната „колекция” от дълги и интересни писти, заобиколени от прекрасна природа и уютни хижи. А за почитателите на екстремното ски-каране, курортите предлагат и сериозни стръмни писти, предназначени само за напреднали скиори. 

Чудесните условия в зоната правят обикновената ски-ваканция на това място нещо много специално. Освен на пистите, обаче, тук можете да се насладите и на специфичната архитектура на Бад Гащайн или пък на известните СПА центрове на открито и в двата курорта.  

Курортът е подходящ за: ски за средно ниво и напреднали; СПА почивка; групови ваканции; екстремно спускане (само за напреднали) 
 
GPS координати: N 47° 06' 51.65"; E 13° 08' 09.59" - Бад Гащайн
*координатите са пресметнати по зададени базови данни и не претендират за абсолютна точност
{googleMaps lat=47.114348 long=13.135998 zoom=9 lang=en}

В сърцето на Тирол - село Елмау
Елмау (Ellmau)
Елмау е разположен в сърцето на Тирол, между назъбените скали на планината „Дивият Император” и по-нежните части на Алпите – Кицбюхелер. Курортното селце е разположено в центъра на огромна 250 км. мрежа от писти, която свързва няколко курорти, в това число Зьол и Вестендорф.

Огромни, нежни и плавни писти се намират близо до центъра на Елмау, а ски-бус свързва главния лифт с австрийската най-дълга планинска железница – Харткайзербан. За начинаещите и средно-напреднали скиори, тук има изобилие от „сини” и „лесни червени” писти. А за след ските – разнообразието от барове и традиционните австрийски зимни събития не оставят време за грам почивка…

Курортът е подходящ за: ски за начинаещи и средно-напреднали; семейна почивка; „не-ски” ваканция

GPS координати: N 47° 30' 48.99"; E 12° 18' 05.79" - Елмау
*координатите са пресметнати по зададени базови данни и не претендират за абсолютна точност
{googleMaps lat=47.513608 long=12.301607 zoom=9 lang=en}

До глетчера Дахщайн - курортът Филцмоос
Филцмоос (Filzmoos)
Разположен меджу красивото централно подножие на планината Бишофсмютце и глетчерът Дахщайн, Филцмос е красиво и типично Австрийско село, с всичките си характерности. Приятните и леки писти се намират в самия център, а шест-седалковия лифт „Папагено” предлага лесен и удобен начин за качване и спускане през красотите на природата. Ако сте скиор или искате да бъдете, то можете да сте спокойни – пистите са отлични, в много редки случаи препълнени, а опашки по лифтовете просто няма. 

За след ски са предвидени и няколкото барове и кафенета в селото. Спускания с шейни също са възможни. 

Курортът е подходящ за: ски за начинаещи и средно-напреднали; семейна почивка; „не-ски” ваканция

GPS координати: N 47° 26' 03.70"; E 13° 31' 18.03" - Елмау
*координатите са пресметнати по зададени базови данни и не претендират за абсолютна точност
{googleMaps lat=47.434361 long=13.521676 zoom=9 lang=en}

Автор: Магелан Пътешественик

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Повече информация:

Препоръчано:

Избрано:

СМИЛЯН - ОТ КУЛТУРЕН КЪМ КУЛИНАРЕН ТУРИЗЪМ

„Абе, да не вземе това лято изведнъж да свърши?” Разхищавайки  поредния горещ  и досаден уикенд  в София, този път взехме категорично  решение. Другата седмица тръгваме. Но не като миналия път, когато нищо не излезе от... продължава>